• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    KELDA
    KELDA --- ---
    KUBAN88: Dávám si do oblíbených odkazů. Pěkné, moc pěkné
    KELDA
    KELDA --- ---
    WITTGENSTEIN: podle kuchařek moc nevařím, spíše se inspiruji. Vždy něco změním. Vzhledem k tomu, že máme stejné jméno, tak sem trochu zaujatý, ale kniha je to nádherná. Teď sem si ji vzal do ruky a prolistoval znova. Až na používání kosher soli a jiných věcí se dají ingredience sehnat. :). Ale další od Kellera si ještě pořídím, např jsem dostal doporučeno: Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing

    Z Ad hocu jsem toho moc ne, je některé zálivky na salát - to je ale o inspiraci. A pak jedny bochánky - šlo mi o to vyzkoušet pečení se sodou - jen sem si je upravil a dal si tam trochu panchety.
    Ale co jsem si prošel je jeho postup na vývar (údajně je v každé jeho kuchařce) jinak viz Cuketka: http://www.cuketka.cz/?p=9173 Až na to, že v Ad Hocu maso předpéká.


    Myhrvolda jsem ještě nedržel v ruce. Ale zaujala mne (konkrétně tato Modernist Cuisine at Home, tu 6-ti dílnou nevyužuju :)

    A ty používáš Vodní lázeň SousVide Supreme?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    mimochodem, trochu spamu, ale spustili jsme s manželkou foodblog, tak kdybyste nemeli co delat :)
    Kublanka vaří doma - Recepty
    http://www.kublanka.cz/
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: "Gennaro" je moje nejoblibenejsi kucharka... ten prvni dil predevsim a druhy taky... ale proste to je moje tezka srdcovka
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KUBAN88: ad Vaněk, souhlas. To je prostě Rychle a zběsile XXIX. Já vzal ty světové recepty, at máme pohromadě takový ten celosvětový průřez aka známější klasické recepty.

    BTW po roce jsem neodolal a nechal si koupit Carluccia a Contalda. Televizní serie to nedosahuje, ale je to srdcovka = must have. Teď ještě druhý díl.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KELDA: Ha, a kolik jsi toho z Ad hoc už uvařil? Mám doma Under Pressure a skóre je čistá nula. (Nicméně ty tabulky na sous vide byly až do příchodu Myhrvolda užitečné.)
    KELDA
    KELDA --- ---
    Thomas Keller - The French Laundry Cookbook - na ni se chystám. Mají ji v Parkulu


    Thomas Keller - Ad hoc at home - mám a doporučuju. Najdete na Amazonu
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: takýýýýýýýýýýý
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    U nas teda (dostala žena) - Jamie Oliver 30minut, Jamie Oliver Vařte chytře (skvělá), Brabec Velká kuchařka, Sladké dorty od Punkrockcakes a BBQ od Olivera...
    lidl kucharka je vyborna ale tak nejak jsme si ji teda k nicemu nedavali jen ji proste dostali v obchode, ale fakt mne prekvapila jak je dobra
    Naopak z tech novinek -
    vanek snadno a rychle je cisty kalkul a hnus... Ingredience nesmyslny, pak doporucuje veci jako koupit korpus (zrovna on) apod
    U jinych to clovek odpusti, ale u nej...


    julie Child je v planu az pozdeji :)

    DARKINA
    DARKINA --- ---
    NAVARA: No spis z toho cerpam inspirace.) jako ta kucharka pro pohodare byla z nejpouzivanejsich za minuly rok, samo mam tu i vanka i jullii sem dostala, ale proste na takove to vareni veceri pro dva, je to idealni.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DARKINA: vybodneš se na obojí? :)
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    U nas zabodovala Kucharka pro lenochy.) loni sem dostala z te samé edice Kucharku pro pohodare a ted nevime co driv.)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    U nás taky. K tomu světové recepty od Vaňka (Prakulu) a jako velké finále, Inačák/Paulus aka Lidl:)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    ZUZKAOU: mne taky! :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hurá - ježíšek přinesl Julii!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LUCIASHECK: tak co z ní už taky konečně něco uvařit? :P
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KORKMAZ: Mam ji cistou :-D
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Hele má někdo tu kuchařku od Vaňka? http://eshop.knihydobrovsky.cz/eshop-snadno-rychle.html

    Zdá se to jenom mě, anebo se ta kuchařka příšerně špiní a ničí? Už v krámě měli jen samé špinavé.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    FARIN: jasně, taky možnost ;)
    FARIN
    FARIN --- ---
    KACHITA: ona i obycejna bramora dobre zahustuje, nakonec je v ni spousta skrobu. Pak jsou tu jeste prisady jako kuzu, ale to neni moc cenovy vyhodny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam