Tak jsem včera nabral v knihovně asi šest kuchařek, rychlý repost:
Iveta a sladká Francie
http://neoluxor.cz/popularne-naucna/iveta-a-sladka-francie--98253/
tuhle slečnu nějak nemusím, nicméně kuchařka vypadá luxusně. Spousta krásných a na první počtení snadných receptů. Kniha je klasika, na jedné straně recept, na druhé obrázek.
Culinaria Maďarsko
http://www.knihcentrum.cz/culinaria-madarsko/d-11028/
tohle jsem vzal jen ze zájmu, co tam bude za recepty. Kniha je takový průřez madarskou kuchyní, vysvětluje rozdíl mezi perkelty, gulášem, paprikášem, ukazuje fotky známých mpučníků, to vše prokládá několika klasickýma receptama. Spíš takové zajímavé počtení, ukazuje to klasická jídla a suroviny (paprika, tarhoňa, konzumace těstovin,...). Asi bych si to nekoupil, ale na přečtení je to příjemná kniha. Ještě existuje dalších pár dílů o španělsku, číně,... Rozhodně půjčím taky.
Italská kuchyně krok za krokem podle fotografií
http://www.arara.cz/product/259193
velm hezká kniha pro lidi začínající s italskou kuchyní. Vše rozfázováno na fotkách, klasické základní recepty a dělení (pasta, risotto, polévky, hlavní jídla, moučníky). Plus je hlavně v tom, že na fotkách uvidíte, jak má na konci jídlo vypadat, což jen podle popisu vstupních surovin není vždy jasné:) Nemyslet si o sobě, že už je to pro mě zbytečný začátečnickký krok, tak bych si to koupil. Jako dárek velmi vhodné.