• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: to je presne to, co jsem chtel a hledal :-) perte to do me! diky moc :-)

    TIGRE: najdu si! diky moc.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS:

    Tak něco spíše obecného, byť s recepty. Etnografie a experimentální archeologie vztažená k jídlu a českému prostoru.


    http://www.academia.cz/jidlo-a-piti-v-praveku-a-ve-stredoveku.html
    (je to kniha, kterou stojí za to mít v knihovně)

    http://uloz.to/xnyeo9G/jidlo-a-piti-v-praveku-a-stredoveku-pdf¨

    http://www.machart-books.cz/magicka-kucharka/

    (opět taky stojí za nákup v papírové podobě)
    http://uloz.to/x3kct88/magicka-kucharka-tajemstvi-cerne-kuchyne-podle-receptaru-starych-carodejnic-epub
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    RUTHLESS: mě napadlo z toho co mám doma

    http://www.kosmas.cz/knihy/170385/duvernosti-z-kuchyne/
    (a od něj i další)

    http://www.kosmas.cz/knihy/143936/muz-ktery-snedl-vse/
    (ale to jsem ještě nečetl)

    a tohle by taky mohlo být dobré, ale znám jen jeho fejetony samotné z tisku
    http://www.kosmas.cz/knihy/159673/labuznikovy-historky/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj! Nemam dotaz tak uplne na kucharku, ale spis obecne na nejakou knihu o jidle, hodovani (to asi nejspis), stolovani a gastronomii obecne. Jsem mimo cechy a ctivo mi chybi a dochazi (proste jsem si do leteckyho limitu nemoh nabrat bambilion knih :-))

    Mate nekdo nejaky tip? Potrebuju to najit na netu... Cestina idealne, ale i anglicky to zvladnu nejspis :-) Ale cesky beru cokoli, anglicky meisterstucky. :-) Nebo aspon tip, s tou elektronickou podobou budu uz bojvat treba i sam.
    Diky!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BRUKEV: Hele mě ta knížka právě příjde čtivá, já Ottolenghiho znám jen z doslechu, ale tahle kuchařka mě baví. Jediný problém s tím mám trochu v tom směru, že to je v duchu toho, co jsem o O. slyšel - tj. poměrně složité komplexní recepty z hodně ingrediencí. Na druhou, já mám rád pro inspiraci i tyhle míň praktický knížky :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TIGRE: mě ty jeho pořady moc nechytly, kniha je jaká (v práci nemohu stáhnout)?

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Začal jsem si dneska číst Ottolenghiho The Jerusalem a působí to hrozně sympaticky :)



    Jerusalem.A.Cookbook.epub (46,38 MB) - uploaded.to
    http://uploaded.net/file/7xufw2pr
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Neviděl jste náhodou někdo The Mind of a Chef...? Seriál s Davidem Changem (Momofuku), který produkoval Bourdain... Láká mě to :)

    The Mind of A Chef | Premieres on PBS - November 9, 2012 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=L8Z6hbBrozk
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KURE: tak 13 je dobrá cena, ne?
    KURE
    KURE --- ---
    TIGRE: teroristo, přišel jsi mě na $13 za pepina :D
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Jinak já teď čekám na zásilku 2 kuchařek a nemůžu se dočkat -

    - jedna je obligátní Ruhlman, konkrétně jeho Twenty, které sice znám a mám na Kindle, ale prostě ji chci mít v papírové podobě. http://www.amazon.com/...ns-Twenty-Techniques-Recipes-Manifesto/dp/0811876438/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1361362822&sr=1-1&keywords=twenty+ruhlman
    - druhá je rozšířená reedice klasické Pepinovy knížky o kuchařských technikách, kde se upřímně těším na zkratky a zlepšováky u různých úkonů... http://www.amazon.com/Jacques-P%C3%A9pin-New-Complete-Techniques/dp/1579129110
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KUBAN88: už jsem se ptal u nás v knihkupectví, nemají, ale viděl jsem nějaké fotky.
    Vypadá to jako vytištěná verze seriálu, nicméně jako příznivec obou pánů to koupit prostě musím:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: no prijde mi hodne podobna kucharkam od Michopolu, co se tyka vazby, fotek apod.. (on je to nenahodou ten styl Jamie Olivera). Receptu tam bude vic jak 30, klidne k 50 a tematicky rozdelene jsou taky. Obcas povidani. Na to, ze to ma neco malo pres 200 stran tak je tam receptu dost. Narozdil treba od stejne rozsahle Michopolu, kde jsou tak na 3 stranky 1 recept max.
    koukni na to, asi to nedokazu popsat, ale libi se mi uz proto, ze tam nejsou (az na par vyjimek) notoricky zname recepty
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KUBAN88: Kolik těch receptů tam, asi je? dílů serie měla cca 8, v každém 3-4 recepty, to mi dává +/- 30 receptů? Jsou tam jen recepty, nebo i nějaké tematocké povídání?
    Zítra asi vletím do knihkupectví na čumendu:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Zahlédl jsem zde i starší knihy, takže pokud někde zahlídnete Vánoční kuchařku od Štigela http://licentia.cz/antikvariat/index.php?detail=10806&path=%8Atigel--V%E1no%E8n%ED-kucha%F8ka-,
    určitě kupte.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: Teď jsem proletěl více informací, prej oba autoři napsali dost knih. Nečetl jste někdo něco, nevlastníte?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: ted jsem ji koupil (nemeli Hazan) a musim rici ze velmi povedena. Neco ve stylu Jamieho Olivera (logicky) a recepty ale jsou neokoukane (vetsina)

    fakt pekna kucharka
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TIGRE: Já si jí dneska musela objednat :) Už se nemůžu dočkat, až přijde...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KUBAN88: Hzanka je "must have book". S těma greedy italama jsi mě překvalipl, netušil jsem, že je i kniha.
    Two greedy italians je moje velmi oblíbená kuřaská serie, mají i pokračování. Pokud je kniha ve stejném duchu, určitě zvážím koupi.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GALE: Jj ta knížka je báječná - já jsem někde ve dvou třetinách, u hladomoru :) Jinak teda musím říct, že sám jsem občas byl překvapenej, co všechno a v jakých úpravách se jedlo. A upřímně jsem paní záviděl ty různá gastrodobrodružství, co pořádala s kolegy hned v těch prvních kapitolách o pravěku - třeba ty různé pokusy o rekonstrukci chleba, to musí být příjemná práce být archeolog přes jídlo :)
    GALE
    GALE --- ---
    Dostala jsem darem tuto knihu TIGRE a nemůžu se od ní odtrhnout. Velmi dopuručuji všem, kterým neustále neštimují výroky "dřív se to dělalo tak a proto tohle a dnes to neděláme, proto umřem". Naprosto stěžejní pro pochopení počátků živočišné a rostlinné výroby. Tvrzení vědecky dokázána archeologickými nálezy nebo studiem dobových pramenů.
    Velmi obsáhlá příloha (asi třetina knihy) obsahuje středověkké a nástin pravěkkých receptů. Většina vařitelná i nyní. Úplně všechny vařitelné, když seženete telecí bránici. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam