• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PREVIT: jde o tuhle feature, ale je to přesně naopak. hlasuji, zda toho, kdo si jí zapne, zabanujeme (já mám taky premiovou verzi a vidím, kdo to má zapnuté...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR:
    FEMUR:
    Je mi líto, ale nechal ses unést: z tvých -24 příspěvků nejstarší je z 8:24:02 5.12.2011 tedy ze dneška. 7 dnů ban, jako včera FESTER.

    navrhoval jsem ti jiné klubu k pokračování diskuze zde: [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] - nejde o cenzuru, ale o to, že jsi "nepřizpůsobivý" uživatel NYXu, který ignoruje pokynu moderátora, aby si "postoupil dále do vozu". v uvedených konferencích AFAIK stále nemáš ban, stále můžeš obecnou diskuzi o fungování a logice politických stran pokračovat tam.

    tady to není o Pirátech ani o jiné politické straně, sorry.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    XCHAOS: Spravne se to jmenuje takhle:


    Takze, kdyz si to prelozim podle toho, zni tvoje otazka "Ban za anonymni negativni hlasy?"?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    krome toho ze delas z zastupcu nesvepravne idioty:)
    tim ze jsou zavazani program reprezentovat a dodrzovat to ma punc velmi oskliveho stranickeho zrizeni. protoze jakpravi ustava, jde o svedomi. ( na coz je navazan odveky souboj pro a proti klouzavemu mandatu) ale o tom toho jiste hodne vis.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    hypoteticky totiz :

    "demokratická platforma, která hledá společného jmenovatele mezi dílčími vizemi svých členů, a její zástupci jsou pak zavázani výsledný program reprezentovat a dodržovat,"

    to narusi kazdej jako ty. aby strana byla schopna existovata opravdu prosazovat programove principy a nebyla znicena prvnim kontaktem s elektoratem nebo fcemi, tak je potreba miti ideove jadro. coz ty sam tuto strategii popiras tim prichodem a sugerovanim svych vizi. pak neni strana ideove kompaktniale rozvolnena, a princip, ktery dovoli lidem pro vas hlasovat pada - rozumej- nema jistotu ze budete prosazovat idee ke kterym se hlasite, jen proto ze staci par xchaosu co prijdou do strany a vecpou tam ty sve napady. timhle neustalym vyvojem kdy s KAZDYM clenem se rozrusta ideova pozice a rozkrocujete se neni mozne dostat ideovym prioritam , kterym se volicum podbizite a kazda jina politicka strana. ano padne namitka ze jste liberalni a proto prijimate nove postoje k novym vyzvam, nicmene to nijak nereflektujeto ze ty si v jednu chvilku reknes ta strana je fajn neco tam donesu programove ( dle tveho prispevku propasuju) a diky tvemu propasovanemu se treba pro dalsi lidi stavas nevolitelnym... a ano je potreba se vyjadrovat a prizpusobovat novym problemum ve spolecnosti a dle toho upravovat program, ALE jakmile lide uvidi odklon od prvotniho ideoveho jadra- konceptu, jen proto, ze prichazeji novi clenove ztrati tu jistotu, ze kdyz vam daji hlas za pul roku nebudtee hajit neco pro co by nikdy nehlasovali. ( ani tomu tak nemusi byt)....

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: ja jsem klidnej.takze jeste jednou co to je? to ze to ty mas a ja mam a fester nema neni vysvetleni.

    pak ovsem je tva vize fungovani politicke strany odsouzena k zahube. 1. politologicka lekce:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: klid. to je to, co já nebo ty máme povolené, ale třeba FESTER to má zakázané (a nebo jiní lidi, co mi často ve flamewarech hodně pijou krev :-). ještě je vcelku logické, když si to vypne moderátor klubu (já to nedělám), ale celkově pokud to není transparentní pro všechny zúčastněné, navrhoval bych to spíš mít vypnuté.

    FEMUR: do založení vlastní strany se může pustit fakt jen egomaniakální pitomec, který neví co s penězi. Piráti mi dost sednou, přijali za své většinu liberálně-sociálních požadavků, které mi přišly tak jako tak rozumné už minimálně tak 10 let předtím, než se objevili.

    Kromě toho, já opravdu nemám rád vůdcovský princip, tudíž demokratická platforma, která hledá společného jmenovatele mezi dílčími vizemi svých členů, a její zástupci jsou pak zavázani výsledný program reprezentovat a dodržovat, mě vyhovuje více, než abych vzhlížek k silné osobnosti nebo se touto osobností sám stal.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    co to kurva je anonymní záporné moderace?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    Ban za zákaz anonymní záporné moderace?

    6 hlasy od 6 respondentů

      PREVIT
      PREVIT --- ---
      FEMUR: Kup si premiovku - uvidis ho! :)
      SCHWEPZ
      SCHWEPZ --- ---
      Assange oddálil vydání do Švédska, uspěl s odvoláním - Aktuálně.cz
      http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=724007
      BOREC
      BOREC --- ---
      FEMUR: mam dost prace, dneska nic.
      FEMUR
      FEMUR --- ---
      mam sveho osoboniho minuskare! borec?:)
      FEMUR
      FEMUR --- ---
      XCHAOS: no pak ovsem je potreba si snad zalozit vlastni stranu misto abys do tvou reci do source code jine strany ( zelenych) nepropasovaval svuj program, nebo nenaboural source code jine strany. to je alibisticke a presne tohle delaj mrdky.

      co se tyce meho povzdechu ohledne nedostatku kritickeho mysleni, zjevne ti to opet nedoslo. konspiracni teoretici byli prikladem - mnozinou na kterou jsem chtel poukazat na nedostatek schopnosti pristupovat k informacim kriticky ve smyslu samostnatne o nich uvazovat.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FEMUR: mě nestačí si vybrat nějaký program který se mi líbí. já jsem profesí programátor - pro mě je i v politice důležité se na tvorbě programu podílet, debugovat ho, hledat v něm chyby... :-)

      NAGASAWA: záleží na tom, co je vlastně tvým cílem :-)

      FEMUR: já si z konspiračních teorií dělám legraci už dlouho... tvrdím, že existuje jedno speciální oddělení tajných služeb, zaměřené na vytváření dostatečně nesmyslných a neškodných konspiračních teorií, aby jim lidi věřili... je potřeba pracovat s ověřitelnými zdroji, s tím souhlasím.
      FEMUR
      FEMUR --- ---
      XCHAOS: prima demokracie zalozena na anonymnich ID?:) ty v tom mas hokej vid? a rozdil mezi demokracii a svobodou znas?:)
      XAJA
      XAJA --- ---
      XCHAOS: strana, ktorá nemá vyhranené názory, ale necháva si otvorené zadné dviera u mňa teda rozhodne dôveru nevzbudí. mačka vo vreci, z ktorého môže vyliezť zmija.

      ale pravda, ot. a čo sa mňa týka, tak tiež unbook, víkend na pobavenie stačil.
      FEMUR
      FEMUR --- ---
      posledni doobu me fascinuje napric internetem, naprosta ignorace zdrojovani a overovani si informaci.

      konspiratori ale i odpurci soucasneho establishmentu tak nejak zdegenerovali. stavi se odmitave vuci "oficialnim" zpravam podavanym skrze mas media, radio televizi noviny a prijimanim od liid ktere podeziraji z "kolaborace" se systemem. ok ALE na jednu stranu kritizuji media , kterym neveri uz ne tolik z titulu kdo je vlastni a komu ta zprava slouzi, ale protoze se jim NELIBI obsah zpravy. coz jim umoznuje mit klapky na ocich a usich a v podstate vse co je proti systemu at je to vetsi kokotina je automaticky brano jako relevantni, uveritelne a kredibilni... kam se podelo kriticke mysleni??

      jen proto, ze se vam ta zprava libi respektive jeji obsah, tak je kredibilni, a ma se ji verit ve vasich komunitach?to je trochu hloupe nemyslite ne?
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      mno nic..to je vazne zbytecny.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      PREVIT: ten pojem byl poměrně široký, popravdě... jen zlomek hipíků někdy zkoušel žít v jakékoliv komunitě, podle mě. ostatně viz wiki: o komunitách se tam tolik nemluvím (byl to jeden experimentální směr: život v komunitě ti taky změní vnímání reality, a to i docela rizikově - viz sekty, apod.)

      NAGASAWA: právě, že jsem dal R/O abych dodržel demorkaticky odhlasované pravidlo! co čekáš od wannabe politika jiného? Piráti mají sice demokratické minimum postavené trochu jinak - jde o dodržování programu, se kterým kandidát kandidoval ve volbách, to ještě bude veselé si to pohlídat - ale tady je diskuzní klub, kterého se lidi účastní dobrovolně. přímá demokracie je zcela na místě.

      XAJA: je to trochu tak. zatím se cítíme být spíše přirozeně opoziční stranou, která bude klást důraz na dodržování ústavních práv i v éře informační společnosti... jde nám spíše o intepretaci, o to, že dnešní politici tomu nerozumí, protože patří do jiné generaec (jak správně řekl Falkwinge v tom rozhovoru pro Českou pozici.) jak říkám, v tomhle klubu offtopic - směrujte to tam, kam to patří [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ]
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam