• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    SM3
    SM3 --- ---
    FESTER: ... na tom něco bude :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    SM3: well ono taky hodne studaku misto aby si behem studia nasli part time job tak radsi party... ty party koneckoncu taky musis zapocitat do ceny studia... :)
    SM3
    SM3 --- ---
    FESTER: Je mi jasné, že to studium není zadarmo, provoz univerzit něco stojí a ti profesoři musí z něčeho žít,,, jde o nějakou "přiměřenou hranici" toho co člověk dostane a zaplatí ... ale ostatně to si může člověk (většinou) vybrat, ovšem to záleží na tom kde se narodí a v jaké sociální vrstvě, která můžu a bohužel tomu tak i většinou je, předurčovat jeho budoucí život...
    Netvrdím, aby bylo vysokoškolské studium zadarmo, pokud někdo chce "nadstandart" tak at si připlatí, ale nemělo by to být jen privilegium "smetánky"
    FESTER
    FESTER --- ---
    SM3: precti si k tomu komentare...

    btw ten clanek je hooodne jednostranny...
    SM3
    SM3 --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    Rebranded ACORN Group Raising Funds For California Occupy Protests…

    ACORN-linked Group Raising Funds For California 'Occupy' Protest | Fox News
    http://www.foxnews.com/us/2012/02/13/acorn-linked-group-raising-funds-for-occupy-protests-in-california/

    follow the money...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Nejde jen o akademické diskuze. Povinné zvýšení kapitálové přiměřenosti, o kterém loni v říjnu rozhodl Evropský bankovní úřad, znamená ukončení činnosti tisíců drobných podniků. Věděli to ministři financí evropských zemí, když návrh schvalovali?"
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Zatímco na úrovni jednotlivých národů bylo zapotřebí o regulacích smlouvat, na evropské úrovni nemají nižší třídy žádný podíl na rozhodování.
    Dokonce i možnost diskutovat o různých opatřeních je omezena na různé skupiny státních zaměstnanců a státem placených organizací, případně bank a nadnárodních korporací."
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Proč Metternich přinesl rozkvět a Merkelová přináší zbídačení III: Zdi mezi třídami | Finmag.cz
    http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/proc-metternich-prinesl-rozkvet-a-merkelova-prinasi-zbidaceni-iii-zdi-mezi-tridami/

    Jak jsme uvedli, zájmem nižších tříd je otevírat kanály, které umožní jejich dětem pohyb nahoru. Nejběžnějším takovým kanálem bylo v posledním století zakládání firem. I drobný řemeslník se může s trochou štěstí dostat do situace, kdy začne sám zaměstnávat lidi a může svým dětem dopřát vzdělání srovnatelné se vzděláním dostupným dětem z vyšších tříd. Logickým zájmem vyšších tříd je naopak tyto mobilitní kanály uzavírat.

    Z hlediska vyšších tříd by ideální svět vypadal tak, že veškeré hodnoty budou vytvářeny státní správou, státními podniky a korporacemi (a ekosférou advokátních kanceláří, uměleckých studií, neziskových organizací a dalších subjektů navázaných na státní rozpočet). Nižší třídy se svou omezeností, nedostatkem pochopení pro vznešené ideály a se svými živnostmi a malými podniky budou odsunuty kamsi na okraj.

    Jenže to už by se nejednalo o třídní společnost. Ve skutečných třídních společnostech (včetně té naší) se třídy navzájem doplňují a navzájem potřebují. Navíc schopnost dnešních vládnoucích elit vytvářet nějaké reálné výrobky je stejně slabá, jako byla schopnost knížete Metternicha pěstovat obilí, péct chleba nebo šít oděvy

    navazuje na: [ SCHWEPZ @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OWS 99%, Rusko 146% ]
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: nic... jen me udivuje ze Napolitano ti stalo za to a levicaci ne... je jedno jestli pred rokem nebo ted.. Cenk pred rokem nebyl vyhozen ale pred 4 mesicemi a nestalo ti to za to to vytroubit :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: jo, klidne "vyhozen", pro mne za mne... ted jsem ale zvedavej, co to teda jako ukazuje?
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: Olbermann neodesel... byl vyhozen
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: no, jednak to sem nedavam proto, ze vyhazov (s titulkem jsem si nabehl, protoze jsem ho zkopiroval), ale proto, ze mne pobavilo, ze i na tom Foxu se najdou prohlaseni, ktery kdyby rikala nekdo z "druhe strany", tak to schyta, a za druhe ten olbermann z MSNBC odesel uz vic nez pred rokem, a tohle se ke mne dostalo dneska
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: na druhe strane by me zajimalo proc u tebe zrovna stoji za pozornost udajny vyhazov Napolitano i kdyz je to jenom zmena programu a Napolitano u Fox zustava a proc ti nestalo za namahu upozornit vyhazov Keith Olbermann a Cenk Uygur z MSNBC kteri pak dostali praci u Al Gore TV stanice Current ( mimochodem... Current rating je uplne ubohe a nikdo je nebere vazne... jenom hard core levicaci to sleduji)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: jojo, spolu jeste s dalsima show, ktery bezely delsi dobu, a on pry beztak tohle rika porad...
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: a fired to snad ne
    Fox drops Judge Napolitano show
    Fox drops Judge Napolitano show
    http://www.wnd.com/2012/02/fox-drops-judge-napolitano-show/
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: vis kolik msnbc fired a nasadilo vetsi blby? :-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Judge Napolitano.How to get fired from Fox Business in under 5 mins
    https://www.youtube.com/watch?v=fOaCemmsnNk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam