• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: no, jednak to sem nedavam proto, ze vyhazov (s titulkem jsem si nabehl, protoze jsem ho zkopiroval), ale proto, ze mne pobavilo, ze i na tom Foxu se najdou prohlaseni, ktery kdyby rikala nekdo z "druhe strany", tak to schyta, a za druhe ten olbermann z MSNBC odesel uz vic nez pred rokem, a tohle se ke mne dostalo dneska
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: na druhe strane by me zajimalo proc u tebe zrovna stoji za pozornost udajny vyhazov Napolitano i kdyz je to jenom zmena programu a Napolitano u Fox zustava a proc ti nestalo za namahu upozornit vyhazov Keith Olbermann a Cenk Uygur z MSNBC kteri pak dostali praci u Al Gore TV stanice Current ( mimochodem... Current rating je uplne ubohe a nikdo je nebere vazne... jenom hard core levicaci to sleduji)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: jojo, spolu jeste s dalsima show, ktery bezely delsi dobu, a on pry beztak tohle rika porad...
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: a fired to snad ne
    Fox drops Judge Napolitano show
    Fox drops Judge Napolitano show
    http://www.wnd.com/2012/02/fox-drops-judge-napolitano-show/
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: vis kolik msnbc fired a nasadilo vetsi blby? :-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Judge Napolitano.How to get fired from Fox Business in under 5 mins
    https://www.youtube.com/watch?v=fOaCemmsnNk
    FESTER
    FESTER --- ---
    klasika...

    ‘Occupy CPAC’ protesters have no idea what CPAC is

    Read more: http://dailycaller.com/2012/02/10/occupy-cpac-protesters-have-no-idea-what-cpac-is-video/#ixzz1mEbyFcsB
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    coz je odporne a presne to koreluje s tim proti cemu snad occupy protestuje ne?:)))) a to je manipulace, falzfikace a zamlcovani informaci.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Což ale nevylučuje to, že ten kdo dělal ten graf, tak ho asi dělal s tímto SCHWEPZ: záměrem, ne?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    mother of god:)

    Medicare - $468 billion
    Medicaid - $269 billion
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Přesně tak, ten graf má lidi "nasrat" aby si řekli "a hele, tak na zdravotní péči nemají a přitom zbrojařské lobby si vyhádala takovej biliardový balík"
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Jojo, vždy si vzpomenu, co říkal moudrý Werich - "Nad lidskou blbostí se taky nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat."
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: to opravdu ne. jehzo velikosti nikdy nedosahnu, takze ten primer nefunguje:) nicmene, proste boj proti blbosti a ani ne tak nevedomosti jako spis ignoranci je co me tu pohani:))

    proste lidi malo ctou a malo myslej. ke vsemu se vyjadrujou, hrozne radi pastujou obrazky a grafy co jsou hezk graficky interpretovatelny sirokym masam, ale ze uz pak to sireni je na zaklade blbosti siritelu, je k placi.

    vzdyt uz z podstaty US systemu rozpoctu je jasny na prvni pholed ze je to graf kterej ma lidi akorat nasrat vyvolat vasne a rozhodne je proti logice systemu - mandatorni ydaje se jaksi do grafu nevesly,tak tam soupnem to co se nam hodi:(
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Abys nedopadl jak prof. Patočka, který primitivním estébákům na výslechu (po němž zemřel) vysvětloval gaussovu křivku a rozložení IQ v populaci :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: k posrani. fakt.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Je to tak, na Facebooku se to šíří jako mem .)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: no asi nechtel, ale kdejakej dement kterej neumi ani anglicky natoz pocitat a neovlada kriticke mysleni, tak se podiva na obrazek a zacne se to sirit jako mem apritom je to schvalne manipulativni...proste veeelky procenta proti maaaaaljme procentum:))
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    nemusis nic hledat ani jit na gov stranky.

    staci premyslet a ta cisla jsou fakt schvalne takhle oddelena aby na efekt vylezla ta procenta..

    nicmene ze stranek jak jsi linkoval ty:

    Discretionary Federal Budget - What is the 2012 Discretionary Federal Budget
    http://useconomy.about.com/od/usfederalbudget/p/Discretionary.htm

    a

    US Federal Budget - How the FY 2012 Social Security Budget and Health Care Budget Affects the US Economy
    http://useconomy.about.com/od/fiscalpolicy/p/Mandatory.htm



    apak se mi divte ze jsem nasranej z dezinformaci.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Musím říct, že jsem to nesrovnával z .gov stránkami. Podívám se na to zítra. Manipulovat jsem tu nikoho nechtěl ,)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    takze manipulativni charakter toho obrazku je nadmiru jasnej... good job.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: no ten postnutej graf je pekne pochcavaci a manipulativni, protoze to je DISCRETION polozka rozpoctu. tj

    Discretionary spending is that part of the U.S. Federal Budget that is negotiated between the President and Congress each year as part of the budget process. It includes everything that is not in the mandatory budget, which are programs required by law to provide certain benefits, such as Social Security and Medicare

    co se tyce mandatornich vydaju, ktere se na grafu krci - respektive polozky jako zdravotnictvi etc a ma to zjevne vyvolavat dojem ze na rozpocet jde minimum oproti mil budgetu tak:


    Mandatory Spending, at $2.109 trillion in FY 2012. The largest mandatory spending programs were Social Security and Medicare, as follows:
    Social Security - $761 billion
    Medicare - $468 billion
    Medicaid - $269 billion
    TARP - $13 billion
    All other mandatory programs - $598 billion. These programs include Food Stamps, Unemployment Compensation, Child Nutrition and Tax Credits, Supplemental Security for the Disabled and Student Loans.

    to pak ten graf v absolutnic cislech vypada o dost jinak ze,.!!


    manipulace neznalky jak hovado..

    na armadu jde 553, na social security 761 PLUS ty procenta z vyjednaneho nad ramec mandatornich.. , na zdravotnictvi 468 a 269, plus procenta zase z nad ramec vyjednaneho v ramci legislativniho procesu mezi presidentema kongresem v sekci discretionary budget...


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam