• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: spatne a spravne...
    ... jak spravne rikas IT... znamenato ze jsou borci na military spionaz ?? nejsou... takze at drzej hubu venuji se IT a neserou se do veci kterejm nerozumej... takze zadni levicaci ale ... stejnej typ idiotu jako ty co se tyce politiky... :)

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jó Wired. To je plátek těch levičáckých hipísáckých povalečů z IT firem na západním pobřeží :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Manning Sent ‘Collateral Murder’ Video Links to Commanding Officer | Threat Level | Wired.com
    http://www.wired.com/threatlevel/2011/12/manning-apache-video/
    Jeden z Manningových nadřízených vypověděl, že když se objevilo video "Collateral murder", které údajně Manning sám leaknul, tak ve skutečnosti Manning nahlásil svojí nadřízené, že to video je stejné jako to, co mají v archívech.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Slavoj Žižek: Za Husáka jste byli šťastní
    http://www.literarky.cz/rozhovory/7302-slavoj-iek-za-husaka-jste-byli-astni
    Slavoj Žižek dává id FESTER nepřímo za pravdu...

    - Mluvíme spolu v době, kdy newyorská policie vyklidila Zucotti Park. Sám jste tam před měsícem promlouval k účastníkům Occupy Wall Street. Myslíte si, že je to konec celého „okupačního“ hnutí?

    - Osobně mám pocit, že ho policie vlastně zachránila.

    - Jak to myslíte?

    - Poslední dva týdny mi odtud přátelé naznačovali, že po dvou měsících okupace Zuccotti Parku už byli mnozí unavení, ztráceli elán. Řekl jsem jim, že to nejlepší, co je může potkat, je násilná policejní akce. V takovém případě totiž přežijí alespoň jejich iluze. Kdyby jim ale bylo povoleno zůstat a nikdo proti nim nezasáhl, vše by se rozpadlo.

    zdánlivě :-) .... ale je tam ale toho fakt daleko víc, a není to blbý. minimálně, když nic jiného - Žižek je důkaz, že ne všichni "levičáci" jsou jen líný blbci, jak to někdo prezentuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: otázka zní, jestli ideály "otevřené společnosti" - tedy takové, která svoje vlastní přežití nevytyčí jako svojí nejvyšší hodnotu - nejsou vlastně vznešenější, než ideály společnosti, jejíž nejvyšší hodnotou je, aby všichni srali na věčné časy jen záchodě a nikdy jinak.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: OWS od pocatku bylo odsouzene k zaniku... pochopitelne kdyz to vezme do rukou banda fetaku a idealistu o komunismu a socialismu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Civil liberties blogger covering the Bradley Manning pre-trial hearing, have written extensively about #WikiLeaks; also been covering #OWS movement
    The Dissenter
    http://dissenter.firedoglake.com
    Twitter
    http://twitter.com/#!/kgosztola
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: jo, občas se prostě přihodí offtopic i moderátorovi :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: btw co ma Havel s auditkem spolecneho ????

    Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OWS 99%, Rusko 146% a další sociálně-mediální hnutí reaguící na globální krizi
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: neni co oplakavat...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no a ještě dám konzervám příležitost, aby si do mě koply... (jo, je to tu offtopic)
    TečkaCZ - Zemřel filosof na trůně #vaclavhavel
    http://teckacz.cz/1167-Zemrel-filosof-na-trune-vaclavhavel
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Evropský rozhled » Island uznal Palestinu za nezávislý a suverénní stát
    http://www.evropsky-rozhled.eu/island-uznal-palestinu-za-nezavisly-a-suverenni-stat/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: podívej, pokud po mě něco chceš, abych udělal, tak mi zaplať = nabídni směnu, protihodnotu: a já sám posoudím, zda nabízená odměna je dost vysoká, aby vyvážila mojí lennost (je nutné přihlédnout i k tomu, že některé věci mě baví, jiné nebaví - budu zadarmo programovat software pod GPL licencí, protože něco takového je zajímavé velmi - ale stěží budu třeba obsluhovat v hospodě jen za byt a stravu, že jo...). Toto je ekonomika, a lennost je její stejně důležitou složkou, jako třeba egoismus, apod.

    Ale potom jsou věci ve společnosti, které stojí naprosto mimo ekonomiku - tedy směnu, debaty o tom, co koho baví nebaví, co má pro koho jakou hodnotu, apod.... politický proces vyúsťuje de-facto v to, že někdo má něco zakázáno: úplně, neoddusikutovatelně, definitivně. A do této "kultury zákazu" by např. neměly zasahovat ekonomické tlaky. A to bez ohledu na to, zda jde o zákaz "rádobykonzervativní" (v USA je toto složité, ale existují tam silné tradicionalistické proudy, které se instinktivně sdružují se zástupci velkých peněz), nebo o zákaz "rádobyprogresivní" (všechny ty evropské zákazy žárovek, pod heslem snižování emisí, apod.).

    Je naivní se domnívat, že všechny zákazy a regulace jsou "levicové": samotný základ fungování dnešní společnosti představuje instituce vlastnění, vlastnictví - a toto je velmi mocná regulace. Některé formy vlastnictví dokonce neprosadíš jinak, než násilím (i když jich není zas tolik, kolik se tradiční levice obvykle domnívá)

    Pokud tedy nechci zredukovat veřejný život jen na trh a ekonomiku, tak jsem podle americké definice zřejmě skutečně levičák. A já po letech dospěl k tomu, že nechci, ačkoliv prostorem, kde toto své "mimotržní" chování praktikuju, pro mě není akademická půda, ale právě třeba Internet - a popravdě ano, sám mám na Internetu i svoje komerční zájmy. Takže ano, je to všechno takové dvousmyslné... ale věř tomu, že v evropském pojetí levice znamená "socialismus" - a to i včetně tendence určitých lidí věřit, že oni vědí, co je "ve společném zájmu".

    Věř tomu, že skutečný levičáci "z ulice" šijou do mého liberalismu úplně stejně zleva, jako ty do něj šiješ zprava - a jsou mi schopný dost sprostě nadávat, pokud by přišlo na otevřenou debatu. Proto jsi asi tak rozzuřený z OWS a hlavně na něj navazujících hnutí (série přednášek, organizace typu coffeeparty, apod.): protože jde o náznak koalice mezi radikály z ulice a intelektuální veřejností (a ne: ne každý je schopen napsat a vydat knihu, která má hlavu a patu)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: pěkné, a ani nebudu zpochybňovat, že existují "profesionální levicoví intelektuálové" - tak to prostě je, existují profesionálové a profesionálky snad ve všech oborech lidské činnosti - a to včetně politiky a sexu.

    spíš by mě zajímalo, co si představuješ pod pojmem "powerful leftist". dobře, jestli máš nějakou konspirační teorii, jak "za tím vším stojí Soros" nebo tak něco - co by ale v tomto případě "Sorosovi soukromí aktivisté" měli společného s levičáky? nebo jinak - i pokud část z nich třeba financuje, jak si můžeš být jistý, že jen kvůli směru toku peněz prosazjují právě jeho zájmy?

    Kromě toho - Lawrence Lessig - viz [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OWS 99%, Rusko 146% a další sociálně-mediální hnutí reaguící na globální krizi ] - rozhodně není nějakým tradičním levicovým aktivistou. Četl si od něj něco, vůbec?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    kazakhstan je hustej no. rozdily v socialnich otazkach jsou neuveritelny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    The mainstream media, the Democrats, and Barack Obama supposedly aren’t leftist enough for Bill Ayers, Occupy Harrisburg, and other hard leftists. This isn’t a surprising revelation to anyone who has any knowledge of leftists—they are, after all, never satisfied no matter how much they get. However, while Ayers repeatedly complained of the mainstream media (even citing institutions such as NPR, The New York Times, etc. by name), the Democratic Party, and the president as not being leftist enough and as being part of the problem,

    What furthers my belief that this is the case is the fact that a “William Ayers” has been seen on White House dumps of visitor logs. There is no way to “prove” that the “William Ayers” on the logs are indeed Bill Ayers, but it’s too big of a coincidence to think otherwise. (See what Andrew Breitbart had to say about “false positives” in the White House visitor logs.)

    So while Ayers publicly disparages the mainstream media, the Democrats, and the president, in truth he very much allies with them.
    Ayers and the Occupy insurgency openly associate with the Arab Spring and their revolutions which overthrew their national governments. Ayers mentioned how he had worked with the Egyptians who eventually helped overthrow the Egyptian government. I realize that this is not new information but it further demonstrates just how close the ties of these revolutionaries are.
    Ayers and the Occupy insurgency promoted every leftist cliché possible (the U.S. persecutes sodomites and they don’t have equal rights; communism might not have worked in the Soviet Union, China, and elsewhere but that’s just because it wasn’t done right—meanwhile, capitalism has proved that it is a failure and cannot succeed no matter what; anarchy is a legitimate political philosophy; suburbia is bad; the U.S. Armed Forces are evil; the U.S. should eliminate the DOD; the U.S. should eliminate all prisons, etc.).
    FESTER
    FESTER --- ---


    Bill Ayers speaking to a crowd at the Midtown Scholar Bookstore in Harrisburg, PA on December 14, 2011. Occupy Harrisburg invited Ayers to speak. Photograph © Paul Hair, 2011.

    Ayers said he has been to about 14 Occupy events. This admission helps to unravel the narrative that the Occupy insurgency is some sort of grassroots movement of people who are disadvantaged and who have had their wealth stolen. The Occupy insurgency is well-funded and being led and/or supported by hardcore, powerful leftists.
    FESTER
    FESTER --- ---
    btw coffe party... trapnej pokus demokratu ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam