• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KUBAN88: Sladké jsem zatím nezkoušela (u nás doma by to nenašlo strávníky...), ale kdyby na to náhodou došlo, budu dávat bacha. Každopádně otevírat troubu u pečení věnečků zrovna dobré není, to je fakt.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    DAVE_PAGE: no napriklad u věnečku tam pise o otevirani trouby coz je kravina, a pak nekde i ty gramaze ale to bude vedet spis manzelka tak se ji optam
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KUBAN88: fakt? Pod rukama mi proslo hodne kucharek a prave u Vanka se mi libi, ze ty recepty "vychazi". Ale je fakt, ze zrovna sladke me nebavi, takze dezerty vetsinou preskakuji.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    LENZIE: jj jsou super, jenom pozor na ty sladký recepty... raději doporučuji trochu improvizovat a nedržet strikně předepsané množství, někdy jsou to hrozné úlety.... ale jinak kuchařka super
    GALE
    GALE --- ---
    LENZIE: Moc se mi líbí ta špetka historie konkrétního jídla ma úvod. Zajímavé čtení
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    LENZIE: Tez jsem je dostala.)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Opožděný "Ježura" - já mám teda jeho kuchařky ráda, tak nějak se mi podle nich dobře vaří :)

    Klenoty klasické evropské kuchyně | Dumknihy.cz – knihy po všech stránkách
    http://www.dumknihy.cz/klenoty-klasicke-evropske-kuchyne
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Jamieho mam rada a tak mam rada i tuhle kucharku. Vzhledem k momentalni financni kondici se spousta receptu i triku jak zuzitkovat zbytky hodi. :) knizka je opravdu hezky udelana a s poradniu vazbou

    A jo jsem konzerva, kucharky potrebuju mit papirove. Osli rohy a slepene stranky bilkem. Na tyhle se mi libi mmj i fortelnost zpracovani, na rozdil napr. Od deniku Dity P, coz je salat ( vytrhava se z hrbetu)

    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    BRUKEV: podle teto knihy (v ruznuch jejich vydanich) se ucila varit moje maka, moje sestra i ja a zadny z nasich partneru si nestezuje
    je asi nejlepsi co znam pro zvladnuti zakladnich kucharskych techik (vcetne vyberu a nakupu surovin)
    pokud zvladnes to co je v ni, muzes se smele vrhnout do improvizace
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The 14 Best Cookbooks Of 2013 To Inspire Better Cooking In 2014
    http://www.buzzfeed.com/tienlonho/best-cookbooks-of-2013
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    ZUZKAOU: a nekliknu a nekliknu :)))) znám se.....
    HLEN
    HLEN --- ---
    ZUZKAOU: ha ... to vidim prvne a ted ji budu taky chtit :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Milý ježíšku, kdybys čirou náhodou existoval a přenesl se přes to, že jsem zas až tak hodná nebyla, tak tohle bych si fakt přála....

    Historic Heston: Amazon.co.uk: Heston Blumenthal: Books
    http://www.amazon.co.uk/Historic-Heston-Blumenthal/dp/1408804417
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The best food books of 2013 | Books | The Guardian
    http://www.theguardian.com/books/2013/dec/05/best-food-books-2013
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Zdravím. Nemáte někdo doporučení na dobrou knihu s tematikou food stylingu? Díky moc.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    LUCIASHECK: No jako Hazan určitě ne. Je to takové strohé, faktické, neosobní no prostě bez emocí :). Je to určitě vyšší level vaření než Hazan, která je taková domácí kuchařka a Escoffier byl prostě pan šéfkuchař. Myslím, že je to nesrovnatelné.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    hele, my jsme to dneska probirali na rednasce (tu knihu) a je to proste bible. tam je vsechno a dle meho dobre napsany. dalo se to cist. 800 je palka, ale pro me asi datelna. premyslim, ze do toho pujdu. i ze studijnich duvodu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: Nemůžu:) Já Hestona viděl jen v televizi nebo na netu a nezaujal mě. Na mě je jeho zkoumání při jaké teplotě se nejlíp sráží vejce a v jakém úhlu krájet maso neosobní. Možná jsem jen viděl špatné pořady/serie, ale víc mě baví kuchaři/pořady, kteří vaří klasická jídla "po staru" a nějak osobněji(Hazanka, Contaldo, Carluccio).
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Muzes porovnat treba s heston at home? Ta je celkem ctiva, ostatni mi prisly ctivy min
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: Hazanka jsou takoví milí "Dva italští gurmání", Auguste je takový strohý přesný Heston.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam