• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    Nedávno jsem koupila tuto kuchařku, je to hodně zajímavé čtení nejen co se receptů týče. Fakt stojí za koupení
    malá recenze:
    Jaromír Trejbal – Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana | Nová kuchyně
    http://www.novakuchyne.cz/2010/02/27/jaromir-trejbal-z-hotelu-ritz-do-kuchyne-vlasty-buriana/



    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Vím, že to nesplňuje tvůj požadavek o češtině, ale já se chystám koupit si aktualizovanou knihu od Pepina, která má vyjít teď v listopadu a řeší kuchařské techniky a postupy v kombinaci s konkrétními recepty.

    Jacques Pépin New Complete Techniques: Jacques Pepin: 9781579129118: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/...s-P%C3%A9pin-New-Complete-Techniques/dp/1579129110/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1351022379&sr=8-2&keywords=jacques+pepin+techniques
    D4LI
    D4LI --- ---
    OLIII: Tu jsem si koupil dnes :)
    OLIII
    OLIII --- ---
    D4LI: Mám doma tuhle a myslím, že popisu odpovídá: [ TIGRE @ Kuchařky, knížky o vaření a o jídle ]
    D4LI
    D4LI --- ---
    Sháním kuchařskou knihu, nikoliv s receptama, ale s kuchařskou technikou, rady & tipy, správné postupy, znalost surovin, atd... Klidně i nějakou základní učebnici. Aby byla česky. Za každý tip budu vděčný.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Koukám že Prakul dneska vydal sestru Pokladů české kuchyně http://www.prakulshop.cz/index.php?route=product%2Fproduct&path=50&product_id=169
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    _PINKY: mám doma a je to tak jsou to oba díly
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    RUTHLESS: aha, diky:) uz si na ni taky brousim zuby:))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    _PINKY: to by mely byt oba. (koupil jsem to pred mesicem) a v uvodu pise neco ve stylu: nikdy bych neverila, ze oba dily spojim v jeden, ale stalo se.
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    ANYSA: ted jsem to nalistovala a taky jsem z toho jelen:) ja bych asi tu ledvinu uplne vypustila, vypada to jako nejakej sotek.
    Jinak z Hazan varim furt a na podobnej problem jsem jeste nenarazila (pravda, nevarim maso vubec)
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ANYSA: Já mam zatím jen upirátěnou anglickou a jak to tak vidím, tak si nechám dát spíš tu než českou. Vykošťování ledviny je dobrý zásek. :D
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    VIKY_K: já mám českou verzi, vyloženě se tam píše "Výše zmíněným masem jsou vepřová žebírka s ledvinou (...) abyste mohli ledvinu vykostit, musíte ji osmažit dohněda...."
    Já mám na to kotletu bez kosti, takže se s tím nějak popasuju, jen mě zaujalo že tomu nerozumím. Ale doufám že to bude vyjímka.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ANYSA: "Loin" bych viděla spíš na svalovinu na boku než na ledvinu. V zásadě tam píše, že si máš nechat u řezníka oddělit maso od samotných žeber (a ta nechat nasekat na 2-3 menší díly), což ti umožní maso lépe osmahnout do hněda a vařením spolu s kusy žeber přitom nepřijdeš o chuť, kterou sebou kosti nesou.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANYSA: az dorazim domu, mozna s epodivam (jestli to zvladnu) mam celej vikend skoleni a snad se nezvednu z lavice mimo spanek... tak sorry, ale casem si vzpomenu a odpovim.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    RUTHLESS: jojo, mám oba díly v jednom. Třeba na straně 448 je recept na dušené vepřové v mléce po boloňsku, který chci o víkendu zkusit. Mám teda už maso koupené, jiné než žebírka, ale stejně vůbec nerozumím té úvodní poznámce o vepřových žebírkách s ledvinou. Jak to mysleli ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANYSA: koupila jsi oba dily v jednom? ja jsem to poridil behem dnu marriane, nahodou jsem potkal kamaradku, co mi dala kupon na slevu :-) prijemna koupe v luxoru. Jen ted nevi, jestli to do vanoc vydrzi, abych to dal mame nebo to proste rovnou zaradim mezi kucharky :-) bojim se, ze do vanoc to tak strasne uprasil a zmackal, ze by to nemoh byt darek.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Tak jsem včera neodolala a koupila si Marcellu Hazan, vypadá to na krásné čtení, kdyby to nebyla taková bichle budu ji číst cestou do práce :-) Ale ta čeština...balzamický ocet...au. Aspoň že jsem našla na netu vypracovaný rejstřík. Díky že jste se tady o ní zmínili, donedávna mi byla existence tohoto pokladu utajena (a divím se že se o ní obecně moc neví).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    To je ta pamatna Julia Child? Děkuju za odpověd a omlouvám se za tapetu. Je to z mobilu přímo, určitě to bude obři...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam