• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    CRANK
    CRANK --- ---
    NAGASAWA: Kdybych mohl, dám těch plusů milión.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: já nejsem anonymous. a můžu tě ujistit, že já tady žádné alter-ego nemám. ostatní lidi neznám... jsou to pro mě "skuteční uživatelé". nevím, kdo z nich třeba má dvě id a hlasoval 2x
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: mno vzhledem ke skladbe zdejsi subkultury co se tyce zamereni klubu, to skutecne usmevne je :) To je jako vyvolat "demokraticke" hlasovani na srazu Anonymous z 4chanu. Samozrejme si principy demokracie kazdy vyklada uplne jinak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: to jsem neřekl. hele, možná se v téhle konferenci zachovám tržně, jako na burze.

    prvních 10 příspěvků za den bude zdarma. když budeš chtít víc, budeš si muset zaplatit za placenou inzerci (mě osobně, ne NYXovi) :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: takze ty mas skatulky,,, skutecni a neskutecni uzivatele :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: uz jsem premejslel jestli vubec zijes.. mel jsem pripravenej pro tebe na poslani pohrebni venec...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: ne. hlasujou v nich skutečný uživatelé NYXu. já je beru vážně, aby mi z téhle debaty nezdrhli do jiné.
    FESTER
    FESTER --- ---
    ty tvoje ankety jsou joke...
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    FESTER: Caj strejdo, koukam ze ti Obama az zas tak kridylka nepristrihnul, kdyz si muzes dovolit i premiovou verzi nyxu ;)) No jo, the american way, premium platis cash ale barak budou splacet i tvoji vnuci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: nadávej si komu chceš, ale dnes o půnoci doběhne anketa, jestli to bude max. 10, 20 a nebo 50 urážek denně.

    a nebo předám moderátorství klubu id SCHWEPZ, když mě unavíš, a budeš mít utrum (víš, jako to udělal Pilát...)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: takze se pak nediv pokud bude na me vulgarni tak mu budu oplacet stejnou... tez demokracie...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RADIQAL: problém je, že rozproudění je dobré první 1-2 dny. pak lidi vidí v tomhle klubu 200 nových příspěvků a hned si řeknou "to nemám čas číst". je to forma DoS útoku :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: stávka a demonstrace jsou dvě věci (leda by šlo o "okupační stávku", tomu říkáme blokáda, a je to v EU poměrně běžné, když se něčeho dožadují třeba zemědělci či autodopravci)
    FESTER
    FESTER --- ---

    XCHAOS: mate v cesku to cemu se rika shromazdovaci povoleni ...
    rekneme ze piratska strana chce jit na vaclavak stavkovat...
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    XCHAOS: ok, souhlasim, ikdyž jsem hlasoval jinak...
    z principu bych ale pro omezovani počtu přispevku nebyl - zakalda se na autoritě zhora. v protikladu k tomu dávám právě autocenzuru - zodpovedna uvaha nad tim co sám postuju.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ: popravdě, FESTER se fakt skoro každým dalším příspěvkem usvědčuje z hlouposti a omezenosti ("wikipedie a google jsou doleva" - sic! :-), takže je poměrně klíčové tady ty příspěvky nechat, aby tady zůstal nějaký důkaz. já si osobně myslím, že v té anketě tě většina lidí nebude chtít zabanovat.

    množství příspěvků je rozumná regulace. pokud tomu někdo chce věnovat čas a úsilí, může soustředit více odkazů do jednoho příspěvku (i FESTER převedl, že to jde), hlavně může během dne zjistit, co fakt stojí za to...

    ...každopádně i já jsem dneska už určitě překročil 10 příspěvků, takže pozor :-) zkusme to zaměřit trochu víc k tématu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hnutí Occupy Wall Street je divné a nebezpečné, myslí si Obamův poradce - Zpravodajství (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/amerika/_zprava/977291
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    XCHAOS: unfair!
    "retard" je laická diagnóza" a "jdi už festře konečně doprdle" je zbožné přání
    - tzn. ono "přestřelení s urážkama" je imho nesmysl :)
    Ale mě ten ban prospěje, dal jsem si pro sebe "ano" a rovnou žádám ban na celý nyx aspoň na měsíc, hrozně tu prokrastinuju : €
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: popravdě, kdyby wikileaks od začátku uzavřeli koalici s něčím jako http://bitcoin.org a od začátku se zaměřili spíše na decentralizované technologie, než na pronájem honosné podzemní serverovny, tak by mi to dávalo větší smysl.

    Já neříkám, že jsem nekritickým obdivovatelem Wikileaks: já vím poměrně jistě, že jsem anti-anti-wikileaks, což ovšem neznamená, že nemůžu současně věřit, že to Assange nezvoral. Já se pochopitelně snažím vymyslet sofistikovanější mechanisy změny, než Assange nebo OWS: ale to mi nemůže zabránit, aby tyhle kauzy pojal jako příklad něčeho, o čem je třeba získat přesnější informace, než z dnešních jednosměrných médií.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam