• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Generalizace sem a generalizace tam. Setri to mistem a vyvolava polemiky. Kdybych chtel lidi nudit sahodlouze spracovanou analyzou tak to udelam, ale mam dneska dobrou naladu a nechce se my ji takhle ubijet! :-)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: goldman sachs rovna se wall street? muj ty svete.

    APOSTRI: ty tvoje generalizace jsou usmevny. trpis stejnou predstavou, ze politici jsou nejaka havet ktera tu nema co delat a zapomins ze je to treba tvuj soused, clovek komu jsi dal hlas a jsou jednemi z nas? a jsou tak slabia blbi jako my sami?


    KERRAY: ee. dalsi.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    SCHWEPZ: No ja si ve skrytu duse myslim ze nejpilnejsi ctenari Marxe jsou ty stary bankeri na vrchu Wall Street co vyvlastnili svet a ani vsichni soudruzi v rusku jim nesahaji po kotniky :-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FEMUR: no, a vo tom to je - to je to, na co narazel xchaos, kdyz tu nekde rikal, ze revoluce musi byt zabavna... akorat uz teda nevim s kym se to prel
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    APOSTRI: princip cíleného zadlužení (dluhová past!) a řízeného korumpování elity, která je momentálně u moci - následná privatizace a přesun vlastnických práv (nerostné zdroje ap.) byl vyzkoušen už na tzv. zadním dvorku, tj. zemích mezzo-ameriky jako je například Panama a Kostarika. To byli země podobné CCCP satelitům, jen se na to nešlo s armádou a soudními monstr-procesy jak rusové ve "své" sféře vlivu.

    John Perkins-Přiznání lovce ekonomik - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EM31myP0tqE&feature=player_embedded#!

    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Jo to zase jejich politici asi jsou prohnili az nakost a zkorumpovany az za hrob, tak jak je obecne ve svete dobrym zvykem.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    No kdyz uz tu mluvime o bankach a recku tak takovej dobrej prunik je Goldman Sachs, a pokud je pravda co se rika ze rekum na jedny strane falsovaly rozpocty a na druhy strane kupovali CDS na pad recky ekonomiky, tak se da s urcitosti rict ze by nebyla zadna konspiracni teorie rict ze Recko umyslne polozila Wall Street a to by pak byly ty prvni na koho by meli rekove nadavat, ne?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    no ja chapu ze se rekove bouri, ale jsou nasrany na spatnym hrobe. misto vyobrazovani merkelovy coby hitlera, ktera obira svoje obcany o eura, by meli protestovat proti svejm vladam a svejm lidem co volili a do tohohle srabu je privedli.

    neuveritelny.

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: zajímavá je situace řeckého "občana", který většinově de facto legitimizoval krátkozraké ekonomické jednání neschopné "elity-establishmentu" u voleb (ta situace tam zrála roky) - a teď chybí ochota škrtat až na kost díky špatným rozhodnutím těch vlád.

    Připomíná mi to slavnou Kalouskovu předvolební "strašící" složenku, s tím že státní dluh přepočítal na občana a uvalil tím na něj odpovědnost - volil sis tyhle rozhazovačné a korumpovatelné elity, tak pykej a uskromňuj se.

    Nemluvě o tom, jak je to "uskromnění" sociálně-stratifikačně rozložené:

    "Francouzská ministryně může říkat: „Euro zachráníme za každou cenu,“ protože ví, že ona ani její blízcí tuto cenu platit nebudou. Statisícům lidí se zhroutí životy, ale ona sama nepřijde o prémie, dokonce nebude mít ani horší služební vůz."
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    zlatej bretton wood.. a pak holt prisel 71 a slo to doprdele.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    financni fasismus. olol. tak dlouho si falsovali vykazy az je to dohnalo. zavrait ty co jim pomahali a nechat zkrachovat a zacit s drachmou.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NAKASHI: zajímavý newspeak-term: "Bankovní okupace Řecka".
    APOSTRI: je to tak - více peněz v oběhu znamená nižší kupní sílu, což se zove inflace. (Nejčastěji se inflace měří indexem spotřebitelských cen.)

    Stát dal v průběhu času nezákonné pravomoci bankám a bankéřům.
    Banky by neměly mít žádné výhody, rovnost před zákonem je hlavním argumentárním požadavkem i rakouské ekonomické školy.
    Bankéři/banky pomocí těch nezákonných výhod generují peníze , těmi korumpují politiky a ti jim zase dávají ty nezákonné výhodz

    ERGO:
    1) peněz je sakra hodně, protože je můžou vytvářet (tisknout, fiat money, peníze nekryté, vznikající z ex nihillo - samotným aktem půjčky podniku, jedinci etc.)
    2) peníze "nesmějí spát" musejí pořád vydělávat!!!

    ERGO:
    1, Peníze je nutné někam nacpat, někam je investovat.
    2, Když už není kam, dají se do subprime hypoték, rizikových dluhopisů, nereálných finančních produktů, spekulativních bublin. Toxické produkty.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: No samozrejme nejsem ekonom, protoze jsem neprosel ritualem zasveceni, abych mohl vestit z vnitrnosti ze nejaka banka ma AAA tyden predtim nez zkrachuje. Ale jinak krom jinych dusledku tisteni penez vede k inflaci, bohuzel.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: ne.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Tisk penez = inflace = pokles realne hodnoty penez co maji lidi na uctech, v perinach, penezenkach a tak podobne. Jinak receno urcita cast hodnoty s penez v tvoji penezence se prevede na ty nove vytisknuty penize, tedy statu. Stejnej princip jako zdaneni, akorat to vic postihuje lidi co jim nekde haldy penez lezej ladem.

    A lidi voli politicke strany aby je zastupovali a dane urcovali za ne, nic jineho jsem netvrdil. :-)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: tisk penez ti prijde jako jina forma zdaneni? wut?
    ano nechme dementy hlasovat o tom jak vysoke chteji mit dane.

    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Ekonomicky si myslím ze jde jen o jinou formu zdaneni, dokud to nepreroste v hyperinflaci. A ta při soucasny politice statniho setreni v evrope neni na obzoru. Politicky je samozrejme cela instituce centralni banky pochybna, protoze jeji akce ktere na lidi muzou mit daleko vetsi dopad nez kdejakej zakon nepodleha zadnemu demokratickemu schvalovani. A za to aby kazdej mel moznost (zkrze zastoupeni) nejak mluvit do toho jak ho nekdo jinej dani se vedla nejedna revoluce.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: to ze tisknou penize je daleko vetsi pruser, nez zachrana instituci.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    SCHWEPZ: To ze si natiskli penize by mne tolik netrapilo, to ze tim zachranujou instituce co uz davno meli skoncit, mne prijde absurdni na alespon nekolika urovnich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam