• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LOPIN: super. Viděl jsem kolem 23. hodiny večer 2 nepřečtené tady v klubu, ale říkám si, že se mrknu až ráno.
    Hold osud :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LOPIN: diky za tip, koupila jsem si omalovanky :))
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    dneska na slovart 30procent na vse
    jsem si koupil hojnost a culina mundi
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    SURICATA: Já se šla na Hojnost dneska mrknout do knihkupectví (abych věděla, jestli ji k pod stromeček opravdu chci) a nezvládla jsem ji tam nechat :-).

Nekoukali jste někdo na toho nového Pohlreicha?
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    BRUKEV: když byla Child must have tak letos vyšel druhý díl:
    Umění francouzské kuchyně 2 - Simone Becková, Julia Childová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/210062/umeni-francouzske-kuchyne-2/
    Jinak já si přála letos:
    Pražská kuchařka - Roman Vaněk
    Hojnost - Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně - Yotam Ottolenghi

BRUKEV: Bibli domácího pečení mám doma (byla letos v akci myslím za 190,- v knižním klubu) a docela mě mile překvapila. Popisy jsou dost podrobné a je dobře rozčleněná. Sem tam z ní něco upeču a zatím vše super.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    celkem solidni kolekce kucharek (EPUB a PDF): https://warosu.org/ck/thread/S4090433
    je to tam uz nekolik let, ale linky jsou porad funkcni, tak by to mozna stalo za to pridat na nastenku...
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    BRUKEV: Já. Moc ráda si v ní po veččerech čtu, spousta věcí sedí i z chemického hlediska. Ale ještě jsem se nedostala k praktickým testům. Ale spoustu věcí mi to osvětlilo!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dnes jsem měl možnost v knihkupectví nahlédnout do Pekařského učně a následně do knihy Bible domácího pečení. Od učně jsem tedy čekal víc, bible byla zajímavé a pozitivní překvapení. Nemáte ji někdo?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: přesně jak píše FARIN - v Pekařském učni máš víc do hloubky proč jak apod... nejsou to jenom recepty, kterych je tam teda dost, ale principy a postupy atd
    FARIN
    FARIN --- ---
    BRUKEV: v pekarskem ucnovi je docela velká část právě obecnych principech
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KUBAN88: omrknu učně zatím. Spíš hledám knihu, která pečení řeší tak nějak obecně, než jen suché recepty na chleba, škvarkový chleba, cibulový chleba. Chleba jako takový už skorožena zvládla brilantně, s tím není problém. Jen by si ráda rozšířila obzory, atd. Těžko to popsat, co vlastně hledám:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BRUKEV: Zkus toho Pekařského učně, nebo potom Bouchon bakery, ale ta v CZ není ale je výborná
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaká dobrá kniha o pečení? Slané pečivo, sladké pečivo, je to celkem jedno, ideálně mix obojího. Respektive spíše slané pečivo.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    JESTERENKA: jo to bylo kouzlo nechtěného... ten Vaněk :)
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    KUBAN88: jako ze opravdu studeny parek s kecupem roztahany po celem taliri?
    KUBAN88: a Vanek v levem hornim rohu se tak pobavene usmiva ...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    WITTGENSTEIN: bingo! na téma jak autenticky udělat Láďu Hrušku :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KUBAN88: Hotovej Blumenthal!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KUBAN88: no to mě pos*r. Asi jsi málo cool, free, hipster, či co, když se ti to nepozdává:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Co otocena stranka to fotka

KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Tak jsem dal te kucharce jeste jednu sanci kdyz ji cely food instagram chvali... Treba to byl omyl ;)
    Tak nevim, venoval jsem listovani asi minutu...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam