• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: no, možná jde o něčí snahu poškodit image Manninga, to máš pravdu :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Z manifestu k lulzxmas

    While the rich and powerful are enjoying themselves with all their bourgeois gifts and lavish meals, our comrade Bradley Manning is not having that great of a time in federal custody. Instead of being heralded as a fighter for free information and government transparency, he is criminalized, marginalized, and incarcerated, threatened with life imprisonment.

    Soudruh Manning? Burzoazni prebytky? Myslim, ze si kazdy odpovi sam na to, o co tady vlastne jde.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Mimochodem, uz zverejnili soukrome informace o 4.000 lidech z abecedniho cazatku, kteri si platili tech svych par dolaru, aby si mohli precist zajimavy zpravy a analyzy o zahranici. Chapu ze to nekomu imponuje, ale tohle je proste obycejna zlodejina, kdy to zase klasicky neodnese goverment, ani zadna vladni organizace, ale klasicky - uplne obycejni lide, kteri odmitali cist povrchni informace v mainstream mediich a platili si alespon trochu kvalitni info. Uz vidim to blekotani Anonymous o tom, ze to byla urcite nejaka ta jejich odpadlicka sekce a ze to oni neee, ze to nekdo jinej, jako kdyz blekotali alibismy, kdyz se Assange distancoval od utoku na paypal ucty. lol
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: hloupy? Povazujes za hloupost napriklad predplatny pro noviny, anebo casopisy? Aha vlastne povazujes, protoze podle tvoji logiky, by meli novinari a redakce, spolecne s tiskari a sazeci, pracovat zadarmo, ciste z entusiasmu, protoze vsichni maji pravo na informace no ne?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: co ty vlastne o stratfor vis krome toho, co sis precetl pred chvili na wikipedii? Na stratforu mas moznost cist si analyzy a pokud mas zajem o sirsi pristup, tak si pristup proste a jednoduse predplatis, protoze se jedna o informacni portal, jako je treba placena sekce magazinu Reflex.cz Stejne tak jsem si platil pristup do stratforu i ja aby ted anonymous, s daty, ktera jsem uvedl, volne disponovali, jako v pripade PSN hacku, kdy evidentne cast uctu rozprodali, protoze desetitisice uzivatelum PSN, chodi nedmerny mnozstvi spamu a fake PSN emailu. Rozumime si?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    hmmm.... tohle je těžký. když jde o čerpání finančních prostředků, tak jde už jednoznačně o krádež.

    na druhou stranu... když je někdo tak hloupý, že uvěří tomu, že si vůbec lze kupovat tajné informace.... to je fakt těžké.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Tak se anonymous zase "vyznamenali". Uz zverejnili fragmenty dat, obycejnych lidi - predplatitelu stratforu - a jejich hesla , spolecne s emaily a telefonimi kontakty. Vazne "genialni" operace, kdy to zase "natreli" systemu. Krom toho uz zacali odcerpavat financni prostredky z nekterych karet a pouzivat finance na podporu, jimi vybranych subjektu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: nemyslím, že seznam klientů takovéto agentury tvořily nějaké fyzické osoby.

    já jsem všema deseti pro soukromí fyzických osob, které většinou nesou trestněprávní i majetkoprávní odpovědnost za všechny činy, apod. - ale diskuze týkající se rozšíření určitých ústavou zaručených práv fyzických osob i na právnícké osoby se dotýkaly právě i OWS nepokojů a shodovaly se s nimi (šlo mj. o to, zda ústavou zaručené "právo na svobodu projevu" si lze vykládat jako právo právnických osob financovat volební kampaně)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Assange: Máte iPhone? Používáte Gmail? Jste v pr*eli — Svět — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/156894-assange-mate-iphone-pouzivate-gmail-jste-v-pr-eli/
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    S_TEJK: ja nejsem nastvanej na nikoho, stejne jako jsem nebyl nastvanej na Sony, ze jim anonymous, vybrakovali ucty. Jediny, co bych k tomu totiz dodal je to, ze jsou anonymous sebranka paranoidnich a naivnich zlodejicku. Nic vic, nic min.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: tak se na tema spionaze a agentur, ktere maji ve svem zakladu na praci strategicke analyzy trochu dovzdelej a pak se muzeme bavit dal.

    Jinak to zbojnicina stylu "bohatym sebral a chudym dal" neni, je to obycejna kradez osobnich udaju jednotlivcu. Ona tahle myslenkova logika o zbojnicine, dostava uplne nove kontury, pokud nekdo sahne na osobni informace dejmetomu tobe, pripadne nekomu z anonymous. To je potom ohen na strese a dotycny se dovolavaji pravniho systemu, jako v pripade Assange, kdy novinari zacali svevolne nakladat s jeho informacemi a zacali si je sdilet bez jeho souhlasu. To se Assange mohl posrat, vyhrozoval pravniky a jeho idealy o sdileni verejnych informaci, byly ty tam.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    NAGASAWA: a nemel by si bejt vic nastvanej na bezpecnostni amatery ze Stratforu?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: jinak pokud anonymous zastavaji ideologii, ze by meli mit vsichni k dispozici veskere informace, tak je to s nimi jeste horsi, nez jsem si myslel, protoze snaha o zverejneni internich informaci daneho statu neprinese nic jineho, nez ze ony informace vyuzije a zneuzije druha strana naprosto bez skrupuli. To samozrejme tem paranoidnim psyhotikum z 4Chanu, tvaricich se jako "svedomi spolecnosti a sveta" absolutne nedochazi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: tak spíš zbojničina, než krádež, pokud ty informace dají všem, ne? :-)

    hele, popravdě... válka a špionáž jsou věci, kterým extra nerozumím, ale představa privátní instituce, na základě jejíchž analýz se rozhoduje o vojenských akcích... fakt ti tady vůbec nic nesmrdí? nepřijde ti to ani trochu zneužitelné?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: vzhledem k tomu, ze jsem na stratforu prisel i o svoje udaje, tak je to obycejna kradez, srovnatelna se zlodejinou na PSN a spol. Ano, anonymous jsou banda zlodejicku a navic tak vnitrne roztristena, az je to k smichu a je o nich vzhledem k one roztristenosti a imbecilite jednani vic nez mozny, ze seznamy klientu rozprodaji tretim stranam, takze to neni dehonestace agentury, ale prasarna vuci normalnim lidem.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    kazda firma si hlida seznam klientu..
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    jezisi... je ve verejnem zajmu hackovat soukrome firmy ktere sbiraji informace a pisou analyzy???

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Stratfor - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stratfor
    STRATFOR's client list was confidential ... The hacker group Operation AntiSec made it public on December 24, 2011

    Sorry, ale faktem je, že je ve veřejném zájmu vědět seznam klientů firmy, jejíž analýzy mohou rozhodnout, zda se někde bude nebo nebude bombardovat. Čím dál víc mě připadá, že jestli vůbec něco, tak právě takovéhle firmy jsou skutečně důstojným cílem hackerských útoků (protože pochopitelně - ukrást někomu čísla kreditních karet z nějakého e-shopu, to je trapná krádež, asi jako vykrást samoobsluhu)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: kreteni jsou anonymous. zjevne vubec nevis co to stratfor je, kdyz hadas "tváří jako jakási "soukromá špionážní agentura" - cosi jako ekvivalent soukromých bezpečnostních agentur, pokud jde o informace. Jde tedy o poměrně vtipný cíl pro někoho, kdo je v podstatě toho názoru, že všichni by měli mít všechny informace..."


    je to jako by nekod hackoval placenou cast Wall street journal.. to ti taky prijde vtipny?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    Los Angeles may sue Occupy protesters
    Los Angeles may sue Occupy protesters
    http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/n/a/2011/12/24/state/n142947S02.DTL
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: hmm, dokonce to ohlásili předem na Twitteru :-)

    A ano - "kreténi" je trefné označení pro někoho, komu platí za bezpečnostní informace americká armáda a přitom si ani neumí zabezpečit servery....

    Podle všeho se http://en.wikipedia.org/wiki/Stratfor tváří jako jakási "soukromá špionážní agentura" - cosi jako ekvivalent soukromých bezpečnostních agentur, pokud jde o informace. Jde tedy o poměrně vtipný cíl pro někoho, kdo je v podstatě toho názoru, že všichni by měli mít všechny informace...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam