• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    No koukám, že jsme přešli na offtopic už úplně...
    http://torrentfreak.com/from-rogue-to-vogue-megaupload-and-kim-dotcom-111218/
    Megaupload.com Shut Down, Founder Charged With Piracy - Slashdot
    http://entertainment.slashdot.org/story/12/01/19/210201/megauploadcom-shut-down-founder-charged-with-piracy
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Megaupload není první. Proti pirátství se brojí 300 let | dialog.ihned.cz - Komentáře
    http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-54480280-megaupload-neni-prvni-proti-piratstvi-se-broji-300-let

    Razie proti „Mega spolčení“ má tím, že předmětem ochrany nejsou knihy, ale hudba a video, ještě mělčí kořeny než ochrana knih. Ve viktoriánské Anglii ještě kolem roku 1910 vytvářelo masové rozšíření klavírů (jeden klavír či piáno na deset obyvatel) poptávku po tištěných notových záznamech všemožných skladeb srovnatelnou s dnešní poptávkou po hudbě v mp3.

    Do sporu se tehdy dostávalo právo na domovní prohlídky s autorským právem i právní nemožnost konfiskace papíru, na kterém byla zabavená hudba vytištěna. Policejní sklady byly přeplněny stohy papíru (jednalo se o 150-300 tisíc kopií měsíčně).

    Hlavním motorem rozvoje trhu byla cena a řádově levnější pirátská produkce vítězila: „Hudební svět musí zohlednit touhu mas sdílet potěšení z hudby vyšších tříd.“ Množství zabavených not na konci roku 1903 vyvolalo dokonce zvláštní slyšení ve výboru britského parlamentu.

    V této atmosféře došlo roku 1903 k zatčení organizátora velké anglické pirátské sítě na šíření notových záznamů Jamese Frederica Willetse, který si jako mezisklady musel pronajímat rovnou prostory pod oblouky železniční estakády vedoucí Londýnem. Willetsova obhajoba před soudem roku 1905 vypadala velmi nadějně. Byla vedena argumenty, že pirátství má významnou společenskou funkci a slouží veřejnému zájmu, když přináší levnou hudbu širokému obyvatelstvu, zaměstnává tisíce Britů (legální vydavatelé tisknou v zahraničí, zatímco piráti zaměstnávají doma Brity), a slouží jako katalyzátor budoucích právních změn, které jsou vždy pomalé
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Washington - Zastánci amerických protipirátských zákonů SOPA a PIPA zřejmě definitivně prohráli.

    Dva dny po výstražné stávce Wikipedie americký Senát kvůli vlně protestů odložil na neurčito hlasování o zákonu PIPA, jednom z dvojice kontroverzních legoslativních návrhů proti internetovému pirátství. Senátoři o něm měli hlasovat v úterý.

    A zpátečku podle informací deníku Washington Post zařadil i autor zákona SOPA, republikánský kongresman Lamar S. Smith. Oznámil, že svůj návrh stahuje z projednávání do doby, kdy získá větší podporu.

    Internet porazil politiky, protipirátské zákony končí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=729841#utm_medium=newsbox&utm_source=centrumHP&utm_content=position-5
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MEGAUPLOAD IS BACK, NEW MEGAUPLOAD SITE - The leading online storage and file delivery service -
    http://109.236.83.66/
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: super takze to schramstl paroubek a hodla sena tom profilovat:-)
    GERONIMO
    GERONIMO --- ---
    FBI zablokovala Megaupload. Hackeři vyřadili web ministerstva spravedlnosti USA | byznys.ihned.cz - Zpravodajství
    http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-svet/c1-54471960-fbi-zablokovala-megaupload-hackeri-vyradili-web-ministerstva-spravedlnosti-usa
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Jeden z rakouských a českých aktivistů hnutí Occupy Philipp Janýr pronesl na hlavním Vídeňském náměstí Stephansplatz tento projev.
    Occupy - My jsme 99%! | Blogy Vaše Věc
    http://www.vasevec.cz/blogy/occupy-my-jsme-99
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Čína zpřísňuje cenzuru internetu, diskutovat mohou lidé jen pod skutečným jménem - Zpravodajství (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/technika/_zprava/cina-zprisnuje-cenzuru-internetu-diskutovat-mohou-lide-jen-pod-skutecnym-jmenem--1005874
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PREVIT: Trochu jsem se pak zalekl - instaloval jsem ten skript z weboveho rozhrani Wordpressu, do ktereho pristupuji prave pres domenu presmerovanou tim skriptem. Takze jsem si odrizl cestu k administraci (FTP jsem jeste nepouzil a nemam na nej zatim pristup, delam to chvili). Nastesti je skript inteligentnejsi nez ja a dnes uz zas stranky funguji.:)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Britský soud rozhodl, že londýnská čtvrť City může vyklidit stanový tábor demonstrantů proti sociální nerovnosti před katedrálou svatého Pavla.
    Účastníci protestu táboří u slavné katedrály z 18. století už od poloviny října.

    Demonstranti v Londýně musejí vyklidit stanový tábor, rozhodl soud | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/demonstranti-v-londyne-museji-vyklidit-stanovy-tabor-rozhodl-soud_222934.html

    Occupy London protesters to appeal against eviction ruling | UK news | The Guardian
    http://www.guardian.co.uk/uk/2012/jan/18/occupy-london-protesters-appeal-eviction
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Takže tržní ekonomika potřebuje uměřenější bankovní sektor, kde banky nejsou velké tak, aby mohly padnout, a kde jejich ředitelé rozumějí tomu, co prodávají. Nesmí se už opakovat kapitalizace zisků a socializace ztrát.

    Vyspělý svět musí zastavit trend, který vede Amerika: dvacetiletá stagnace mezd většiny, umenšování střední třídy a dynamické bohatnutí nejvyššího jednoho procenta. Distribuce příjmů musí být rovnoměrnější nebo místo tržní ekonomiky přijde něco radikálně jiného, ať už zleva nebo zprava.

    Statisíce měsíčně pro poradce a kapitalismus | Audit Jana Macháčka - Respekt.iHNed.cz
    http://respekt.ihned.cz/audit-jana-machacka/c1-54458510-statisice-mesicne-pro-poradce-a-kapitalismus
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    boze ty jsi idiot)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Je to tu sice lechce offtopic, ale v rámci stávky budu jako moderátor pro dnešek 1 příspěvek od 1 NYX id na toto téma tolerovat :-)
    TečkaCZ - Wikipedie na 24 hodin offline na protest proti SOPA/PIPA
    http://teckacz.cz/1174-Wikipedie-na-24-hodin-offline-na-protest-proti-SOPA/PIPA
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    FNF
    FNF --- ---
    Anglická Wikipedie se připojila k protestu proti SOPA
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlavní_strana

    http://en.wikipedia.org/​wiki/Main_Page

    FESTER
    FESTER --- ---
    KAILASH: jsem posedly minusama? .. di do haja... vase minusy je to posledni co me zajima...
    ja a stb a nebo spolupracovnik... spadl jsi z visne na hlavu a to dost tvrde...
    takze tvoje dedukce jsou opravdu hodne spatne... takze zase mazej zpet si do svyho auditka obdivovat zradce Manninga... nezapomen mu kazdy den posilat pusinku

    BTW dofam ze to zradci tvrde napari a ze si odsedi to co mu patri
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    FESTER: Neumíš se chovat, jsi posedlý kontrolou toho kdo ti dává mínuska...prostě typický polomafiánský modrý svazák. Tipl bych, že takový jako ty jsou placený za psaní politicky motivovaných komentářů na českých webech.
    I kdyby ti ti dal Xchaos v mé diskusi práva já ti je zruším protože není určená pro tebe. Navíc nevím totiž komu to pak reportuješ :-)
    V minulosti bych tě tipl na spolupracovníka StB nebo velmi angažovaného komunistu....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Bradley Manning Recommended By Army Officer For Court-Martial in WikiLeaks Case
    http://www.huffingtonpost.com/2012/01/12/bradley-manning-wikileaks-court-martial_n_1202644.html?ncid=edlinkusaolp00000003
    Manning downloaded and electronically transferred to WikiLeaks nearly half a million sensitive battlefield reports from Iraq and Afghanistan, hundreds of thousands of diplomatic cables, and video of a deadly 2007 Army helicopter attack that WikiLeaks shared with the world and dubbed "Collateral Murder."

    Pochopitelně - to, kvůli čemu se ho spousta lidí na světě zastává, je to, že se díky němu dostalo na veřejnost to video, představující důkaz o válečném zločinu.
    FESTER
    FESTER --- ---
    very classsy :

    NYC: Pastor Allows Occupiers To Sleep In His Church, Promptly Steal His Laptop…
    Wealth redistribution, Occupier-style.

    It was only a few nights after the Occupy protesters began sleeping in his church sanctuary when Pastor Bob Brashear realized that his laptop was missing.

    The refugees from Manhattan’s Zuccotti Park had found their way to his cavernous Presbyterian church on a cold winter evening, hoping to stay for a few nights, maybe longer. It was the latest stopover for the nomadic group, which has been living in a rotating series of churches since Mayor Michael Bloomberg shut down their camp in November.

    “There was a sense of shock and sadness that it had happened,” said Brashear, whose laptop will soon be replaced by Occupy organizers. “And there’s a common understanding that if there’s one more theft in the church, that’s it.”

    This is what the Occupy encampment has become: A band of homeless protesters with no place to go. Amid accusations of drug use and sporadic theft, they’ve been sleeping on church pews for weeks, consuming at least $20,000 of the funds that Occupy Wall Street still has in its coffers. Their existence is being hotly debated at Occupy meetings: Are these people truly “Occupiers” who deserve free food and a roof over their heads?

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Amerikou obchází strašidlo třídního boje, ukazuje nový průzkum - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/amerikou-obchazi-strasidlo-tridniho-boje-ukazuje-novy-pruzkum-psa-/zahranicni.aspx?c=A120112_145637_zahranicni_aha


    Podle průzkumu Pew Research Centre se 66 procent dospělých Američanů domnívá, že mezi chudými a bohatými panují silné konflikty. To je nejvíce v historii a o 19 procent více než před dvěma lety. Třídní třenice jsou v očích Američanů zdrojem většího napětí než konflikty mezi černochy a bělochy, rodilými Američany a imigranty či starými a mladými lidmi.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam