• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: s největší radostí (i když si o to napíše takový kripl, jako ty):

    Air Conditioning The Military Costs More Than NASA's Entire Budget
    http://www.huffingtonpost.com/2011/06/21/air-conditioning-military-cost-nasa_n_881828.html

    (Víš - já mám NASA fakt rád, sledovat kosmonautiku je pro mě něco jako pro jiné lidi sledovat fotbal nebo hokej. Takže tohle mě FAKT dostalo...)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: spravne a FESTER NENI FEMUR. takze nevim proc mi to pises viz tady, kdyz JA nic takovyho netvrdim:)

    [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ]


    XCHAOS: docela rad bych videl ta cisla na klimatizaci stanu:-) diky zdroj?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    anketa [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] skončila

    Vyhlašuju pravidlo 24 příspěvků / 24 h / 1 uživatel

    co je nad rámec tohoto = spam. za spam následuje ban na 7 dnů. (jde o čistě technické, neutrální opatření - zabanuju bez rozdílu konzervy i áčkaře, když mi to tady budou zasírat flejmama)

    takže stručně a k věci.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Civil rights lawyers move to fight Occupy evictions nationwide | World news | guardian.co.uk
    http://www.guardian.co.uk/world/2011/dec/01/civil-rights-lawyers-fight-occupy-evictions

    Američtí právníci za lidská práva zintenzivňují svůj boj proti likvidaci táborů hnutí Occupy po celých Spojených státech. Městské úřady citují předpisy na ochranu bezpečnosti v ulicích nebo obskurní městské vyhlášky jako záminku pro policejní zásahy proti demonstrantům, konstatoval Národní americký svaz právníků. V polovině listopadu byl násilně vyklizen tábor demonstrantů v New Yorku, tento týden policie napadla tábory v Los Angeles a ve Philadelphii.

    Právníkům se alespoň dočasně podařilo zabránit policejním zásahům proti demonstrantům v Bostonu, v Augustě, v Maine and v Nashville, Tennessee. Odvolávali se na první dodatek k americké ústavě, který zaručuje právo na protest.

    V mnoha amerických městech fungují stále ještě desítky protestních táborů.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: sakra, takhle to tady prezentuje id FESTER! já vím, že to tak není!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: ameriku nezadlužuje "přebujelý sociální stát", každopádně. Zadlužil ji George Bush Jr. a to zcela rekordně (předtím ji oddlužil demokrat Clinton... za kterého taky ale prošly deregulace finančních trhů, které směřovaly je kolapsu v roce 2008).

    Jen rozpočet na klimatizaci stanů americké armády v Afghanistánu byl v poslední době každoročně větší, než celý rozpočet NASA !!! Takže sakra už - je tam proti čemu protestovat, a ne že ne!

    V důsledku krize se ted v USA bourají celé neprodejné bytové čtvrti - ve stejné době ale jiní lidé nemají kde bydlet, protože prostě kvůli krizi nemají práci, nedostanou na to bydlení hypotéku, apod. - sakra, taky by tě to sralo, kdybys tam žil a tyhle věci se kolem tebe děly!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: takze tam demonstruji nezamestnani a bezdomovci, kteri proti vlastnim existencnim problemum demonstruji proti utokum dronu v pakistanu a zbrojeni? :)) Nemas ty v tom tak trochu celkove....chaos?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    protesty OWS nazivo nevidel (olomouc nepocitam:-), se studentama na kampusech nemluvil, do USA neletel aby mu delali cavity search, do izraele neletel, problemy na letisti s cavity search nemel. ale rozumi tomu.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: aha takze OWS je slozenoi jen z bezdomovcu a nezamestnanych? ty vole vis ty vubec KDO protestuje?

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: vyjimecne... ja litam hodne a casto a ve vsech pasech mam ruzny pro druhe a treti zeme podezrela razitka a nikdy nic..:) zadnej cavity search:)

    svobodna spolecnost nemuze byt postavena na rutinnich prohlidkach vsech? co tema prohlidkama myslis? cavity ktery jsi tu zminil? to se ale nedela rutinne a uz ne vubec u vsech letetl nekdy za ocena? na BV? do izraele?:-) asi ne vid...

    a ano decentralizujme dopravu. decentralizace je lek na vsechno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA:
    FEMUR: ne každý nezaměstnaný či bezdomovec je současně pí-ár expert. na druhou stranu: co od nich čekáte vy? že někam v důsledku krize zalezou do díry tiše chcípnout?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: fakt nejsem. (a ne... ta bezpečnostní opatření se uplatnovala naprosto vyjímečně, zatímco dnes je celý svět více a více paranoidnější... svobodná společnost nemůže být postavená na rutinních prohlídkách všech, kdo chtějí cestovat, sorry... problém je asi v přílišné centralizaci letecké dopravy, která každý takový útok příliš zviditelnuje...)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: ale hovno. tva schopnost pausalizac eje neuveritelna:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    anketa týkající se základní netikety v tomhle klubu končí za 40minut: [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ]
    hlasovalo lidí: 16

    pak přijde výsledek na nástěnku.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: ja bych si dovolil tvrdit, ze protestuji velmi spatne a jeste hur se sebeprezentuji. Protestu, ktere k necemu konkretnimu vedly, mas historii kvadrilion.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    jinak misto toho onanistickyho placani tady bych rad upozornil na daleko vetsi nebezpeci.

    SOPA (Stop Online Piracy Act) lawmaker opposition grows as debate heats up - The Washington Post
    http://www.washingtonpost.com/business/sopa-stop-online-piracy-act-lawmaker-opposition-grows-as-debate-heats-up/2011/11/18/gIQADBdQZN_story.html

    Online piracy bill gains support as lobbying intensifies - The Washington Post
    http://www.washingtonpost.com/business/economy/online-piracy-bill-gains-support-as-lobbying-intensifies/2011/11/16/gIQAX16VSN_story.html

    jde v podstate o to ze staci aby entita poukazal na to ze je na nekde na webu (zejmena youtube) vyvesen material podlehajici copyrightu a pokud to napr youtube nesunda prichazi opatreni vypnuti youtube.... samozrejme to tak daleko nedojde, jde o proces kdy youtube bude nucen daleko vic hlidat co tam kdo nahrava, a navic tam jaksi uplne vypadla ta pojistka ze se nejdriv musi dokazat zda to je opravdu material podlehajici copyrightu..

    bubububu
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: myslis cavity search?:-) to tu ale bylo jeste predtim jak ty rikas teroristickym vitezstvim v USA.-))

    no ale ty jsi stejny jako dnesni establishment:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: ne, právě si z toho odmítám vzít tu "lekci", víš? Teroristi v USA (tak či onak) vyhráli ve chvíli, kdy společnost zkriplili tu "přehnanou imunitní reakcí" - tedy všechny ty speciální úchylné zákony, anální bezpečnostní prohlídky, apod.

    A stejně tak ty by si vyhrál ve chvíli, kdy bych tě zabanoval - dokázal bys mi, že jsem stejný jako dnešní establishment.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CZUPA: prostě se nezavděčej, no. jádro kritiky OWS není ve skutečnosti v tom, že by protestovali "špatně" - ta kritika se snaží říct, že je jakýkoliv protest je principiálně nemožný. Což je právě to, co lidi vytáčí.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam