• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: řešením je, aby to FESTERa přestalo bavit, a odešel jinam.

    je fakt, že americká politika míchanice je tady mírně offtopic. já bych rád řešil témata, která jsou v názvu klubu - a společné mají mimo jiné to, že reagují na globální krizi. já sáhl trochu hlouběji do historie, to je pravda.

    problém je, že neocons fakt ani nejsou skutečná pravice: je to silová složka amerického politického spektra, která BTW dotace do zbrojního průmyslu pumpuje docela "socialisticky", dá se říct v Brežněvovském duchu (neocons byli takoví "anti-Brežněvové", ve své době možná měli smysl, ale po dalších 30ti letech ho fakt nemaj). Tea Party hnutí je z hlediska zhraniční politiky spíše izolacionistické - rozhodně to nejsou žádní neocons. Ti spíše teprve řeší, jak to hnutí využít pro svoje cíle....

    Takže tady je vidět, jak moc je dělení na levici a pravici dnes zastaralé.... těch rozměrů je tam daleko víc, a ty hlášky "wiki je nalevo" jsou fakt jak ten Klaus a "lyžování pravicové, snowboard levicový" (jo, jezdím na prkně, lyže mě nebaví, a někteří lidé ani netuší, že si Klaus dělal legraci, což ho neomlouvá).

    osobně bych FESTERA asi zneutralizoval vyhlášením max. počtu příspěvků za den. prostě 20 příspěvků od jednoho id a dost....
    FESTER
    FESTER --- ---
    RUDOLF: hodnota tvych prispevku ma skutecne uroven a very informativni...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    XCHAOS: Řešit to je zbytečné, užijte si tu festera.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: no, to je sice pěkné, ale fakt se původně odkazovali na http://en.wikipedia.org/wiki/Boston_tea_party jak ostatně přiznávají sami http://en.wikipedia.org/wiki/Boston_Tea_Party_%28political_party%29 Not to be confused with Tea party movement. http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_party_movement

    ale já vím.. "wiki je nalevo" :-) ostatně, i číst a psát je dost nalevo, řekl bych.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: ver mi nebo ne .. ja byl hippik tez... jak se za komouske ery rikalo... manicka
    FESTER
    FESTER --- ---
    dotedka tady mlatil hubou a dotedka neodpovedel na TEA

    takze aby jste vedeli

    Taxed Already Enough
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: no ale to proto, že pro tebe je nalevo i wiki a google, jak si sám přiznal.

    ano, rád přiznávám, že jsem asi tak nalevo, jako Google :-)))
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: komunistu se z tebe nesnazim udelat.. jen z meho pohledu jsi dost nalevo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: ale fakt neexistuje nic jako "individualistický komunista" :-) individualistický anarchista - to ano. ale komunista fakt bejt nemůžu :-) tak asi holt "hipík", no.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: spíš sleduju USA historicky a tak. sledujeme v Evropě, jací lidé od nás k vám utíkali, a proč....
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: presnej pripad je prave Rudolf... o cem mluvim v poslednim prispevku
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: pokud ignore skrývá i odpovědi ignorované osobě, tak se obávám, že to asi bude v tomhle klubu jediné řešení. (já ho z určitých důvodů nechci stavět kolem konceptu "cenzury nepohodlných")

    (vtipný je, jak se ze mě FESTER snaží úplně nejvíc ze všech udělat komunistu - ačkoliv komunista jsem tady fakt asi nejmíň ze všech, kdo jsou proti němu :-) jsem fakt individualista od přírody... do žádné party/kolektivu nikdy nezapadnu)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: ceske politicke scene opravdu nerozumim a nesleduji...

    takze tomu rozumim jak porodni baba turbine ale koukam zato vy se vyznate v US politice dokonale a jste jak doma... kdo zije v US je idiot kterej nema o tom sajnu... :) a ma mizernej prehled... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: musím ti oponovat...existuje široké spektrum konzervativců v Americe, kteří nejsou neocons, a kteřé by rádi prosazovali spíš izolacionistickou zahraniční politiku (typu USA před 1.světovou válkou, což byla relativně nenásilná velmoc, ve srovnání s jinými mocnostmi té doby)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FESTER: koukám že víc než senilní remcání z tebe nevypadne.. sbohem a vítej do ignore.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    XCHAOS: echtovej libertarián randovského tipu, klidně prohlásí že nukne irán, zaštítí se tím, že jediná morálka, je morálka moci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: protože když se tak pokusí někdo vyjadřovat, tak to působí komicky (Joch, Hájek, DOST...) a nikdo to tady prostě nevezme. protože nejsme země tradicí válek vyhraných vlastními silami ... atd. atd. a protože i kdyby se tady rozmohl sociální konzervativismus, tak by to byl konzervativismus národní izolace a katolického revivalu, s rasistickou příchutí... (tfuj, tfuj)

    proto se u nás pravice profile zejména na ekonomických otázkách, a vzniká rovnítko liberál=pravice. protože s konzervativní agendou amerického stylu si u nás fakt nechce špinit ruce prakticky nikdo (a já se moc nedivím)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: dobře, ale do stejné škatulky bývají řazeni i liberálové, a to prostě není fér. liberál prostě nebude mít rád Pinochetta, i když ekonomicky bude upozorňovat na neudžitelost různých soc-dem politik...
    FESTER
    FESTER --- ---
    RUDOLF: uz jsi vyrostl z puberty a nebo ji stale mas... ????
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: ne nejsi napravo .. si jenom myslis...

    uz jsem ti zde psal... US demokrat je to same co v CR republikan

    opravdove republikany v CR nemate
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: je videt ze sis CBO pdf co dal Nagasawa ani neotevrel
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: to je kec. v Evropě jsem napravo už jen tím, že nechci rušit vlastnictví (nevezmou mě do party komunisti ani komunisti) a jsem schopen obhajovat tvrzení, že "progresivní daně mohou znamenat penalizaci schopných" (nebudou mě brát soc-dem). Piráti jako strana jsou nalevo - ale já jsem v rámci nich dost napravo.

    Ve skutečnosti - skutečný liberál je v Evropě podobná bílá vrána, jako v USA třeba komunista.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam