• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Milý ježíšku, kdybys čirou náhodou existoval a přenesl se přes to, že jsem zas až tak hodná nebyla, tak tohle bych si fakt přála....

    Historic Heston: Amazon.co.uk: Heston Blumenthal: Books
    http://www.amazon.co.uk/Historic-Heston-Blumenthal/dp/1408804417
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The best food books of 2013 | Books | The Guardian
    http://www.theguardian.com/books/2013/dec/05/best-food-books-2013
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Zdravím. Nemáte někdo doporučení na dobrou knihu s tematikou food stylingu? Díky moc.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    LUCIASHECK: No jako Hazan určitě ne. Je to takové strohé, faktické, neosobní no prostě bez emocí :). Je to určitě vyšší level vaření než Hazan, která je taková domácí kuchařka a Escoffier byl prostě pan šéfkuchař. Myslím, že je to nesrovnatelné.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    hele, my jsme to dneska probirali na rednasce (tu knihu) a je to proste bible. tam je vsechno a dle meho dobre napsany. dalo se to cist. 800 je palka, ale pro me asi datelna. premyslim, ze do toho pujdu. i ze studijnich duvodu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: Nemůžu:) Já Hestona viděl jen v televizi nebo na netu a nezaujal mě. Na mě je jeho zkoumání při jaké teplotě se nejlíp sráží vejce a v jakém úhlu krájet maso neosobní. Možná jsem jen viděl špatné pořady/serie, ale víc mě baví kuchaři/pořady, kteří vaří klasická jídla "po staru" a nějak osobněji(Hazanka, Contaldo, Carluccio).
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Muzes porovnat treba s heston at home? Ta je celkem ctiva, ostatni mi prisly ctivy min
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: Hazanka jsou takoví milí "Dva italští gurmání", Auguste je takový strohý přesný Heston.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja ji mam teda taky a jeste jsem do ni nepronikla
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SURICATA: Jak je psana? Je to neco jako Hazan, ze si to clovek muze vzit do postele misto pohadky na dobrou noc? Premejslim, ze bych ji prave poridila jako darek.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SURICATA: já ti to nijak neberu, dostat ji, tak mi to nevadí. A věřím, že se tam dají najít vařitelná jídla. Jen prostě 800Kč bych za ni nedal.
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    BRUKEV: Já jim mám doma už několik let a musím na druhou stranu říct, že je tam i spoustu receptů vařitelných. A Auguste Escoffier je prostě klasik, který by u milovníků francouzské kuchyně a gastronomie v knihovně chybět neměl. Spousta technologických postupů a dnes klasických receptů pochází z jeho dílny. ... No a navíc, jsem ji kdysi dostala k vánocům, takže se mi to kecá...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BRUKEV: Po té jsem pokukovala - dobré vědět. Konec konců, je to peněz jak za kozu :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já mám ted doma http://www.kosmas.cz/knihy/134394/moje-francouzska-kuchyne/ z knihovny a je to teda fakt pro echt nadšence do (francouzského) vaření. Jako dobré, milion receptů na úpravu všeho možného, ale dost receptů je spíše pro francouze s přístupem k surovinám a la lanýži, křepelky a podobné méně dostupné věci.
    Za ty peníze spíše nedoporučuji. Pokud by to bylo do 500Kč, tak bych to ale asi koupil:)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: asi si budu muset rozšířit knihovničku :)
    WEWA
    WEWA --- ---
    LENZIE:
    LUCIASHECK: moc děkuju :) já holt šla do knihkupectví a všechny jsem je prošla... nejdřív jsem taky našla ten konfit a benedikta každý recept v jiné knize ale všechno je nakonec v Prostřeno bez servítku, takže super, pořídila jsem :)
    MUSHKA
    MUSHKA --- ---
    nevite nekdo o nejake knize v prodeji o bulharske kuchyni? nedari se mi nic najit.. :/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Neni to v prostreno bez servitku? Nejaka kachna i knedliky tam jsou urcite, jen to nemam u sebe, abych to overila
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: Jo a kachní konfit na karamelizovaném bílém zelí je zase v kuchařce "Vejce nebo slepice"... ale ty knedle tam zase nejsou
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: vejce Benedikt jsem našla ve "Vařte jako šéf! - škola vaření Zdeňka Pohlreicha"... ale ať do toho koukám sebevíc, tak kachnu ani sladké knedle tam nevidím :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam