• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    LUCIASHECK: No jako Hazan určitě ne. Je to takové strohé, faktické, neosobní no prostě bez emocí :). Je to určitě vyšší level vaření než Hazan, která je taková domácí kuchařka a Escoffier byl prostě pan šéfkuchař. Myslím, že je to nesrovnatelné.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: Hazanka jsou takoví milí "Dva italští gurmání", Auguste je takový strohý přesný Heston.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SURICATA: Jak je psana? Je to neco jako Hazan, ze si to clovek muze vzit do postele misto pohadky na dobrou noc? Premejslim, ze bych ji prave poridila jako darek.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SURICATA: já ti to nijak neberu, dostat ji, tak mi to nevadí. A věřím, že se tam dají najít vařitelná jídla. Jen prostě 800Kč bych za ni nedal.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    BRUKEV: Já jim mám doma už několik let a musím na druhou stranu říct, že je tam i spoustu receptů vařitelných. A Auguste Escoffier je prostě klasik, který by u milovníků francouzské kuchyně a gastronomie v knihovně chybět neměl. Spousta technologických postupů a dnes klasických receptů pochází z jeho dílny. ... No a navíc, jsem ji kdysi dostala k vánocům, takže se mi to kecá...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BRUKEV: Po té jsem pokukovala - dobré vědět. Konec konců, je to peněz jak za kozu :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já mám ted doma http://www.kosmas.cz/knihy/134394/moje-francouzska-kuchyne/ z knihovny a je to teda fakt pro echt nadšence do (francouzského) vaření. Jako dobré, milion receptů na úpravu všeho možného, ale dost receptů je spíše pro francouze s přístupem k surovinám a la lanýži, křepelky a podobné méně dostupné věci.
    Za ty peníze spíše nedoporučuji. Pokud by to bylo do 500Kč, tak bych to ale asi koupil:)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: asi si budu muset rozšířit knihovničku :)
    WEWA
    WEWA --- ---
    LENZIE:
    LUCIASHECK: moc děkuju :) já holt šla do knihkupectví a všechny jsem je prošla... nejdřív jsem taky našla ten konfit a benedikta každý recept v jiné knize ale všechno je nakonec v Prostřeno bez servítku, takže super, pořídila jsem :)
    MUSHKA
    MUSHKA --- ---
    nevite nekdo o nejake knize v prodeji o bulharske kuchyni? nedari se mi nic najit.. :/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Neni to v prostreno bez servitku? Nejaka kachna i knedliky tam jsou urcite, jen to nemam u sebe, abych to overila
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: Jo a kachní konfit na karamelizovaném bílém zelí je zase v kuchařce "Vejce nebo slepice"... ale ty knedle tam zase nejsou
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: vejce Benedikt jsem našla ve "Vařte jako šéf! - škola vaření Zdeňka Pohlreicha"... ale ať do toho koukám sebevíc, tak kachnu ani sladké knedle tam nevidím :(
    WEWA
    WEWA --- ---
    Prosím, nevíte někdo, jak se jmenuje kuchařka od Z. Pohlreicha, ve které jsou recepty na konfitovanou kachnu, vejce Benedikt a sladké knedlíky "baden-baden"? ...je jich tam samozřejmě více ale tohle je jediné "vodíkto" které mám. Předem Ď
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Rok v české kuchyni.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/x9SFsDqP/rok-v-ceske-kuchyni-pdf

    Rok v české kuchyni
    Marie Úlehlová-Tilschová
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    BRUKEV: Au. Taky jsem si na ni brousila zuby teď pod stromeček, mělo to vyjít 6.12. :-/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: To je ono, ale v češtině:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Julia Child službu neudělá? Já jsem z ní nadšenej.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jsem nasranej. Umění francouzské kuchyně přesunula nakladatelství z letošního prosince na příští duben. Měl to být dárek na vánoce, musím zase přemýšlet:(
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: a znas todle tedy? :-)
    Blog - Anna Grosmanová (blog.ona.iDNES.cz)
    http://grosmanova.blog.ona.idnes.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Co se klasických českých pokrmů týče tak já přísahám na Sandtnerovou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, přesvědčili jste mě:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam