• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MUTHA: poridil sis? ja myslim, ze to maji do ipadu i.. jestli je gut, ze bych si koupila..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: no jo, to jsem přehlíd:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: "vyjde v prvni polovine kvetna"

    ale tesim se na ni!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Muži sobě: první česká kuchařka určená mužům | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/muzi-sobe-prvni-ceska-kucharka-urcena-muzum-fz1-/dobra-chut.aspx?c=A130410_162936_dobra-chut_ape

    neměl někdo v ruce?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: takže řada Culinaria se mi líbí čím dál víc. Načteno i Culinaria Čína a Culinaria Francie. Vždy rozděleno na oblasti, popsána oblast, čím je specifická a pár receptů. Moc dobře se to čte.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    LENZIE: koupili jsme taky... ale jsou to takove imagovky... novy recept aby clovek pohledal... ale zase hezke mit doma ;)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SURICATA: Tu posledni bych mohla poridit tchyni :-D
    CIA
    CIA --- ---
    SURICATA: Potvrzuji, že je super!
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Tak já d nes neodolala a mám nový přírůstek do knihovny
    Recepty z farmářského trhu - II. díl jaro, léto | Dumknihy.cz – knihy po všech stránkách
    http://www.dumknihy.cz/recepty-z-farmarskeho-trhu-ii-jaro-leto

    První díl podzim/zima se mi moc líbil a tenhle taky nevypadá špatně. Už se těším, jak si budu večer v peřinách listovat :)
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    Má doma tuhle super "kuchařku" o konzervování potravin a dneska jsem narazila na knižním klubu ji mají za 49,- Kč. Fakt je krásně udělaná a stojí za to mít ji doma
    Kniha Konzervování | bux.cz
    http://www.bux.cz/knihy/96097-konzervovani.html?ic=ostatni_kupuji&icc=crosseling
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak jsem včera nabral v knihovně asi šest kuchařek, rychlý repost:

    Iveta a sladká Francie
    http://neoluxor.cz/popularne-naucna/iveta-a-sladka-francie--98253/
    tuhle slečnu nějak nemusím, nicméně kuchařka vypadá luxusně. Spousta krásných a na první počtení snadných receptů. Kniha je klasika, na jedné straně recept, na druhé obrázek.

    Culinaria Maďarsko
    http://www.knihcentrum.cz/culinaria-madarsko/d-11028/
    tohle jsem vzal jen ze zájmu, co tam bude za recepty. Kniha je takový průřez madarskou kuchyní, vysvětluje rozdíl mezi perkelty, gulášem, paprikášem, ukazuje fotky známých mpučníků, to vše prokládá několika klasickýma receptama. Spíš takové zajímavé počtení, ukazuje to klasická jídla a suroviny (paprika, tarhoňa, konzumace těstovin,...). Asi bych si to nekoupil, ale na přečtení je to příjemná kniha. Ještě existuje dalších pár dílů o španělsku, číně,... Rozhodně půjčím taky.

    Italská kuchyně krok za krokem podle fotografií
    http://www.arara.cz/product/259193
    velm hezká kniha pro lidi začínající s italskou kuchyní. Vše rozfázováno na fotkách, klasické základní recepty a dělení (pasta, risotto, polévky, hlavní jídla, moučníky). Plus je hlavně v tom, že na fotkách uvidíte, jak má na konci jídlo vypadat, což jen podle popisu vstupních surovin není vždy jasné:) Nemyslet si o sobě, že už je to pro mě zbytečný začátečnickký krok, tak bych si to koupil. Jako dárek velmi vhodné.


    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Ruhlman legálně pro Kindle za 3 babky!

    Ruhlman's Twenty: Michael Ruhlman, Donna Turner Ruhlman: Amazon.com: Kindle Store
    http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B0064BXCEK/ref=nosim/ruhlmancom
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KURE: souhlasím, naprosto základní česká klasická kuchyně
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SURICATA: pravdu dis.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    MACHALIK: ta ale nidky u nás nevyšla, nebo se pletu? I když možná podceňuju skorotchýni, ale ta moje je z generace, která angličtinu moc neovládá (spíš vůbec)
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    TIGRE: to je samozřejmě pravda, že člověk nevaří kvíčalu každý den. Ale taky ta kniha je hodně obsáhlá a myslím, že i když vypustím cesepty na něž ingredience seženu jen těžko, pořád zbývá přehršel využitelných receptů a pro mě opravdu neexistuje lepší kuchařka francouzské kuchyně. A když náhodou nějaké holoubě mám, není lepší cesty než jej zužitkovat dle Escoffiera. Ale uznávám není to pro víkendové kuchaře a člověk se někdy docela zapotí...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SURICATA: Já mám k Escoffierovi takový ambivalentní vztah: Na jednu stranu ho mám rád a v něčem mě baví, na stranu druhou z praktického hlediska má ta kniha limitované využití - od ingrediencí typu lanýže, kvíčaly, holoubata, až po to, že na některý recepty by člověk měl být ideálně pomalu z oboru.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    SURICATA: jo a teď jsem si ještě vzpoměla, že jsem měla v knihkupectví v ruce Bravo, šéfe! Dalibor Navrátil, kuchařka nevypadala špatně, možná někdo vlastní, tak může říct víc.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SURICATA: chapu, takova zakladni vec a kdybych chtela varit fr kuchyni ja, koupim si tu, co doporucujes. Pro serioyni praci. Ale ona mozna podle toho varit nebude, ma to byt spis nezavazna pozornost, takze urcite aby se to cetlo, bylo tam o surovinach (syry atp) a obrazky :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam