• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Takže tržní ekonomika potřebuje uměřenější bankovní sektor, kde banky nejsou velké tak, aby mohly padnout, a kde jejich ředitelé rozumějí tomu, co prodávají. Nesmí se už opakovat kapitalizace zisků a socializace ztrát.

    Vyspělý svět musí zastavit trend, který vede Amerika: dvacetiletá stagnace mezd většiny, umenšování střední třídy a dynamické bohatnutí nejvyššího jednoho procenta. Distribuce příjmů musí být rovnoměrnější nebo místo tržní ekonomiky přijde něco radikálně jiného, ať už zleva nebo zprava.

    Statisíce měsíčně pro poradce a kapitalismus | Audit Jana Macháčka - Respekt.iHNed.cz
    http://respekt.ihned.cz/audit-jana-machacka/c1-54458510-statisice-mesicne-pro-poradce-a-kapitalismus
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    boze ty jsi idiot)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Je to tu sice lechce offtopic, ale v rámci stávky budu jako moderátor pro dnešek 1 příspěvek od 1 NYX id na toto téma tolerovat :-)
    TečkaCZ - Wikipedie na 24 hodin offline na protest proti SOPA/PIPA
    http://teckacz.cz/1174-Wikipedie-na-24-hodin-offline-na-protest-proti-SOPA/PIPA
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    FNF
    FNF --- ---
    Anglická Wikipedie se připojila k protestu proti SOPA
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlavní_strana

    http://en.wikipedia.org/​wiki/Main_Page

    FESTER
    FESTER --- ---
    KAILASH: jsem posedly minusama? .. di do haja... vase minusy je to posledni co me zajima...
    ja a stb a nebo spolupracovnik... spadl jsi z visne na hlavu a to dost tvrde...
    takze tvoje dedukce jsou opravdu hodne spatne... takze zase mazej zpet si do svyho auditka obdivovat zradce Manninga... nezapomen mu kazdy den posilat pusinku

    BTW dofam ze to zradci tvrde napari a ze si odsedi to co mu patri
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    FESTER: Neumíš se chovat, jsi posedlý kontrolou toho kdo ti dává mínuska...prostě typický polomafiánský modrý svazák. Tipl bych, že takový jako ty jsou placený za psaní politicky motivovaných komentářů na českých webech.
    I kdyby ti ti dal Xchaos v mé diskusi práva já ti je zruším protože není určená pro tebe. Navíc nevím totiž komu to pak reportuješ :-)
    V minulosti bych tě tipl na spolupracovníka StB nebo velmi angažovaného komunistu....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Bradley Manning Recommended By Army Officer For Court-Martial in WikiLeaks Case
    http://www.huffingtonpost.com/2012/01/12/bradley-manning-wikileaks-court-martial_n_1202644.html?ncid=edlinkusaolp00000003
    Manning downloaded and electronically transferred to WikiLeaks nearly half a million sensitive battlefield reports from Iraq and Afghanistan, hundreds of thousands of diplomatic cables, and video of a deadly 2007 Army helicopter attack that WikiLeaks shared with the world and dubbed "Collateral Murder."

    Pochopitelně - to, kvůli čemu se ho spousta lidí na světě zastává, je to, že se díky němu dostalo na veřejnost to video, představující důkaz o válečném zločinu.
    FESTER
    FESTER --- ---
    very classsy :

    NYC: Pastor Allows Occupiers To Sleep In His Church, Promptly Steal His Laptop…
    Wealth redistribution, Occupier-style.

    It was only a few nights after the Occupy protesters began sleeping in his church sanctuary when Pastor Bob Brashear realized that his laptop was missing.

    The refugees from Manhattan’s Zuccotti Park had found their way to his cavernous Presbyterian church on a cold winter evening, hoping to stay for a few nights, maybe longer. It was the latest stopover for the nomadic group, which has been living in a rotating series of churches since Mayor Michael Bloomberg shut down their camp in November.

    “There was a sense of shock and sadness that it had happened,” said Brashear, whose laptop will soon be replaced by Occupy organizers. “And there’s a common understanding that if there’s one more theft in the church, that’s it.”

    This is what the Occupy encampment has become: A band of homeless protesters with no place to go. Amid accusations of drug use and sporadic theft, they’ve been sleeping on church pews for weeks, consuming at least $20,000 of the funds that Occupy Wall Street still has in its coffers. Their existence is being hotly debated at Occupy meetings: Are these people truly “Occupiers” who deserve free food and a roof over their heads?

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Amerikou obchází strašidlo třídního boje, ukazuje nový průzkum - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/amerikou-obchazi-strasidlo-tridniho-boje-ukazuje-novy-pruzkum-psa-/zahranicni.aspx?c=A120112_145637_zahranicni_aha


    Podle průzkumu Pew Research Centre se 66 procent dospělých Američanů domnívá, že mezi chudými a bohatými panují silné konflikty. To je nejvíce v historii a o 19 procent více než před dvěma lety. Třídní třenice jsou v očích Američanů zdrojem většího napětí než konflikty mezi černochy a bělochy, rodilými Američany a imigranty či starými a mladými lidmi.

    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: lzes jak prase

    rikas a davas odkaz nekam kde se mame bavit o Manning Wikilleaks a podobne..
    sam to zde mas v zahlavi a bavit se nemuzem o tom... dale rikas ze v tom druhem auditku nejsi moderator... BULLSHIT

    Wikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning
    discussion owner KAILASH
    discussion moderators CROME, XCHAOS, S_TEJK

    jak se tam mam bavit kdyz vy prasata date access denied... fuck off s tvejma lzima a vymluvama... '

    jak to ze S_tejk Swepz zde nedostali od tebe ban za prekroce3ni prispevku ale jenom promazani... jaj jsem dal jenom jeden prospevek a hn ed od tebe ban !!! ptam se proc ??? nelibilose ze na tebe portlland OWS leader vystrcil prdel ???
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle jsem původně postnul id SCHWEPZ jako svůj druhý příspěvek za den... ale tím porušil zdejší striktní pravidlo 1 příspěvek / den.

    já to pokládám za zajímavé, ale je to tu mírně offtopic, patří to spíš do [ XCHAOS @ Globální ekonomická krize ] (odkazuji na svojí reakci na toto, kterou jsem tam postl)

    jinak "Deník referendum" je i na mě moc doleva, jestli chcete znát můj názor. Ale asponů to nejsou tupí levičáci. Lepší chytrej levičák, než tupá konzerva.



    "jedno procentu vs. střední třída" - co je tím myšleno.


    (...) Doprovodným jevem těchto procesů na trhu práce je pak nárůst polarizace, která mimo svých sociálních a morálních aspektů, je ekonomicky velice nevýhodná. Extrémní bohatství koncentrované u hrstky boháčů nikdy nevyváží silnou střední třídu. Bohatci se pak podílejí na finančních virtuálních kouzlech, zatímco zbytek společnosti stále chudne

    Ilona Švihlíková: Práce jako (ne)smysl života - Deník Referendum
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/12268-prace-jako-ne-smysl-zivota
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    HAHAHAHAHA :-))))) tak zase zitra:)
    BROTHER
    BROTHER --- ---
    zajimavej dokument k tematu ekonomicke sokove terapie...
    Doktrína šoku / Shock Doctrine, The (2009) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/269002-doktrina-soku/
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: ten jeffrey to musi bejt peknej hnup...

    chicago ekonomie :-) stejnej shit odkud pochazi nas milovanej hnup Obama...
    Jeffrey Sachs - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Sachs
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Sachs


    Occupy Wall Street: začátek nové Ameriky

    Occupy Wall Street: začátek nové Ameriky | dialog.ihned.cz - Komentáře
    http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-53803680-jeffrey-d-sachs-occupy-wall-street-zacatek-nove-ameriky

    Lidé z hnutí "Occupy Wall Street" sice byli vytlačeni z náměstíčka na dolním Manhattanu, ale to není podstatné, protože jeho aktivity a aktivity s ním spřízněných hnutí po celé zemi nejsou jen obyčejnou procházkou v parku. S největší pravděpodobností znamenají počátek nové éry v Americe.

    Historikové si všimli, že se americká politika vyvíjí "v dlouhých zhoupnutích". Stojíme na konci třicetileté Reaganovy éry, která vyvrcholila raketově rostoucími příjmy pro horní jedno procento a drtivou nezaměstnaností či příjmovou stagnací pro velkou část ostatních. Všeprostupujícím úkolem pro nadcházející léta je navrácení prosperity a moci oněm 99 procentům.

    Washington stále roztáčí reaganomiku. Federální rozpočet na nemandatorní neobranné výdaje - do kteréžto kategorie spadají dálnice, železnice, školství, profesní výcvik, výzkum a vývoj, soudnictví, NASA, ochrana životního prostředí, energetika, finanční úřady a další položky - byl seškrtán z více než 5 % hrubého domácího produktu na sklonku 70. let na dnešní zhruba polovinu. A po uzákonění rozpočtového stropu na základě srpnové dohody se domácí nemandatorní výdaje podle Bílého domu sníží do konce desetiletí na méně než 2 % HDP. Vláda zemře na fiskální udušení.

    Obě strany společnými silami ochromují vládu, aby vyhověly požadavkům svých zámožných přispěvatelů na kampaň, kteří trvají na zachování nízkých daňových sazeb kapitálových zisků, nejvyšších příjmů, nemovitostí a firemního profitu. Daně z příjmu podniků vyjádřené jako podíl na HDP jsou nejnižší v nedávné historii. Bohaté domácnosti si nosí domů nejvyšší podíl na národním důchodu od dob velké hospodářské krize.

    Už dvakrát v amerických dějinách ovládly Washington zájmy mocných korporací a přivedly Ameriku do stavu nepřijatelné nerovnosti, nestability a korupce. V obou případech to vyvolalo sociální a politická hnutí, která obnovila demokracii a společnou prosperitu.

    První dobou nerovnosti byl "Zlatý věk" na konci 19. století - éra docela podobná dnešku, kdy obě politické strany sloužily zájmům korporátních loupeživých magnátů. Pokrokové hnutí vzniklo po finanční krizi v roce 1893. V následujících desetiletích se dostali k moci Theodore Roosevelt a Woodrow Wilson a hnutí prosadilo pozoruhodnou éru reforem: budování důvěry, zdaňování federálního příjmu, spravedlivé pracovní normy, přímou volbu senátorů a volební právo žen.

    Druhým zlatým věkem byla "Báječná dvacátá léta". Propodnikatelsky zaměřené administrativy Hardinga, Coolidge a Hoovera znovu otevřely stavidla korupce a finančních excesů, které tentokrát vyvrcholily velkou hospodářskou krizí. A kyvadlo se zhouplo znovu. Program New Deal Franklina D. Roosevelta znamenal počátek období, které trvalo několik desítek let a charakterizovaly ho nižší nerovnosti příjmů, silné odbory, vysoké horní daňové sazby a přísná finanční regulace. Po roce 1981 začal Reagan tyto klíčové rysy programu New Deal jeden po druhém odbourávat.

    Je pravděpodobné, že po naší nedávné finanční kalamitě se rodí třetí pokroková éra. Ta by si měla dát za cíl tři věci. První je oživení klíčových veřejných služeb, zejména vzdělání, profesního výcviku, veřejných investic a ochrany životního prostředí. Druhou je ukončení atmosféry beztrestnosti, která podněcovala prakticky všechny wallstreetské firmy k páchání finančních podvodů. Třetí věcí je opětovné zajištění nadřazenosti občanských volebních hlasů nad dolarovými volebními hlasy ve Washingtonu.

    Ani jeden z těchto úkolů se nebude plnit lehce. Partikulární zájmy jsou hluboce zakořeněné, i když wallstreetští titáni skončí ve vězení a jejich firmy zaplatí milionové pokuty za podvod. Náprava výstřelků Zlatého věku trvala v pokrokové éře 20 let. Program New Deal se celé desetiletí usilovně snažil překonat velkou hospodářskou krizi a expanze ekonomické spravedlnosti přetrvala přes celá šedesátá léta. Nová vlna reforem je přitom jen pár měsíců stará.

    Mladí lidé v Zuccottiho parku a více než tisícovce dalších měst nasměrovali Ameriku na cestu k obnově. Hnutí, které stále prožívá své první dny, bude muset expandovat několika strategickými směry. Mezi akcionáři, spotřebiteli a studenty jsou zapotřebí aktivisté, kteří povedou korporace a politiky k zodpovědnosti.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    unbook
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK:
    ADMIX: píšete oba už druhý příspěvek za 24h, ale budu vám to tolerovat, pokud ty příspěvky mají aspon jiný datum. Ale pls., zkuste do toho rytmu nějak zapadnout. Když do tohohle klubu budete přispívat obden, tak fakt nic nepokazíte. Myslím, že ontopic je postovat sem 1) vše, co se týká se tématu klubu viz nadpis 2) připomínky k moderaci. Takže osobní averze nebo sympatie k moderátorovi sem fakt nepatří.... případně soukromým vzkazem, nebo v jiném klubu.

    Ted už si myslím 24h limitu všiml každý, a fakticky, kdo to poruší opakovaně, tak dostane ban na 7 dnů, ne na 1 den. Já opravdu chci, aby se sem původní členové zase vrátili. To se nestane, když tady bude 200 nových příspěvků, protože oni vědí, o čem by byly.

    FESTER: ban na 1 den... opravdu si myslím, že jedno video nebo fotka za den ti musí stačit. myslím, že do toho rytmu hravě zapadneš.

    FEMUR: na politika si možná hraju jinde, ale tady se snažím skutečně udržet prostor pro oba názorové tábory. Když byla na téma OWS možná televizní debata Slačálka s Jochem v televizi, tak já se prostě nenechám zahambit a dosáhnu toho, že i na NYXu bude existovat klub, kde vedle sebe budou vyvěšené názory pro a proti, a každý si bude moci udělat názor sám - a nebyla moc jiná šance, jak toho dosáhnout, než tu nabídku převzetí moderátorství od id ECLECTICA přijmout (počítám, že ona má ted úplně jiné starosti). Myslím, že kdyby takové jako jsi ty prostě zabanoval, tak těch keců o "demokratické diskuzi" budete mít daleko víc. Já vám tu příležitost dát nechci.

    V pojetí "pirátské politiky" nijak extra nezapadám do "hlavního proudu" toho, co to třeba v Praze nebo Berlíně znamená. Ale to tady není moc podstatný - zase budu obviněn se "zviditelnování" se, apod. radši o tom tedy budu mlčet. I proto, že k debatám na tohle téma jsem se nechal vyprovokovat. Proto tady opravdu všechny debaty o sobě a Pirátech budu pokládat za offtopic. Pokud si o debatu řekne nějaký méně kontroverzní moderátor, tak mu jí milerád předám (ale ideálně by asi mělo jít o někoho, koho znám osobně, s kým se sejdu osobně).

    V debatě o pirátech možno pokračovat zde [ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] (navrhoval to zde S_TEJK, ale já ho smazal, protože svůj 1 příspěvek denně už vyčerpal)

    PREVIT: jak jsem psal už v soukromém vzkazu, za "demokratické" pokládám např. používání palců nahoru nebo dolů. Zásah moderátora, jakkoliv "osvícený", fakticky demokracie není. A neumím být tak neosobně strojový, abych to co je a není offtopic byl schopen posoudit nějak pseudoobjektivně...

    ADMIX: jak jsem měl asi posuzovat výsledek ankety, která dopadla 1:1? víceméně, jediná anketa, která by tady některé jedince uspokojila, je "navrhuji celý tenhle klub okamžitě zrušit". A netvrd mi, že to tak není... kdo si myslí, že tenhle klub je zbytečný nebo špatný, měl by si ho prostě unbooknout. Nikoho nenutím to tady číst.

    Pokud někomu přijde, že čistě informativní klub nestačí a že to chce ještě "klub o klubu" - toto je na NYXu běžné u celé řady témat, že existuje "oficiální výstup" a "volná debata" - tak to je možná pravda, ale tak si to někdo založte. Nebo zkuste použít [ Wikileaks - Assange - Revolution now! + Anonymous + Bradley Manning ] - nevím. Tam nejsem moderátor já. Nabízel jsem k volné diskuzi i klub [ diskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení) ] - tam by mi vůbec nevadilo, kdyby to trochu ožilo. I kdyby šlo jen o flamewar.

    Tohle byla moderátorská půlka příspěvku.


    http://www.publicpraxis.com/youwillsuffermylove/?p=1046
    http://nathanlfuller.wordpress.com/2011/12/30/more-questions-than-answers-at-the-bradley-manning-hearing/
    http://www.canadafreepress.com/index.php/article/43495
    http://www.wolfenotes.com/2012/01/the-case-for-whistleblowing/
    http://www.huffingtonpost.com/dylan-brody/the-truth-will-set-you-fr_b_1180530.html
    http://bostonglobe.com/business/2012/01/08/laptop-seizures-customs-cause-thorny-legal-dispute/dnbJ2nTqirLOnsVRIBRwjP/story.html

    Tohle jsou aktuální odkazy k tématu, z Twitteru (hashtag #manning). Prosím, koho téma zajímá, pomozte mi v tomhle klubu místo trollování shromaždovat zajímavé odkazy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam