• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Má někdo povědomí o tomto http://goo.gl/V3fLG ? Zaujalo mne to docela dost.
    KURE
    KURE --- ---
    WOJTYLA: nevíš kdo a kdy to vydal? meno autora?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Pratele shanim kucharku "velka vegetarianska kucharka" je to oranzovy nemate nekdo v elektronicky verzi?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    jinak jsem si koupil dalsi kucharku z Prakul a tentokrat
    Sushi - | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/174645/sushi/

    a mám zrovna o japonský kuchyni doma pár knížek ale tohle mi přijde vskutku povedený
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    ZUZKAOU: klasika :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vilém Brabec
    Vrabec-Tepla kuchyne.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xkggj84/vrabec-tepla-kuchyne-pdf
    Studena kuchyne.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xLwyTot/studena-kuchyne-pdf
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tak dnes se zadařilo mimořádně - oboje knížky mě dohromady stály 100 Kč, což je právě katapultovalo na můj antikvariátní kauf roku :)

    Fast Food My Way: Jacques Pepin, Ben Fink: 0046442393126: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Fast-Food-Way-Jacques-Pepin/dp/0618393129
    Jacquese Pepina mám moc rád a tahle knížka prostě vypadá super.

    My Gastronomy: Amazon.co.uk: Nico Ladenis, Anthony Blake: Books
    http://www.amazon.co.uk/My-Gastronomy-Nico-Ladenis/dp/0747231532/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1352292963&sr=1-1
    Z tohodle mám radost pomalu ještě větší, co jsem si knížku letmo pročítal, je tam kromě receptů spousta zajímavého povídání o metodologii a přístupu k vaření vůbec. Nico Ladenis je první kuchař samouk, který si šáhl na tři michelinské hvězdy, kterých se následně před několika lety vzdal a nechal se vyškrtnout z michelinských příruček :)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    CYLAH:
    SURICATA: Díky za tip... Číslo by asi ani nevadilo... Kouknu na ní...
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    SURICATA: ZUZIPA: Taky mi přijde obsahově dobrá, i ty ilustrace jsou pěkný. Otázka je (ale je to individuální věc), jestli se to hodí jako dárek takhle samostatně, když pak člověk nemá celou řadu - každá knížka má na hřbetu číslo.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    ZUZIPA: tak třeba z edice Apetit není špatná http://www.apetitonline.cz/edice/11/ryby-a-plody-more.html
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Nějaký tip na nějakou dobrou kuchařku na téma mořské plody? Je nutné aby byla česky (dárek) a byla bych ráda kdyby byla hezky ilustrovaná... Děkuji
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    ANYSA: prave tam jsou narozdil od jinych kucharek recepty na kazdy den. Stejne jako v predchozim dile - od ptacku, pres znojemskou apod...
    ty jitrnice apod jsou tam jaksi navic´a zpestreni, ale obecne je to o vareni na kazdy den, cca 20 receptu na polivky, hlavni jidla, cukrarna atd...
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Jaké jsou zhruba recepty v těch Kouzlech ? Je to na každodenní vaření nebo jsou tam právě spíš recepty co vy člověk dělal jednou za rok - jako ta tlačenka nebo jitrnice ? U nás na vidlákově ji ještě ani nemají, tak ji nemůžu prolistovat...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KURE: ja jsem byl nadsenej z predchozi a tahle je jeste zajimavejsi...
    KURE
    KURE --- ---
    KUBAN88: vcera sem koupil, a zatim se jevi fakt dobre
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    no já se teď vrátím k českým luhům a hájům a přesněji
    Kouzlo kuchyně Čech a Moravy - Roman Vaněk | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/174643/kouzlo-kuchyne-cech-a-moravy/

    fakt povedená stejně jako předchozí, klasické recepty z naší kuchyně
    D4LI
    D4LI --- ---
    KURE: Poklady a Kouzla samozřejmě mám. Kuchařky sbíráme s otcem už několik let. S těmi co jsem včera nakoupil, máme už 72 knih. Některé jsem sotva otevřel, jiné miluji. Poklady jsou tak často na lince, že jsou celý umaštěný a začínají se rozpadat :) Tahle knížka mě do vaření uvrtala. Dřív jsem vařil jednou max. dvakrát za týden, od tý doby co jí mám vařím téměř každý den.

    Super je to DVD k Pokladům, tam je vidět hodně. Je to dokonce na uloz.to.
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    ZUZKAOU: a taky svoji linku kuchyňského náčiní - já jakkoliv mám trochu rezervovaný postoj k paličkám, tak ta jeho se mi vysloveně líbí :)

    Michael Ruhlman for OpenSky - Meat Mallet - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8wEtR7swS3Q
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A má blogýsek

    Michael Ruhlman - Translating the Chef’s Craft for Every Kitchen kitchen
    http://ruhlman.com/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam