• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    PANORAMA: mně přijdou fajn... Keller, Puck, Ottolenghi, Cámara, Choi, Ramey... přijdou mi fajn.

    jinak z videí obecně, já mám docela rád třeba Babiše :) https://www.youtube.com/c/bingingwithbabish
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PANORAMA: Kuchyně Lidlu
    PANORAMA
    PANORAMA --- ---
    jo a zkouseli jste koukat na ty kucharsky masterclassy? stoji to za to? pripadne kterej? koukam, ze je tam treba ten keller, kteryho tu zminujete
    PANORAMA
    PANORAMA --- ---
    mate tipy na top youtube kanaly o vareni? nasel jsem tu doporuceni na spoustu skvelejch knizek, ale videa mi prijdou lepsi. clovek tam okouka i veci, ktery v knizce muzou zapomenout zminit
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Humble Book Bundle: Cookbooks by Quarto (pay what you want and help charity)
    https://www.humblebundle.com/books/quarto-cook-2021-books
    mohlo by zaujmout
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    RUTHLESS: no tak "zakladaci dilo" celyho oboru je Molecular Gastronomy (Hervé This), kdyztak https://uloz.to/tamhle/auU3KvXxzItP#!ZGN5MQR2AmEyZzEvLGZjLwR0Lwp2ZSO0FKcVoJIknUqnGTEuMt==
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    WITTGENSTEIN: to mam v pdf... To jsem nikdy nenasel odvahu si koupit cely :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RUTHLESS: Modernist cuisine, ale je to dost drahé.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj,

    máte někdo tip na nějakou kuchařku jako zaklad molekulární gastronomie? Principy, fungování, techniky...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KEMENTARI: Děkuju :).
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KAIAFOX: Bohužel. Psala jsem si s Petrou Diestlerovou z Eurošky, kdybys chtěla pokračovat v pátrání...
    KELDA
    KELDA --- ---
    Kdyby jste někdo měli zájem o Kellera - našel při prohlížení webu: https://knihobot.cz/kniha/660025-ad-hoc-at-home
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KEMENTARI: Neřekli ti, prosím, kdy by k tomu vydání mělo dojít? Tuším správně, že to nechají tak před Vánoce..?
    LUFA
    LUFA --- ---
    TIGRE: díky moc i za tuto, dle recenzí perfektní. Jak vstřebám a zažiju Samin Nosrat, chvilku to potrvá, půjdu dál.

    Jinak co jsem jukal na YouTube, má tam toho Samin spousty. Krátké tutorialy i fajn recepty. Určitě i to stojí za pozornost.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LUFA: ještě bych ti doporučil Twenty od Michaela Ruhlmanna
    https://www.amazon.com/Ruhlmans-Twenty-Techniques-Recipes-Manifesto/dp/0811876438
    LUFA
    LUFA --- ---
    TIGRE: paráda, díky moc za tipy. Jacques Pépina znám z video receptů na YouTube. Krom něho mám rád z podobné věkové kategorie (snad) Orsara Pasquale (https://youtube.com/c/OrsaraRecipes)

    Kniha "Sůl, tuk, ocet, žár", je dar z nebes. Až ji vstřebám, juknu na všechny tebou zmíněné. Vařit jsem začal minulý rok v lednu. Díky Covidu pak vařím víc jak rok téměř denně. Nejdřív striktně podle receptů. Vše jsem si poctivě vážil a tak. Později více free style dle své chuti. Při vaření si samozřejmě kladu spousty otázek. Na spoustu z nich jsem našel logickou odpověď teď u Samin Nosrat.

    Mimo Kuchařky pro dceru, mám velmi oblíbenou i Kamu Nejbarevnější kuchařku.

    RUTHLESS: Díky, vezmu z Amazonu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LUFA: Amazon no. Project smoke jsem zatím jen otevrel, nemám hotovou udirnu na chatě. Ale jako kulervouci mi to zatím nepřijde.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LUFA:

    Pokud tě zajímá shrnutí základů a technik, proč, co a jak, tak
    Co by měl vědět správný kuchař - James Peterson | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/co-by-mel-vedet-spravny-kuchar-180372
    je to takový heslovitý, encyklopedický a vysloveně to jde po základních technikách a postupech

    Pokud ti jde o techniky od základů až po pokročilé, vše polopaticky fotorománově popsané tak určitě nešlápneš vedle s Jacquesem Pepinem a jeho biblí
    Jacques Pépin New Complete Techniques by Jacques Pépin
    https://www.goodreads.com/book/show/14357461-jacques-p-pin-new-complete-techniques
    mám jí X let, nikdy jsem jí nepřečetl celou ale pořád se k ní vracím.

    Pokud bys to chtěl brát vážně a pochopit vaření a procesy, chutě, reakce na geekovsko/vědecké/pokročilé úrovni, tak je tady pořád Harold McGee a jeho
    https://en.wikipedia.org/wiki/On_Food_and_Cooking
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam