• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: mno vzhledem ke skladbe zdejsi subkultury co se tyce zamereni klubu, to skutecne usmevne je :) To je jako vyvolat "demokraticke" hlasovani na srazu Anonymous z 4chanu. Samozrejme si principy demokracie kazdy vyklada uplne jinak.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: takze ty mas skatulky,,, skutecni a neskutecni uzivatele :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: ne. hlasujou v nich skutečný uživatelé NYXu. já je beru vážně, aby mi z téhle debaty nezdrhli do jiné.
    FESTER
    FESTER --- ---
    ty tvoje ankety jsou joke...
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    FESTER: Caj strejdo, koukam ze ti Obama az zas tak kridylka nepristrihnul, kdyz si muzes dovolit i premiovou verzi nyxu ;)) No jo, the american way, premium platis cash ale barak budou splacet i tvoji vnuci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: nadávej si komu chceš, ale dnes o půnoci doběhne anketa, jestli to bude max. 10, 20 a nebo 50 urážek denně.

    a nebo předám moderátorství klubu id SCHWEPZ, když mě unavíš, a budeš mít utrum (víš, jako to udělal Pilát...)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: takze se pak nediv pokud bude na me vulgarni tak mu budu oplacet stejnou... tez demokracie...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RADIQAL: problém je, že rozproudění je dobré první 1-2 dny. pak lidi vidí v tomhle klubu 200 nových příspěvků a hned si řeknou "to nemám čas číst". je to forma DoS útoku :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: stávka a demonstrace jsou dvě věci (leda by šlo o "okupační stávku", tomu říkáme blokáda, a je to v EU poměrně běžné, když se něčeho dožadují třeba zemědělci či autodopravci)
    FESTER
    FESTER --- ---

    XCHAOS: mate v cesku to cemu se rika shromazdovaci povoleni ...
    rekneme ze piratska strana chce jit na vaclavak stavkovat...
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    XCHAOS: ok, souhlasim, ikdyž jsem hlasoval jinak...
    z principu bych ale pro omezovani počtu přispevku nebyl - zakalda se na autoritě zhora. v protikladu k tomu dávám právě autocenzuru - zodpovedna uvaha nad tim co sám postuju.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ: popravdě, FESTER se fakt skoro každým dalším příspěvkem usvědčuje z hlouposti a omezenosti ("wikipedie a google jsou doleva" - sic! :-), takže je poměrně klíčové tady ty příspěvky nechat, aby tady zůstal nějaký důkaz. já si osobně myslím, že v té anketě tě většina lidí nebude chtít zabanovat.

    množství příspěvků je rozumná regulace. pokud tomu někdo chce věnovat čas a úsilí, může soustředit více odkazů do jednoho příspěvku (i FESTER převedl, že to jde), hlavně může během dne zjistit, co fakt stojí za to...

    ...každopádně i já jsem dneska už určitě překročil 10 příspěvků, takže pozor :-) zkusme to zaměřit trochu víc k tématu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hnutí Occupy Wall Street je divné a nebezpečné, myslí si Obamův poradce - Zpravodajství (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/amerika/_zprava/977291
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    XCHAOS: unfair!
    "retard" je laická diagnóza" a "jdi už festře konečně doprdle" je zbožné přání
    - tzn. ono "přestřelení s urážkama" je imho nesmysl :)
    Ale mě ten ban prospěje, dal jsem si pro sebe "ano" a rovnou žádám ban na celý nyx aspoň na měsíc, hrozně tu prokrastinuju : €
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: popravdě, kdyby wikileaks od začátku uzavřeli koalici s něčím jako http://bitcoin.org a od začátku se zaměřili spíše na decentralizované technologie, než na pronájem honosné podzemní serverovny, tak by mi to dávalo větší smysl.

    Já neříkám, že jsem nekritickým obdivovatelem Wikileaks: já vím poměrně jistě, že jsem anti-anti-wikileaks, což ovšem neznamená, že nemůžu současně věřit, že to Assange nezvoral. Já se pochopitelně snažím vymyslet sofistikovanější mechanisy změny, než Assange nebo OWS: ale to mi nemůže zabránit, aby tyhle kauzy pojal jako příklad něčeho, o čem je třeba získat přesnější informace, než z dnešních jednosměrných médií.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: pokud tím chceš zdovůdnit své "vůdcovství" v tomhle klubu, tak jistě... co do počtu příspěvků vedeš, takže je to okrajově vtipné :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RADIQAL: já bych to neviděl o autocenzuře, ale spíš o jakýchsi "fyzikálních" předpkladech komunikace více lidí mezi sebou.

    ze základnich kupeckých počtů vyplývá, že pokud by 200 účastníků diskuze napsalo 20 příspěvků denně, tak není v lidských silách přečíst 4000 nových příspěvků denně a odpovědět na ně. základní omezení na počet příspěvků tedy dává nějaký smysl, je "neutrální".
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    NAGASAWA: nedilnou současti prava na svobodu projevu je i autocenzura. chci říct, že ten ban si asi nedostal bezduvodne.

    Upřímně obdivuji váš (specialně FESTER:) ART OF TROLLING - a to jak z literárního hlediska, tak jako dost účinnou taktiku, jak rozbouřit stojaté vody jakkoli silné-slabé komunity. Bude jistě zajimavy, jak tohle cely dopadne.
    PS: nedivil bych se, kdyby ti chaos děkoval za rozproudění diskuze, škoda jen, že cíle se kterýma vstupuješ do tyhle debaty neodpovídají těm, které se tu snažíme naplňovat.
    Rozhodně ti však nebudu upírat zásluhy na formování a stmelení tohodle spolku. dík!
    FESTER
    FESTER --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam