• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    LENZIE: Tez jsem je dostala.)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Opožděný "Ježura" - já mám teda jeho kuchařky ráda, tak nějak se mi podle nich dobře vaří :)

    Klenoty klasické evropské kuchyně | Dumknihy.cz – knihy po všech stránkách
    http://www.dumknihy.cz/klenoty-klasicke-evropske-kuchyne
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Jamieho mam rada a tak mam rada i tuhle kucharku. Vzhledem k momentalni financni kondici se spousta receptu i triku jak zuzitkovat zbytky hodi. :) knizka je opravdu hezky udelana a s poradniu vazbou

    A jo jsem konzerva, kucharky potrebuju mit papirove. Osli rohy a slepene stranky bilkem. Na tyhle se mi libi mmj i fortelnost zpracovani, na rozdil napr. Od deniku Dity P, coz je salat ( vytrhava se z hrbetu)

    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    BRUKEV: podle teto knihy (v ruznuch jejich vydanich) se ucila varit moje maka, moje sestra i ja a zadny z nasich partneru si nestezuje
    je asi nejlepsi co znam pro zvladnuti zakladnich kucharskych techik (vcetne vyberu a nakupu surovin)
    pokud zvladnes to co je v ni, muzes se smele vrhnout do improvizace
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The 14 Best Cookbooks Of 2013 To Inspire Better Cooking In 2014
    http://www.buzzfeed.com/tienlonho/best-cookbooks-of-2013
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    ZUZKAOU: a nekliknu a nekliknu :)))) znám se.....
    HLEN
    HLEN --- ---
    ZUZKAOU: ha ... to vidim prvne a ted ji budu taky chtit :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Milý ježíšku, kdybys čirou náhodou existoval a přenesl se přes to, že jsem zas až tak hodná nebyla, tak tohle bych si fakt přála....

    Historic Heston: Amazon.co.uk: Heston Blumenthal: Books
    http://www.amazon.co.uk/Historic-Heston-Blumenthal/dp/1408804417
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The best food books of 2013 | Books | The Guardian
    http://www.theguardian.com/books/2013/dec/05/best-food-books-2013
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Zdravím. Nemáte někdo doporučení na dobrou knihu s tematikou food stylingu? Díky moc.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    LUCIASHECK: No jako Hazan určitě ne. Je to takové strohé, faktické, neosobní no prostě bez emocí :). Je to určitě vyšší level vaření než Hazan, která je taková domácí kuchařka a Escoffier byl prostě pan šéfkuchař. Myslím, že je to nesrovnatelné.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    hele, my jsme to dneska probirali na rednasce (tu knihu) a je to proste bible. tam je vsechno a dle meho dobre napsany. dalo se to cist. 800 je palka, ale pro me asi datelna. premyslim, ze do toho pujdu. i ze studijnich duvodu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: Nemůžu:) Já Hestona viděl jen v televizi nebo na netu a nezaujal mě. Na mě je jeho zkoumání při jaké teplotě se nejlíp sráží vejce a v jakém úhlu krájet maso neosobní. Možná jsem jen viděl špatné pořady/serie, ale víc mě baví kuchaři/pořady, kteří vaří klasická jídla "po staru" a nějak osobněji(Hazanka, Contaldo, Carluccio).
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Muzes porovnat treba s heston at home? Ta je celkem ctiva, ostatni mi prisly ctivy min
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: Hazanka jsou takoví milí "Dva italští gurmání", Auguste je takový strohý přesný Heston.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja ji mam teda taky a jeste jsem do ni nepronikla
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SURICATA: Jak je psana? Je to neco jako Hazan, ze si to clovek muze vzit do postele misto pohadky na dobrou noc? Premejslim, ze bych ji prave poridila jako darek.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SURICATA: já ti to nijak neberu, dostat ji, tak mi to nevadí. A věřím, že se tam dají najít vařitelná jídla. Jen prostě 800Kč bych za ni nedal.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    BRUKEV: Já jim mám doma už několik let a musím na druhou stranu říct, že je tam i spoustu receptů vařitelných. A Auguste Escoffier je prostě klasik, který by u milovníků francouzské kuchyně a gastronomie v knihovně chybět neměl. Spousta technologických postupů a dnes klasických receptů pochází z jeho dílny. ... No a navíc, jsem ji kdysi dostala k vánocům, takže se mi to kecá...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BRUKEV: Po té jsem pokukovala - dobré vědět. Konec konců, je to peněz jak za kozu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam