• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Ja myslim ze by se mel xchaos nominovat do ankety na RO, protoze je vulgarni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: ty jseš fakt kretén... já řeknu, že ho "nelze odsuzovat ...", a ty mi odpovíš "takže ho odsuzuješ"? lze určitě odsuzovat určité formy bohatství. Kaddáfího pokud vím USA odsoudili (i když jiné bohaté diktátory třeba ne).

    ty už jsi fakt paranoidní vypatlanej televizní divák, nebo co.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: co to jekurva za sracky co tu meles?? nelze bohatstvi odsuzovat apriori?? chapes co tu rikas?

    takze bohatstvi odsuzujes? a co je to bohatstvi ktere je hodno odsouzeni? milion dolaru? 5 milionu dolaru? a jsi si veom ze lidem co maji kazdy den hlad je jedno jestli je to 20 000 kc nebo 5 milionu dolaru? a ze to co tu tvrdis je zase jen projekce tvoje? za kdybysme sli o nekolik pricek niz budes ty tim pranyrovanym bohacem??

    omg
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    fuck me.
    FESTER
    FESTER --- ---
    Protesters leave behind trash at Occupy LA - latimes.com
    http://www.latimes.com/videogallery/66414692/News/Protesters-leave-behind-trash-at-Occupy-LA

    a taxpayers zapalti za clean up....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TRAVIX: sice často argumentuji, že miliardář svojí přímou osobní spotřebou stěží ovlivní - co já vím, tržní ceny potravin. A tedy nelze bohatství odsuzovat apriori (pokud vychází z konsensu - a ne ze strachu a přímé projekce moci, jako třeba u vlivných bohatých mafiánů). ale současně argumentace s nadstandardními dovednostmi... ok, Warren Buffet, ostatně i Soros. Budiž.

    Problém je, že 1% jsou v USA 3 miliony obyvatel. To není pár vyjímečně schopných jedinců: to je skutečně určitá "třída". Pokud zdroje ubývají, tak trvání na udržení dosavadní míry nerovnosti "za každou cenu" může ty na dolním okraji fakt zatlačit úplně do bláta.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: nevím. možná nějaká freudovská symbolika, s tím "storing human waste" :-)

    WallStreet není v LA. Západní pobřeží mě na jednu stranu přitahuje, na druhou stranu mu plně nerozumím.. k hi-tech firmám vzhlížím, ale vůči business-modelu Hollywoodu jsem jako Pirát samozřejmě v určité opozici...

    Každopádně vše co se píše v médiích musí být zaručeně pravda, jak jinak (nebylo to ty poslední 2 lidi tak, že kdo odešel, už se do obklíčeného parku nemohl vrátit? nemohl to být ten "unknown reason"?

    každopádně zažil jsem jistá blízká setkání třetího druhu (Američanů se suchými záchody na českém venkově)... a opravdu, srát v parku pro ně muselo být projevem většího odhodlání, než položit život :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: neplet si pojmy... a radsi si precti nejakou pohadku... napr muj link na LA noviny...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: no a? spousta fotbalových fanoušků vypadá hůř :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS:
    XCHAOS: ehm

    ne "jisté " .. "každé uprdnutí", sorry, překlep.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Horní jedno procento... Ale - co o něm vlastně víme?

    What You Don't Often Hear About Those 'Greedy' One Percenters - Forbes
    http://www.forbes.com/sites/johntamny/2011/11/27/what-you-dont-always-hear-about-those-greedy-one-percenters/
    FESTER
    FESTER --- ---
    Occupier of the Day…

    FESTER
    FESTER --- ---
    LAPD Forced To Wear Hazmat Suits To Clean Up Occupier Camp, Protesters “Storing Human Waste For Unknown Reasons”…



    Occupy LA's legacy: Stench, trash, property damage - San Jose Mercury News
    Occupy LA's legacy: Stench, trash, property damage - San Jose Mercury News
    http://www.mercurynews.com/news/ci_19439433

    Police dismantle anti-Wall Street's LA camp| Reuters
    Police take down Occupy LA camp, arrest nearly 300| Reuters
    http://www.reuters.com/article/2011/11/30/us-usa-protests-idUSTRE7AT0FO20111130
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ok, pro dnešek mě R/O přestalo bavit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Máme nové záhlaví :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    Moderace občasným globálním R/O v klubu

    9 hlasy od 9 respondentů

      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      NAGASAWA: to je pravda. ale ta kulka do hlavy by přišla z nějaké zbraně zaručeně dovezené ze Západu... no, těším se na pokračování debaty zítra, já mám dnes práci a nemám čas reagovat.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      uzávěrka tohohle diskuzního klubu bude trvat do zítřka (nebo do té doby, než si přečte poslední příspěvek dost lidí). (jak jsem varoval - kdo se lol naposledy, ten se lol nejlépe)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      úvaha: proč je nepřijatelné outsourcovat výkonou moc státu soukromým firmám

      soukromý sektor je od toho, aby vytvářel bohatství, dosahoval zisku.. má na to právo, je to jeho princip (na druhou stranu - zisk může být vyšší, než mzda, ale taky nemusí být žádný: zisk není jistý, obsahuje v sobě prvek rizika.. .ale to už odbíháme od podstaty).

      právě bohatnout a dosahovat zisku není nijak "přirozené" - neexistuje "nárok na zisk". zisk vychází ze základní dobrovolnosti jakýchkoliv transakcí, kterých se soukromý sektor účastní. dobře, socialistickou, komunistickou či jinak extrémně levicovou kritiku liberalismu v tomto bodě znám: že dobrovolné není skoro nic, že "proletariát" je neustále v situaci, kdy musí vstupovat do nedobrovolných smluvních vtahů, apod. - znám jak dřevní propagandistickou verzi téhle argumentace, tak i její modernizované (či "postmodernizované") verze. Respektuji to jako názor, nepřijímám ho za svůj (protože ostatně, já bych byl nakonec rád ten, kdo žije ze zisku, ne ze mzdy).

      A právě moment dobrovolnosti mi v případě sféry působnosti soukromého sektoru přijde jako zcela zásadní: soukromému sektoru za normálních podmínek nikdo neustále nekouká přes rameno a nekontroluje jisté uprdnutí (jistě, jsou tu určité regulace, se kterými ani nutně nesouhlasím: ale různé široce hygienické a jiné normy si přímo či nepřímo vynucují spíš novodobné "cechy", snažící se zdůvodnit svůj monopol, než že by to ti úředníci fakt sami takto chtěli... problém nezaměstnanosti v řecku je často propojen s vysloveně cechovními výsadami řady živností, apod. - cechy jsou forma pre-moderní regulace, nevymysleli si je úředníci). Ale nic takového si nelze představit ani u vězenství, ani (v širším kontextu) např. u bezpečnostních agentur: tyto instituce se dotýkají základních lidských práv a svobod a z principu by je veřejnost měla kontrolovat (otázka jak: těžko někdo dobrovolně půjde na "exkurzi do vězení" - je to prostředí, do kterého prakticky nelze vstoupit tak či onak předpojatý)

      Jestli toto nestačilo jako stručný úvod do liberálního chápání "soukromého" a "veřejného" prostoru, tak už nic. Ano, snažil jsem pár let přemýšlet jako libertarián, snažil jsem se "představit si stát jako placneou službu"... ano, shodou okolností jsem v té době hodně hulil konopí (ted už nehulím :-)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam