• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    CYLAH:
    SURICATA: Díky za tip... Číslo by asi ani nevadilo... Kouknu na ní...
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    SURICATA: ZUZIPA: Taky mi přijde obsahově dobrá, i ty ilustrace jsou pěkný. Otázka je (ale je to individuální věc), jestli se to hodí jako dárek takhle samostatně, když pak člověk nemá celou řadu - každá knížka má na hřbetu číslo.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    ZUZIPA: tak třeba z edice Apetit není špatná http://www.apetitonline.cz/edice/11/ryby-a-plody-more.html
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Nějaký tip na nějakou dobrou kuchařku na téma mořské plody? Je nutné aby byla česky (dárek) a byla bych ráda kdyby byla hezky ilustrovaná... Děkuji
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    ANYSA: prave tam jsou narozdil od jinych kucharek recepty na kazdy den. Stejne jako v predchozim dile - od ptacku, pres znojemskou apod...
    ty jitrnice apod jsou tam jaksi navic´a zpestreni, ale obecne je to o vareni na kazdy den, cca 20 receptu na polivky, hlavni jidla, cukrarna atd...
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Jaké jsou zhruba recepty v těch Kouzlech ? Je to na každodenní vaření nebo jsou tam právě spíš recepty co vy člověk dělal jednou za rok - jako ta tlačenka nebo jitrnice ? U nás na vidlákově ji ještě ani nemají, tak ji nemůžu prolistovat...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KURE: ja jsem byl nadsenej z predchozi a tahle je jeste zajimavejsi...
    KURE
    KURE --- ---
    KUBAN88: vcera sem koupil, a zatim se jevi fakt dobre
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    no já se teď vrátím k českým luhům a hájům a přesněji
    Kouzlo kuchyně Čech a Moravy - Roman Vaněk | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/174643/kouzlo-kuchyne-cech-a-moravy/

    fakt povedená stejně jako předchozí, klasické recepty z naší kuchyně
    D4LI
    D4LI --- ---
    KURE: Poklady a Kouzla samozřejmě mám. Kuchařky sbíráme s otcem už několik let. S těmi co jsem včera nakoupil, máme už 72 knih. Některé jsem sotva otevřel, jiné miluji. Poklady jsou tak často na lince, že jsou celý umaštěný a začínají se rozpadat :) Tahle knížka mě do vaření uvrtala. Dřív jsem vařil jednou max. dvakrát za týden, od tý doby co jí mám vařím téměř každý den.

    Super je to DVD k Pokladům, tam je vidět hodně. Je to dokonce na uloz.to.
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    ZUZKAOU: a taky svoji linku kuchyňského náčiní - já jakkoliv mám trochu rezervovaný postoj k paličkám, tak ta jeho se mi vysloveně líbí :)

    Michael Ruhlman for OpenSky - Meat Mallet - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8wEtR7swS3Q
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A má blogýsek

    Michael Ruhlman - Translating the Chef’s Craft for Every Kitchen kitchen
    http://ruhlman.com/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KURE: JJ on Ruhlman je celkově boží, mně se třeba moc líbí jeho Twenty nebo Charcuterie a vyhlížím Salumi :) Jinak tady [ VINCA @ Kuchařky, knížky o vaření a o jídle ] je Ratio ke stažení jako epub.

    KURE
    KURE --- ---
    D4LI: co se pochopeni zakonitostí ohledně vaření mam oblibenou tuhle. bohuzel to neni cesky.
    Ratio: The Simple Codes Behind the Craft of Everyday Cooking: Michael Ruhlman: 9781416571728: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Ratio-Simple-Behind-Everyday-Cooking/dp/1416571728

    z ceskejch me napada jedine Poklady od prakulu. ale to je v podstate taky knizka receptu. Musel bys sám hledat mezi řádky.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    Nedávno jsem koupila tuto kuchařku, je to hodně zajímavé čtení nejen co se receptů týče. Fakt stojí za koupení
    malá recenze:
    Jaromír Trejbal – Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana | Nová kuchyně
    http://www.novakuchyne.cz/2010/02/27/jaromir-trejbal-z-hotelu-ritz-do-kuchyne-vlasty-buriana/



    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Vím, že to nesplňuje tvůj požadavek o češtině, ale já se chystám koupit si aktualizovanou knihu od Pepina, která má vyjít teď v listopadu a řeší kuchařské techniky a postupy v kombinaci s konkrétními recepty.

    Jacques Pépin New Complete Techniques: Jacques Pepin: 9781579129118: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/...s-P%C3%A9pin-New-Complete-Techniques/dp/1579129110/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1351022379&sr=8-2&keywords=jacques+pepin+techniques
    D4LI
    D4LI --- ---
    OLIII: Tu jsem si koupil dnes :)
    OLIII
    OLIII --- ---
    D4LI: Mám doma tuhle a myslím, že popisu odpovídá: [ TIGRE @ Kuchařky, knížky o vaření a o jídle ]
    D4LI
    D4LI --- ---
    Sháním kuchařskou knihu, nikoliv s receptama, ale s kuchařskou technikou, rady & tipy, správné postupy, znalost surovin, atd... Klidně i nějakou základní učebnici. Aby byla česky. Za každý tip budu vděčný.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Koukám že Prakul dneska vydal sestru Pokladů české kuchyně http://www.prakulshop.cz/index.php?route=product%2Fproduct&path=50&product_id=169
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    _PINKY: mám doma a je to tak jsou to oba díly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam