• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    FESTER: dovolím si citovat jednu osobu



    terorismus vypadá jinak. Umírají u něho lidé.

    Anonymous nic neničí, je to projev občanské neposlušnosti.

    Pokud nedokážete tyto dva projevy od sebe rozlišit, nejste na tom moc dobře. A rozhodně by jste neměl veřejně psát, lidé si o Vás budou myslet divné věci...
    FESTER
    FESTER --- ---
    UFOSS: to co delaji Anonymous je cyberterrorism cili obycejni kriminalnici keri patri za mrize

    Cyberterrorism - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cyber-terrorism
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    FESTER: až nebudou knihy, hry a další věci nehorázně předražené, tak si to třeba lidi začnou kupovat :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    kopirovani filmu pisnicek a computer programu neni svobodne rozsirovani informaci ale zlodejina...
    UFOSS
    UFOSS --- ---
    mimořádné UFOSS již toto pondělí (30.ledna, 20:00) v reakci na dění na Internetu

    [ Začala kybernetická válka o svobodu internetu? / konferenceconference / 30.1.2012 / CR - Praha - klub Cross, P7 ]

    ACTA, SOPA, PIPA, Megaupload, Anonymous aneb World War Web

    Několik posledních událostí spustilo řetězovou reakci, která hýbe nejen internetem. Sporný zásah americké justice proti serveru Megaupload vyvolal odvetné akce převážně pod vlajkou Anonymous. Od prvního dne neustávají kybernetické útoky na weby vlád a dalších podobných institucí. Nečekaně silný odpor proti podpisu protipirátské dohody ACTA v Polsku, zaskočili vládu Donalda Tuska. Boj o ACTA však pokračuje v celé Evropě.

    Jaký bude další vývoj a co je možné učinit proti omezování svobodného šíření informací? To se pokusíme shrnout a nahlédnout z různých úhlů, seznam pozvaných hostů budeme zveřejňovat průběžně, pracujeme na něm.

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Tato dohoda bude mít zásadní důsledky na životy lidí, a přesto je děláno vše pro to, aby se k ní nemohl Evropský parlament vyjádřit. [...] Chtěl bych vyslat silný signál a upozornit veřejnost na tuto nepřijatelnou situaci. Nebudu se účastnit této maškarády," vysvětluje své rozhodnutí Kader Arif, hlavní zpravodaj Evropského parlamentu.

    ACTA je maškaráda, řekl zpravodaj europarlamentu a rezignoval - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/acta-je-maskarada-rekl-zpravodaj-europarlamentu-a-rezignoval-pt3-/sw_internet.aspx?c=A120127_125837_sw_internet_nyv

    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Zařídíte si v tiskárně bankovek, aby vytiskla 14 miliard liber (cca 420 miliard Kč), což se přibližně rovná letošnímu zvýšení DPH, které vláda nyní vybírá od obchodů. Naložite tyto peníze do desítek vrtulníků a před objektivy televizních kamer je rozházíte do nákupních ulic ve všech britských městech. Bankovky jsou zkonstruovány tak, že se za půl roku rozpadnou. Uložit na bankovní účet je smějí jen registrované firmy. Lidé, kteří je najdou, je musejí rychle utratit za zboží a služby.
    Řešení finanční krize: Rozhazujte z vrtulníků lidem v ulicích miliardy
    http://www.blisty.cz/art/62080.html
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    jak jako DVA prispevky??? ANEKTU!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: o to nejde. já sám jsem skeptický, kdo vlastně za "hackerskými útoky" stojí a jaký je jejich skutečný smysl.

    dejme tomu, že chci veřejnost vystrašit "všemocnými hackery", kvůli kterým budou padat letadla a je třeba kvůli nim příjímat novou extrapřísnou legislativu, provádět domovní prohlídky jako u drogových mafiánů, apod. - pokud někdo takovéto nové pravomoce opravdu hodně chce, nebylo by pro něj nakonec nejjednodušší si svůj web skutečně na chvíli vypnout a ohlásit "hackerký útok"? (no nic.. já jen že se v branži pohybuju, takže mi to celé přijde k smíchu :-)

    Jinak podle mě je tu ACTA přeci jen lehce offtopic... samozřejmě, mohl bych přidat neméně hrozivé informace, typu:
    Twitter zavádí lokální cenzuru - Živě.cz
    http://www.zive.cz/bleskovky/twitter-zavadi-cenzuru/sc-4-a-162123/default.aspx

    ... tedy už žádných demonstrujících 146% ... nový saúdský majitel jistě rád nechá Putina, aby si u něj zakupil "regionální cenzuru" některých témat. no ale taky mi to tu přijde lehce offtopic.

    Pokud máte někdo pocit, že by se mělo téma/název klubu změnit nebo rozšířit, tak mi to v neomezené míře napište do soukromé pošty a v omezené míře (onen 1 příspěvek za 24h max!) to napište sem do klubu (ale moc tu o tom nediskutujte). (A ne - názor "celý tenhle klub pro prezentaci levičáků, komunistů, hipíků, feťáků a zrádců bych nejraději zrušil" není relevantní :-) ani v soukromé poště, ani veřejně - nechci v reálu debatovat s dědečkem Barta Simpsona - fakt ne :-) )

    Jinak myslím, že dva příspěvky za den od každého id by to tady snadno sneslo. V podstatě tři si myslím, že už je ale moc. (Jde mi hlavně o to, co v tomhle klubu najdou nově příchozí - jestli aktuální informace k tématu, nebo snůšku hnoje pocházející z flamewar dvou zarytých odpůrců...)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KAILASH: s jakym efektem?
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    NAGASAWA: medialni dopad
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    klidne si na odpoved dalsich 24 hodin pockam i kdyz tu za druhy prispevek dostanu beztak RO
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    S_TEJK: vazne si myslis, shozeni webu, na ktery stejne nikdo nechodi a nema defakto zadny smysl, na par desitek minut, ma na neco alespon minimalni dopad?
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    osa.cz uz je dole ted #ACTA
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Hackeři večer zaútočí na web OSA — Domácí — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/162069-hackeri-vecer-zautoci-na-web-osa/
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    ČR a další země EU podepsaly protipirátskou dohodu ACTA - Živě.cz
    http://www.zive.cz/clanky/cr-a-dalsi-zeme-eu-podepsaly-protipiratskou-dohodu-acta/sc-3-a-162107/default.aspx
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    boze muj a co to dokazuje? jsi idiot.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kdo se taky může v USA stát se bezdomovcem (resp. dluhová past dotažená do důsledků...)
    Talent z útulku pro bezdomovce vyráží vědcům dech | Lidé | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/talent-z-utulku-pro-bezdomovce-vyrazi-vedcum-dech-fsz-/lide.asp?c=A120116_102303_lide_jv

    (Samozřejmě ne všichni lidi v podobné situaci mají to štěstí, že je jejich dcera geniální...)
    FESTER
    FESTER --- ---
    KAILASH: zajimave co se deje u sousedu se nic nevi ale zato s vi jak za velkou louzi jsou u vas OWS "bajecni"
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    SCHWEPZ: Zajimave je ze nikde se v ceskych zpravach nedocteme o poctech demonstrantu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam