• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle

O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

rozbalit záhlaví
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: "Gennaro" je moje nejoblibenejsi kucharka... ten prvni dil predevsim a druhy taky... ale proste to je moje tezka srdcovka
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KUBAN88: ad Vaněk, souhlas. To je prostě Rychle a zběsile XXIX. Já vzal ty světové recepty, at máme pohromadě takový ten celosvětový průřez aka známější klasické recepty.

BTW po roce jsem neodolal a nechal si koupit Carluccia a Contalda. Televizní serie to nedosahuje, ale je to srdcovka = must have. Teď ještě druhý díl.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KELDA: Ha, a kolik jsi toho z Ad hoc už uvařil? Mám doma Under Pressure a skóre je čistá nula. (Nicméně ty tabulky na sous vide byly až do příchodu Myhrvolda užitečné.)
    KELDA
    KELDA --- ---
    Thomas Keller - The French Laundry Cookbook - na ni se chystám. Mají ji v Parkulu

Thomas Keller - Ad hoc at home - mám a doporučuju. Najdete na Amazonu
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: takýýýýýýýýýýý
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    U nas teda (dostala žena) - Jamie Oliver 30minut, Jamie Oliver Vařte chytře (skvělá), Brabec Velká kuchařka, Sladké dorty od Punkrockcakes a BBQ od Olivera...
    lidl kucharka je vyborna ale tak nejak jsme si ji teda k nicemu nedavali jen ji proste dostali v obchode, ale fakt mne prekvapila jak je dobra
    Naopak z tech novinek -
    vanek snadno a rychle je cisty kalkul a hnus... Ingredience nesmyslny, pak doporucuje veci jako koupit korpus (zrovna on) apod
    U jinych to clovek odpusti, ale u nej...

julie Child je v planu az pozdeji :)

DARKINA
    DARKINA --- ---
    NAVARA: No spis z toho cerpam inspirace.) jako ta kucharka pro pohodare byla z nejpouzivanejsich za minuly rok, samo mam tu i vanka i jullii sem dostala, ale proste na takove to vareni veceri pro dva, je to idealni.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DARKINA: vybodneš se na obojí? :)
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    U nas zabodovala Kucharka pro lenochy.) loni sem dostala z te samé edice Kucharku pro pohodare a ted nevime co driv.)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    U nás taky. K tomu světové recepty od Vaňka (Prakulu) a jako velké finále, Inačák/Paulus aka Lidl:)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    ZUZKAOU: mne taky! :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hurá - ježíšek přinesl Julii!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LUCIASHECK: tak co z ní už taky konečně něco uvařit? :P
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KORKMAZ: Mam ji cistou :-D
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Hele má někdo tu kuchařku od Vaňka? http://eshop.knihydobrovsky.cz/eshop-snadno-rychle.html

Zdá se to jenom mě, anebo se ta kuchařka příšerně špiní a ničí? Už v krámě měli jen samé špinavé.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    FARIN: jasně, taky možnost ;)
    FARIN
    FARIN --- ---
    KACHITA: ona i obycejna bramora dobre zahustuje, nakonec je v ni spousta skrobu. Pak jsou tu jeste prisady jako kuzu, ale to neni moc cenovy vyhodny.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    DAVE_PAGE: nazdárek Dave, doporučuji http://uloz.to/x1R4KZV/varime-zdrave-bez-lepku-pdf

Jinak co se týče zahušťování polévek... není potřeba ani hraška, stačí dát víc zeleniny, promixovat to. Dobře se mi osvědčila i rýžová mouka. Nejoblíbenější mám pohankovou - z té i peču koláče a vše, co z normoš mouky ;) Akorát je s tím horší práce... V Kauflandu prodávají mouku Doves Farm (dle mé zkušenosti nejlepší poměr kvalita X chuť X cena). Doporučuji vyhýbat se moukám, které jsou jen ze škrobu... tak zatím asi tak: stručně, jasně, výstižně :-))
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ANYSA: on je skutecne amater a trosku magor :) Nemuzu mu dat nic, kde ho nepovedou za ruku a bude muset improvizovat. Jinak mi bude v noci volat, jestli z te hrasky muze delat krupicnou kasi apod.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    DAVE_PAGE: co teda Vaňkovy Poklady do začátku ? Je tam spousta základních jídel z prvosurovin, a do většiny těch polévek a omáček, kde je potřeba mouka na zahuštění, se dá použít hraška.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    hledam kucharku pro bezlepkare a kuchare-amatera. Kamarada posihla celiakie a do ted se zivil pizzou. Ted prochazi transmutaci v zapaleneho kuchare, ale je porad na zacatku, takze ty recepty musi byt dobre popsane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam