• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    FESTER
    FESTER --- ---
    ADMIX:
    stare zname pravidlo

    1) Vzdy mam pravdu
    2) pokud nemam pravdu tak v tom pripade plati bod 1
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    FESTER: Pravdu ma nacelnik!
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: jiste pirati maji VZDY pravdu....
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    A nebo nemas premiovku, ve ktery jsou plny anketky - neudelame ostrou petici zidobolsevikovi NYXovi?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    XCHAOS: Takze neumis zadat anketu, ktera tim padem vyjde tak, jak se ti nelibi = neuspech a budeme to uspesne ignorovat :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS:
    NAGASAWA



    reality slap?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: spis lidi nehlasujou proto, protoze je ty tvoje neustaly ankety o anketach leda tak uz serou :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR:
    FESTER: jste offtopic dementi a trollové oba.

    popravdě - prohlásit v klubu, který sleduje přes stovku lidí účast 12ti lidí za neúspěch, mě přijde vcelku přiměřené. problémem těch moderačních anket je, že mají uzávěrku do jednoho dne. chce to daleko větší čas.

    já bych mazání používal víc, kdyby někde existoval veřejný log toho, co bylo smazáno. aby mě nikdo nemohl křivě obviňovat z mazání něčeho, co bylo k věci.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: kretene:)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: hmm takze kdyz anketa dopadne tak jak si ty prejes tak je ok...

    pokud dopadne jinak nez predpokladas tak je neuspesna...

    Gratujuji k ty genialite...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    anketa [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OWS 99%, Rusko 146% a další sociálně-mediální hnutí reaguící na globální krizi ]
    dopadla nahouby především proto, že o ankety není zájem. a nebo mají lidi strach hlasovat "veřejně"? nevím.

    každopádně moderační systém NYXu pokládám pro debaty o kontroverzních tématech za naprosto nedostatečný. vede jen k uzavírání vyhraněných skupin s navzájem ostře polarizovanými názory, které diskutují zcela odděleně, a znemožňuje debatu která by směřovala k neutrálním závěrům.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    A připomínám, že u toho článku u vyřazení z letecké přepravy kvůli anarchistické literatuře v zavazdle to nebyl "socialistický" Guardian, kdo o tom psal (a co byla obvyklá argumentace, když se tu citovaly články Guardianu o Wikileaks - že "tohle citují i Blisty", apod.). Byl to "středoliberální" The Independent.

    viz wiki:
    The Independent is regarded as leaning to the left politically,[4] but tends to take a classical liberal, pro-market, stance on economic issues,[5] making it difficult to place it on the oft-used left/right spectrum.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ: je to trošku jinak, ale se zásadním principem o kterém mluvíš souhlasím

    problém je, že sejít se na ulici je spíš folklór a málokdy to může něco zásadního změnit. a radikálové bývají spíše vítaná záminka pro navyšování policejních rozpočtů... takže celé je to ještě trochu jinak.

    s tím stromečkem vztahů na Facebooku mi začíná docházet, že opravdový problém je ta funkce "nahlásit"... totiž, dokud si dáte do přátel jen lidi, kterým fakt důvěřujete, tak nehrozí, že by vás někdo "nahlásil" a nechal zablokovat, a Facebook budete používat doaleujá bez podezření, že se něco děje špatně. Ale právě v tomto případě jsou splněny dvě zajímavé podmínky: 1) stejně přes Facebook nedostanete informaci k nikomu, ke komu by se nedostala tak jako tak, 2) ta informace o struktuře vaší sociální sítě bude pozoruhodně věrohodně kopírovat realitu.

    Lidi, kteří používají Facebook způsobem, jakým by svoji sociální síť v reálném světě rozhodně nebudovali (tedy náhodné navazování vztahů, s náhodnými kolemjdoucími, apod.), se samozřejmě dříve nebo pozdeji dočkají zablokování účtu (jako se to stalo třeba mě)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Anketka koukam moc nevysla, chudak ujo FESTER!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Occupy protester 'banned' from flight home for Christmas - News & Advice - Travel - The Independent
    http://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/occupy-protester-banned-from-flight-home-for-christmas-6282555.html
    John Charles Culatto, 34, claimed he was approached by police at Bristol International Airport who told him they had seen him "acting suspiciously" on the airport's CCTV system when he stopped to talk to fellow travellers.
    FESTER
    FESTER --- ---
    PREVIT: Oprah... kdyz tu zenskou vidim tak je me na bliti....
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Anonymous' LulzXmas - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=BdqoSWtYpHE
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ: elektronická média nejsou nic, z čeho by bylo nutné mít obavy - horší než televize už nemůže být prakticky nic.

    podstatné je ale, kdo je bude kontrolovat... do jaké míry se udrží pluritní formy vlastnictví internetových poskytovatelů, internetových serverů, apod.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Svět se bojí WikiLeaks a hackerů z Anonymous, pravá hrozba je jinde - Datarama - Aktuálně.cz
    http://datarama.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=724445

    dnes jde cast LulzVec k soudu..
    FESTER
    FESTER --- ---
    Comedienne Roseanne Barr, (worth $80 million), was quoted quite literally calling for the heads of wealthy, declaring:''I do say that I am in favor of the return of the guillotine and that is for the worst of the worst of the guilty. I first would allow the guilty bankers to pay, you know, the ability to pay back anything over $100 million [of] personal wealth because I believe in a maximum wage of $100 million. And if they are unable to live on that amount of that amount then they should, you know, go to the re-education camps and if that doesn't help, then being beheaded.''

    Barr inadvertently called for the heads of 13 celebrities supporting the Occupy Wall Street who make more than $100 million from singer Miley Cyrus to writer Stephen King.


    FESTER
    FESTER --- ---
    Nancy Pelosi, Passionate Defender of the 99½%

    Swanky Pelosi - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CQmLxGSR05s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam