• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: mě nestačí si vybrat nějaký program který se mi líbí. já jsem profesí programátor - pro mě je i v politice důležité se na tvorbě programu podílet, debugovat ho, hledat v něm chyby... :-)

    NAGASAWA: záleží na tom, co je vlastně tvým cílem :-)

    FEMUR: já si z konspiračních teorií dělám legraci už dlouho... tvrdím, že existuje jedno speciální oddělení tajných služeb, zaměřené na vytváření dostatečně nesmyslných a neškodných konspiračních teorií, aby jim lidi věřili... je potřeba pracovat s ověřitelnými zdroji, s tím souhlasím.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: prima demokracie zalozena na anonymnich ID?:) ty v tom mas hokej vid? a rozdil mezi demokracii a svobodou znas?:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    XCHAOS: strana, ktorá nemá vyhranené názory, ale necháva si otvorené zadné dviera u mňa teda rozhodne dôveru nevzbudí. mačka vo vreci, z ktorého môže vyliezť zmija.

    ale pravda, ot. a čo sa mňa týka, tak tiež unbook, víkend na pobavenie stačil.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    posledni doobu me fascinuje napric internetem, naprosta ignorace zdrojovani a overovani si informaci.

    konspiratori ale i odpurci soucasneho establishmentu tak nejak zdegenerovali. stavi se odmitave vuci "oficialnim" zpravam podavanym skrze mas media, radio televizi noviny a prijimanim od liid ktere podeziraji z "kolaborace" se systemem. ok ALE na jednu stranu kritizuji media , kterym neveri uz ne tolik z titulu kdo je vlastni a komu ta zprava slouzi, ale protoze se jim NELIBI obsah zpravy. coz jim umoznuje mit klapky na ocich a usich a v podstate vse co je proti systemu at je to vetsi kokotina je automaticky brano jako relevantni, uveritelne a kredibilni... kam se podelo kriticke mysleni??

    jen proto, ze se vam ta zprava libi respektive jeji obsah, tak je kredibilni, a ma se ji verit ve vasich komunitach?to je trochu hloupe nemyslite ne?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    mno nic..to je vazne zbytecny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PREVIT: ten pojem byl poměrně široký, popravdě... jen zlomek hipíků někdy zkoušel žít v jakékoliv komunitě, podle mě. ostatně viz wiki: o komunitách se tam tolik nemluvím (byl to jeden experimentální směr: život v komunitě ti taky změní vnímání reality, a to i docela rizikově - viz sekty, apod.)

    NAGASAWA: právě, že jsem dal R/O abych dodržel demorkaticky odhlasované pravidlo! co čekáš od wannabe politika jiného? Piráti mají sice demokratické minimum postavené trochu jinak - jde o dodržování programu, se kterým kandidát kandidoval ve volbách, to ještě bude veselé si to pohlídat - ale tady je diskuzní klub, kterého se lidi účastní dobrovolně. přímá demokracie je zcela na místě.

    XAJA: je to trochu tak. zatím se cítíme být spíše přirozeně opoziční stranou, která bude klást důraz na dodržování ústavních práv i v éře informační společnosti... jde nám spíše o intepretaci, o to, že dnešní politici tomu nerozumí, protože patří do jiné generaec (jak správně řekl Falkwinge v tom rozhovoru pro Českou pozici.) jak říkám, v tomhle klubu offtopic - směrujte to tam, kam to patří [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ]
    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA: "...jak asi bude vypadat tvuj pristup pri vysvetlovani politickych kroku, kdybyste nahodou ve volbach uspeli, vsem tem, kteri maji odlisny pohled na vec."

    ehm, dovolím si odpovedať. nejako takto asi, podľa miestneho tréningu: "viete, ja vlastne nie som x. ja som skôr anti-anti-x."
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: to je celkem tristni pristup ohledne vysvetlovani postoju v anonymni debate nekde na nyxu, kor kdyz jsi byl ve dvou politickych stranach a rikam si, jak asi bude vypadat tvuj pristup pri vysvetlovani politickych kroku, kdybyste nahodou ve volbach uspeli, vsem tem, kteri maji odlisny pohled na vec. Predpokladam ze jim das vsem RO, pripadne v polovine debaty odejdes s tim, ze toho mas uz dost :) Cekal jsem od politicky cinne osoby vetsi miru profesionality, trpelivosti a to, ze nas tu umlatis argumentama, kdyz uz se tu jednalo o lehci diskusni trenink :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    XCHAOS: Ja nerikam, ze hippies .uz neexistuji, jen uz davno neziji nekde v uzavrenych komunitach
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PREVIT: k hippies (ve smyslu vlasatí liberální pacifisti, hulící trávu, experimentující s psychedeliky, tolerantní v sexu, apod) lze vysledovat kořeny jak moderní osobní výpočetní techniky (Apple, ale nejen tahle firma - spousta programátorů 70.let), tak i moderní popkultury (víceméně je tím ovlivněný všechen soudobý pop, tak či onak). Hippies s velké části přežili a dnes odchází do důchodu. Paralela s OWS není zcela špatná, přijde to i na nástěnku. Ale já už pomalu končím, mám těch příspěvků dost.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    program na odstavec? propasoval? ty jsi dobra kukačka.jo ty ses k nim dal, ne proto ze bys souhlasil s jejich tezemi a programem, ale abys mel vliv na to kam se ta strana vyda., ty ses dobrej zmrdecek.presne proti takovejm bojujes:-) akorta maj holt jiny zajmy nez ty tak jsou to nepratele.ale postupy a chovani mate nemlich to samy.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: nevíš o čem mluvíš: kandidoval jsem tehdy jako nezávislý, a propašoval jsem tehdy Zeleným do programu odstavec, který se víceméně beze změny stal programem dnešních Pirátů. Spíš jsem k Pirátům vlezl proto, abych měl vliv na to, jakým směrem se tato strana vydá - že nepůjde jen o vytunelování cool názvu, který uspěl ve Švédsku. Což se podle mě podařilo.

    V tomhle klubu se stáváme offtopic, pokud to někoho zajímá hlouběji, tak zde:
    [ Politické alternativy a jejich příznivci - Zelení, Piráti, Humanisti, Hasiči, Babišové, atd. ]
    [ Strana zelených (SZ) ]
    [ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    takovy politicky turista, ze
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: já jsem v roce 2002 taky kandidoval za Zelené (dlužno přiznat, že tehdy to ale byli strécové myslivci z vesnice, a žádní Greenpeace nebo Bursík...)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    no.. tady se clovek niceho nedocka, ani diskuse ani banana
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    NAGASAWA: Kdyz jsem nedavno kdesi uvadel paralelu mezi OWS a hippies s tim, ze OWS skonci podobne, vsichni se mi smali.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    mno myslim ze bude lepsi tuhle komedii nesledovat. Occupy hnuti jsou uz stejne pase a utopily se v retoricko nazorovym chaosu, kterej se promintul i sem, takze prozatim sbohem :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ty se pokladas za lovce trolu?:) tim RO?:) rofl
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: .... onemanshow... jako mám asi v 5ti jiných klubech tady? děkuji, nechci! :-) to radši budu http://www.csfd.cz/film/287755-lovec-trolu/

    (ale "převychovat se" od vás taky nenechám!)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: mno me ony diskuse bezproblemu fungujou se slusnou navstevnosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam