• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    KURE
    KURE --- ---
    KUBAN88: vcera sem koupil, a zatim se jevi fakt dobre
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    no já se teď vrátím k českým luhům a hájům a přesněji
    Kouzlo kuchyně Čech a Moravy - Roman Vaněk | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/174643/kouzlo-kuchyne-cech-a-moravy/

    fakt povedená stejně jako předchozí, klasické recepty z naší kuchyně
    D4LI
    D4LI --- ---
    KURE: Poklady a Kouzla samozřejmě mám. Kuchařky sbíráme s otcem už několik let. S těmi co jsem včera nakoupil, máme už 72 knih. Některé jsem sotva otevřel, jiné miluji. Poklady jsou tak často na lince, že jsou celý umaštěný a začínají se rozpadat :) Tahle knížka mě do vaření uvrtala. Dřív jsem vařil jednou max. dvakrát za týden, od tý doby co jí mám vařím téměř každý den.

    Super je to DVD k Pokladům, tam je vidět hodně. Je to dokonce na uloz.to.
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    ZUZKAOU: a taky svoji linku kuchyňského náčiní - já jakkoliv mám trochu rezervovaný postoj k paličkám, tak ta jeho se mi vysloveně líbí :)

    Michael Ruhlman for OpenSky - Meat Mallet - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8wEtR7swS3Q
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A má blogýsek

    Michael Ruhlman - Translating the Chef’s Craft for Every Kitchen kitchen
    http://ruhlman.com/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KURE: JJ on Ruhlman je celkově boží, mně se třeba moc líbí jeho Twenty nebo Charcuterie a vyhlížím Salumi :) Jinak tady [ VINCA @ Kuchařky, knížky o vaření a o jídle ] je Ratio ke stažení jako epub.

    KURE
    KURE --- ---
    D4LI: co se pochopeni zakonitostí ohledně vaření mam oblibenou tuhle. bohuzel to neni cesky.
    Ratio: The Simple Codes Behind the Craft of Everyday Cooking: Michael Ruhlman: 9781416571728: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Ratio-Simple-Behind-Everyday-Cooking/dp/1416571728

    z ceskejch me napada jedine Poklady od prakulu. ale to je v podstate taky knizka receptu. Musel bys sám hledat mezi řádky.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    Nedávno jsem koupila tuto kuchařku, je to hodně zajímavé čtení nejen co se receptů týče. Fakt stojí za koupení
    malá recenze:
    Jaromír Trejbal – Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana | Nová kuchyně
    http://www.novakuchyne.cz/2010/02/27/jaromir-trejbal-z-hotelu-ritz-do-kuchyne-vlasty-buriana/



    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Vím, že to nesplňuje tvůj požadavek o češtině, ale já se chystám koupit si aktualizovanou knihu od Pepina, která má vyjít teď v listopadu a řeší kuchařské techniky a postupy v kombinaci s konkrétními recepty.

    Jacques Pépin New Complete Techniques: Jacques Pepin: 9781579129118: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/...s-P%C3%A9pin-New-Complete-Techniques/dp/1579129110/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1351022379&sr=8-2&keywords=jacques+pepin+techniques
    D4LI
    D4LI --- ---
    OLIII: Tu jsem si koupil dnes :)
    OLIII
    OLIII --- ---
    D4LI: Mám doma tuhle a myslím, že popisu odpovídá: [ TIGRE @ Kuchařky, knížky o vaření a o jídle ]
    D4LI
    D4LI --- ---
    Sháním kuchařskou knihu, nikoliv s receptama, ale s kuchařskou technikou, rady & tipy, správné postupy, znalost surovin, atd... Klidně i nějakou základní učebnici. Aby byla česky. Za každý tip budu vděčný.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Koukám že Prakul dneska vydal sestru Pokladů české kuchyně http://www.prakulshop.cz/index.php?route=product%2Fproduct&path=50&product_id=169
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    _PINKY: mám doma a je to tak jsou to oba díly
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    RUTHLESS: aha, diky:) uz si na ni taky brousim zuby:))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    _PINKY: to by mely byt oba. (koupil jsem to pred mesicem) a v uvodu pise neco ve stylu: nikdy bych neverila, ze oba dily spojim v jeden, ale stalo se.
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    ANYSA: ted jsem to nalistovala a taky jsem z toho jelen:) ja bych asi tu ledvinu uplne vypustila, vypada to jako nejakej sotek.
    Jinak z Hazan varim furt a na podobnej problem jsem jeste nenarazila (pravda, nevarim maso vubec)
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ANYSA: Já mam zatím jen upirátěnou anglickou a jak to tak vidím, tak si nechám dát spíš tu než českou. Vykošťování ledviny je dobrý zásek. :D
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    VIKY_K: já mám českou verzi, vyloženě se tam píše "Výše zmíněným masem jsou vepřová žebírka s ledvinou (...) abyste mohli ledvinu vykostit, musíte ji osmažit dohněda...."
    Já mám na to kotletu bez kosti, takže se s tím nějak popasuju, jen mě zaujalo že tomu nerozumím. Ale doufám že to bude vyjímka.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ANYSA: "Loin" bych viděla spíš na svalovinu na boku než na ledvinu. V zásadě tam píše, že si máš nechat u řezníka oddělit maso od samotných žeber (a ta nechat nasekat na 2-3 menší díly), což ti umožní maso lépe osmahnout do hněda a vařením spolu s kusy žeber přitom nepřijdeš o chuť, kterou sebou kosti nesou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam