• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: Teď jsem proletěl více informací, prej oba autoři napsali dost knih. Nečetl jste někdo něco, nevlastníte?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: ted jsem ji koupil (nemeli Hazan) a musim rici ze velmi povedena. Neco ve stylu Jamieho Olivera (logicky) a recepty ale jsou neokoukane (vetsina)

    fakt pekna kucharka
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TIGRE: Já si jí dneska musela objednat :) Už se nemůžu dočkat, až přijde...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KUBAN88: Hzanka je "must have book". S těma greedy italama jsi mě překvalipl, netušil jsem, že je i kniha.
    Two greedy italians je moje velmi oblíbená kuřaská serie, mají i pokračování. Pokud je kniha ve stejném duchu, určitě zvážím koupi.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GALE: Jj ta knížka je báječná - já jsem někde ve dvou třetinách, u hladomoru :) Jinak teda musím říct, že sám jsem občas byl překvapenej, co všechno a v jakých úpravách se jedlo. A upřímně jsem paní záviděl ty různá gastrodobrodružství, co pořádala s kolegy hned v těch prvních kapitolách o pravěku - třeba ty různé pokusy o rekonstrukci chleba, to musí být příjemná práce být archeolog přes jídlo :)
    GALE
    GALE --- ---
    Dostala jsem darem tuto knihu TIGRE a nemůžu se od ní odtrhnout. Velmi dopuručuji všem, kterým neustále neštimují výroky "dřív se to dělalo tak a proto tohle a dnes to neděláme, proto umřem". Naprosto stěžejní pro pochopení počátků živočišné a rostlinné výroby. Tvrzení vědecky dokázána archeologickými nálezy nebo studiem dobových pramenů.
    Velmi obsáhlá příloha (asi třetina knihy) obsahuje středověkké a nástin pravěkkých receptů. Většina vařitelná i nyní. Úplně všechny vařitelné, když seženete telecí bránici. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hazanka se dá sehnat v angličtině, tam je to v pořádku.
    PERI
    PERI --- ---
    KUBAN88: Kazdopadne bych koupi doporucil, je to na italskou kuchyni must have :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    PERI:
    TIGRE:

    ok diky moc
    PERI
    PERI --- ---
    TIGRE: Presne tak, treba rapikaty celer je celer zahradni, coz ti mozna dojde, ale je to proste trosku opruz :) ale obsah bezkonkkurencni proste :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ...spíš často špatného překladu...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KUBAN88: jak píše PERI: ta knížka má mít příšernej překlad, což mě odradilo od toho si ji koupit, nicméně Hazan je legendární a kniha samotná je studnicí jak receptů, tak logiky a technik italské kuchyně. Já jsem ji měl v ruce několikrát, překlad si hodnotit netroufám, problém, ale má být (což jako vážnou minelu chápu), že špatnost překladu se netýká ani tolik stylistiky, jako často špatným překladem ingrediencí...
    PERI
    PERI --- ---
    KUBAN88: Hazan mám, a ačkoliv překlad je dost otřesnej...tak je to naprosto stěžejní kuchařka italské kuchyně! Žádné obrázky (jen ručně kreslené, tam kde to je nutné), ale naprosto vyčerpávající popis většiny zásadních italských receptů... :) Určitě doporučuji :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    nazdar, nemáte někdo tohle?
    Klasická italská kuchyně (Marcella Hazan) - Knihy | Martinus.cz
    http://www.martinus.cz/?uItem=45336

    zajímalo by mě jaká je... a pak ještě tohle:
    Dva italští gurmáni (Antonio Carluccio, Gennaro Contaldo) - Knihy | Martinus.cz
    http://www.martinus.cz/?uItem=144021
    GGG
    GGG --- ---
    Dneska u popelnic
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ancient grains for modern meals



    zde ji vychvaluje Jamie
    ancient grains for modern meals | Jamie Oliver (UK)
    http://www.jamieoliver.com/news-and-blogs/news/ancient-grains-for-modern-meals/

    Jinak rychlým prolistováním - je to lazeno do středomořska - okolo celého středozemního moře, normálně používá maso, mléčné produkty a koření - žádná makroiotika. Takže pokud to chcete zkusis se zrním, tak nabízí recepty jak to udělat a aby výsledek byl jedlý a ne jen aby přinášel pocit morální převahy - ha jím zrní!

    ancient_grains_for_modern_meals.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/xmMjXfs/ancient-grains-for-modern-meals-epub
    FARIN
    FARIN --- ---
    Ač tu je Edice Apetit, tak v časopisech je pořád dost zajímavých receptů.
    Mě přijde škoda je více nevyužívat, když už je doma skladujeme.
    Jen mi chyběl index, aby to bylo více použitelný (vyhledávání na webu apetitu je dost neuspokojivý).

    Třeba se někomu může hodit můj stručný přehled od 09/2008 v spreadsheetu:
    http://bit.ly/WjTAZ1
    (zaměřeno zejména na větší tématické bloky, 'speciální jídla' a nebo prostě věci co mě zajímají :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KASUMI: jo to je celkem sexy paštika, na to že je slovena...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Si to, čo ješ...
    http://sitocojes.blogspot.sk/

    blog misi kralikove, druhe v soutezi masterchef
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam