• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: pseudointelektualni blaboly tu ve spojeni s tebou uzil nekdo jiny. ja napsal kvazi filosof. to je pak problem kdyz ani
    nevis na koho se obratit kdyz si chces postezovat.
    stojis si za tim? stejne jako sis nekolik stal za naprosto opacnym smerem ? takze za par let to zase zmenis a budes skalopevne presvedcen ze tentokrat! tentokrat mas pravdu?
    editace je mozna. napis prispevek, klikni na nahled, precti si to po sobe a pak teprve odesli. hehe..


    XCHAOS: ja zacnu s kultivovanosti az ty zacnes mit hlavu a patu. s dementnima nazorama respektive s jejich dementnim podanim a neschopnosti argumentace neminim ztracet cas sofistikovanou debatou

    a fester ma pravdu s tim RO. to je skvelej priklad svobodny diskuse, ze kdyz nemas co rict tak se schovas za RO a nechas to vysumet:) LOLIK
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: zacni s cultivovanosti u Schwepze a u sebe... tvy reseni jsou pochybne ankety... davat kazdy den RO je tez hulvatstvi a ze nestihas je jenom tvoje vymluva...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: jako reakce na [ FEMUR @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] je to prostě přiměřené, jak jsem už jednou napsal.

    chcete slušnou a kultivovanou debatu? super, já jsem pro. kdo začne? s tou kultivaností?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: někdo začal, že.... neurážej a já nebudu urážet tebe.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: popravdě, mě si fakt urazil řečmi o pseudointelektuálních blábolech. já jsem technicky zaměřený, nejsem humanitní intelektuál. Oni by se mému jazyku asi vysmáli, ale podstatné je, že za čím jsem si napsal, za tím si stojím (kromě překlepů/přeřeků... chybí mi tu možnost příspěvku editace po sobě)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: ano, tohle platilo historicky. dnes už jsme v situaci, kdy to neplatí.

    self-made man když dnes prorazí, tak jeho konkurenti seženou kapitál, a vytlačí ho z trhu. řešením je nechat se skoupit, pustit se do hry s patenty a různými podobnými výsadami...

    kapitalismus skvěle fungoval,když měl kam růst, když se soutěžilo, kdo lépe alokuje abundantní zdroje. marxistická krtika se týkala spravedlnosti a sociálních důsledků - ne efektivity celého procesu "o sobě" - k tomu všichni komunisti vždy shlíželi.

    dnešní kritka je jiného druhu: abundantní zdroje především nejsou. dříve šlo "odejít do Ameriky a vypracovat se od nuly". dnes už není Amerika. jsou dočasné příležitosti, ale zájemců je mnoho a tempo drancování je vysoké.
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: prima.. Kocabuv spolupracovnik...:)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Různá hnutí "rozhořčených" protestují proti vyvlastnění demokracie kapitálem, ne proti soukromému vlastnictví



    Jiří Pehe » Kapitalismus a demokracie
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=14899
    FESTER
    FESTER --- ---
    FEMUR: a navic je to prave ta demokracie... moznosti maji vsichni stejne... :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: navic, nevim proc argumentujes tim ze v usa muzes prorazit i jako negramota:-) jestli me to melo urazit... tak vez ze ti pisu z prahy:)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: i prd. ja ctu velmi rad a hodne. ale musi to mit hlavu a patu.:-)
    coz tvoje prispevky jaksi nevykazujou:)
    no tys me nazval kretenem pote co ja napsal ze pises sracky. takze s tou netiketou jsi tu celkem s krizkem po funuse.:)

    proste a jednoduse jsi naprosto zmatenej a asi ti bylo lip kdyz jsi hulil, z lidi jako ty kteri se snazi dostat do politiky mam vylozene strach.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: podívej, když já "melu sračky", tak ti si holt kretén. A nebo se dohodneme na té netiketě. nebude to tady tak, že ty budeš sprostej, a já uhlazenej.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: ty vůbec nerad čteš, když je to víc než na dva řádky. to je v poho.. slyšel jsem, že v USA snadno můžeš jako negramotnej prorazit i do vyšší střední třídy... lidi se to tam naučili výtečně maskovat. potřebuješ sebevědomí... gramotnost je přežitek, že :-)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: ja narozdil od tebe, frajere analytiku s nulovou zkusenosti z realnho sveta, vim jak to funguje ve slumech, i v tom jednom procentu. bohuzel pro tebe se neposadim na prdel z tech tvejch kvazi filosofickejch vyblitku radoby politologickejch protoze jsme v tom oboru i vzdelan. takze si otevri nejake SW manual a prosimte venuj se cemu rozumis a nedelej ze sebe vola. diky. cizi nazory si rad prectu treba me i obohatej , ale prosimte nauc se nejdriv argumentovat a nepoprit sam sebe v jednom prispevku. diky.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: jojasne:) ja jsme kreten:-) ty vole podivej se do svy lebky. ted tu jedes jeden myslenkovej proud, abys to cely sam shodil tim ze pred par lety kdyz jsi hulil tak jsi jel presne to proti cemu ted brojis. a zastitujes si prisnou racionalitou:-) a ja jsem kreten:)) LOL

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Ja myslim ze by se mel xchaos nominovat do ankety na RO, protoze je vulgarni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: ty jseš fakt kretén... já řeknu, že ho "nelze odsuzovat ...", a ty mi odpovíš "takže ho odsuzuješ"? lze určitě odsuzovat určité formy bohatství. Kaddáfího pokud vím USA odsoudili (i když jiné bohaté diktátory třeba ne).

    ty už jsi fakt paranoidní vypatlanej televizní divák, nebo co.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: co to jekurva za sracky co tu meles?? nelze bohatstvi odsuzovat apriori?? chapes co tu rikas?

    takze bohatstvi odsuzujes? a co je to bohatstvi ktere je hodno odsouzeni? milion dolaru? 5 milionu dolaru? a jsi si veom ze lidem co maji kazdy den hlad je jedno jestli je to 20 000 kc nebo 5 milionu dolaru? a ze to co tu tvrdis je zase jen projekce tvoje? za kdybysme sli o nekolik pricek niz budes ty tim pranyrovanym bohacem??

    omg
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    fuck me.
    FESTER
    FESTER --- ---
    Protesters leave behind trash at Occupy LA - latimes.com
    http://www.latimes.com/videogallery/66414692/News/Protesters-leave-behind-trash-at-Occupy-LA

    a taxpayers zapalti za clean up....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TRAVIX: sice často argumentuji, že miliardář svojí přímou osobní spotřebou stěží ovlivní - co já vím, tržní ceny potravin. A tedy nelze bohatství odsuzovat apriori (pokud vychází z konsensu - a ne ze strachu a přímé projekce moci, jako třeba u vlivných bohatých mafiánů). ale současně argumentace s nadstandardními dovednostmi... ok, Warren Buffet, ostatně i Soros. Budiž.

    Problém je, že 1% jsou v USA 3 miliony obyvatel. To není pár vyjímečně schopných jedinců: to je skutečně určitá "třída". Pokud zdroje ubývají, tak trvání na udržení dosavadní míry nerovnosti "za každou cenu" může ty na dolním okraji fakt zatlačit úplně do bláta.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: nevím. možná nějaká freudovská symbolika, s tím "storing human waste" :-)

    WallStreet není v LA. Západní pobřeží mě na jednu stranu přitahuje, na druhou stranu mu plně nerozumím.. k hi-tech firmám vzhlížím, ale vůči business-modelu Hollywoodu jsem jako Pirát samozřejmě v určité opozici...

    Každopádně vše co se píše v médiích musí být zaručeně pravda, jak jinak (nebylo to ty poslední 2 lidi tak, že kdo odešel, už se do obklíčeného parku nemohl vrátit? nemohl to být ten "unknown reason"?

    každopádně zažil jsem jistá blízká setkání třetího druhu (Američanů se suchými záchody na českém venkově)... a opravdu, srát v parku pro ně muselo být projevem většího odhodlání, než položit život :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam