• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: omyl. statni urednici jsou prvni co by sluzebni zakon uvitali.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: podívej, bud vyjdi s pravdou ven, co jsi za "politickou odrůdu" a nebo další debatu prohlašuju fakt za offtopic. a za soustavný offtopic je ban myslím logický.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: no, připouštím, že ex-ministra informatiky Mlynáře jsem připojoval přes wi-fi u něj doma (než se rozvedl, než ho málem zavřeli, a než bylo ministerstvo informatiky zrušeno :-) ale to se asi nepočítá :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAISAKA: No, jde v tomto případě o služební zákon. čR ho zatím nemá přijatý, a tudíž spousta státních úředníků se pokládá v podstatě za "takypolitiky", stojící "tak trochu" nad zákony...

    jinak též...
    EricByler | Pushing Back Against the Politicization of Law Enforcement in Response to the Occupy Movement | Coffee Party
    http://www.coffeepartyusa.com/occupy-police
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    no kazdopadne, ja nemlubvil jen o urednicich sttani spravy.)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    jo sluzebni zakon by byl fajn. jenze to je opet jen reakce na zkurvene pomery. neresi to tudiz pomery jen to zemaezuje zneuzivani situace.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: aha ty pripoustis...

    kolik uredniku ministerstva jsi potkal? kolik ministerstev a vladnich uradu a instituci jsi prosel?

    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    XCHAOS: Teorie institucí
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: takhle tady to hnutí prezentuje někdo jiný.... já uváděl odkaz na jeho "solutions oriented" křídlo - to po sobě pokud vím odpadky nezanechává.

    Coffee Party | Wake Up and Stand Up
    http://coffeepartyusa.com/

    hele, podobně jako u wikileaks: nejsem ani nijak zvlášt pro-OWS, jsem spíš anti-anti-OWS.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: ok, budiž... velvyslanci apod. nejsou zrovna "úředníci" :-) připouštím, že určitá část lidí se na tenhle level dostane

    úředník ministerstva je nicméně funkce, kterou by např. služební zákon významným způsobem odpolitizoval. je možné, že "politika" říkáš něčemu, co je v podstatě rutinní úředničina, která by měla být prováděna apoliticky, v zájmu všech občanů (i těch, kdo momentálně ve volbách prohráli)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: v tom pripade byla jejich snaha spis tak trochu kontraproduktivni nemyslis? Takhle si tematiku seda zona spoji s televiznimi zabery, kde se po placu motali pomateni marxisti a hippici, kteri po sobe nechali leda tak tuny bordelu. (samozrejme mi Schwepz vytkne ze tak vsichni nevypadali - ano uznavam, vsichni ne, ale 95% ano)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: tak jinej priklad, pac sebe tu resit nehodlam. vezmeme si treba zahranicni politiku. to je taky politika ne?:) no a ministersti radove, velvyslanci etc ti to vytvareji, prosazuji atd.. na zaklade zahranicni politiky se nejakym zpusobem meni i domaci a naopak. takze nevim. asi jsi jen nesmirne blbej.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: tak šlo pochopitelně o to připoutat k nějakým problémům pozornost. ta změna určitě nebude ze dne na den. jde o to vůbec pojmenovat problémy a tak: to ale neudělá žádný "najatý expert" - něco takového vzejde teprve z debat těch lidí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: napsal jsem ti, kdo se ještě montuje do politiky tady: [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ]

    víceméně, pokud se politiky neúčastníš jako člen některé strany nebo nejsi na nějaké kandidátce (do parlamentu, do zastupitelstva, apod.- byt jako nezávislý) - tak se jí účastníš některým ze způsobů, které jsem tam uvedl.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Mno at popojedem. Nejaky to info o OWS hnuti by nebylo? Celkem by me zajimalo jestli se jim za tech x tydnu podarilo neco prosadit, pripadne zmenit. (a to nemyslim ironicky)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: s Femurem bych byt tebou o jeho politickem angazma radeji nepolemizoval ,)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    takze pro tebe jsou ti co delaji politiku jen politici, a to jsou jen ti co jsou organizovani ve stranach /jak pises na kandidatkach?:-))

    jako seriously?:)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    kucky kucky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: úředníci a jiná stání zaměstnanci ani náhodou nedělají "do politiky", jestli myslíš tohle. nebo nevím, koho jsem opominul.

    politika je dost specifická činnost, a úředníci fakt nejsou ti, kdo jí mají v popisu práce...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: no, je to trochu jinak. předpokládá se, že lidi +/- chápou základní definice a ne že se tady o nich budeme donekonečna hádat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam