• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Nemohu odolat se nepripojit do debaty, protoze ty jeho argumenty jsou prevazne polopravdy a mystifikace.

    1) Bohati vytvareji pracovni mista, takze nizsi dane pro ne znamena vic pracovnich mist.
    A stat ty penize, ktere od bohatych vybere na danich, vyuzije na co? Topi s nima v kamnech? Stat navic obcas vytvari i pracovni mista ktere primo prispivaji k existenci a rozvoji ekonomiky a tim i k dalsimu vytvareni a udrzovani pracovnich mist, jako napriklad infrastruktura, vzdelanost, vedecky pokrok v zakladnim i aplikovanem vyzkumu, ochrana majetku, soudnictvi, elektrina, doprava, zdravi atd.

    Temer vsechny penize v ekonomice nakonec skonci jako neci plat a tedy pracovni misto. Jedine penize ktere v dane zemi nevytvori zadne pracovni misto jsou ty ktere lezi na kontech ve svycarskych bankach, nebo se vyuzijou na zamestnavani lidi v cizi zemich a tak podobne, coz prevazne dela jen horni 1%. A stat si ty penize ktere nevybere od horniho 1% na danich nakonec stejne pujci od tech samejch lidi na urok a pak je vyuzije na tvorbu pracovnich mist, to samo o sobe popira celou logiku toho argumentu. A to ani nemluvime o empirickych datech a problemu agregovane poptavky.

    2) Vysoke skoly jsou pro studenty drahe, protoze na ne stat prispiva a reguluje je.
    Co? Nechapu jak statni penize a regulace muzou v souhrnu zdrazovat a zhorsovat skoly. Pokud nekdo chce zit ve svete, kde si muzes levne poridit 14ti deni intenzivni kurz na neurochirurga, tak ja tedy ne.

    3) V 50. letech mely lidi v USA nejvysi platy na svete, vyvazelo se nejvic zbozi do celeho sveta a byly mensi dane a mensi regulace.
    Orly? Za prve mensi dane byly mozna pro chude a stredni tridu, nejbohatsi v 50. letech platili v USA okolo 70%. Dále, narozdil od USA, byl zbytek sveta po druhe svetove valce bud v zacatcich industralizace nebo v troskach, coz by nekdo mohl povazovat za kompetitivni vyhodu na mezinarodnim trhu. A stat reguloval a zasahoval do trhu mnohem vic nez dneska. Krom toho myslim (pozor zacatek ironie) ze Marshalluv plan jasne ukazal, jak mimochodem kazal Ježíš, ze jen striktnim sledovanim self-interest a nikdy nicim jinym lze spasit svet (konec ironie).

    4) Na volnem trhu si korporace nemuze dovolit platit lidem male platy, protoze o jejich praci soutezi na trhu s jinejma korporacema.
    Coze? Cenu urcuje nabidka a poptavka a soucasna nezamestnanost = mnohem vetsi poptavka po pracovnich mistech nez jejich nabidka. Navic kapital vede k investicim do vysi produktivity prace (mechanizace, organizace, zamestnavani cinskejch deti 16 hodin dene) a to primo vede k snizeni poptavky po lidske praci.

    5) Nikdo nenuti cinany aby pracovaly za danych podminek, muzou se sebrat a odejit. Kapitalista ma pravo zamestnavat koho chce za jakych podminek chce, kdyz s tim dotycny souhlasi.
    To si snad misto odpovedi zaslouzi jen bezpodminecne vylouceni z lidske rasy. Zaprve je to v primem rozporu s tvrzenim 4), protoze cina ma asi nejmin regulovanej trh prace na svete. Ale predevsim je to nepochopeni klicove otazky. Ta rozhodne neni jen to jake zivotni volby ma cinsky delnik, ale jestli kapitalismus jako celek pomaha vytvaret svet ve kterem chceme zit nebo ten ve kterem zit nechceme. A cim dal tim vetsi cast lidi nechce zit ve svete, kde zivotni volby cinskeho ditete jsou bud pracovat 16 hodin v nelidskych podminkach, nebo umrit hlady.

    6) Roosevelt regulacema trhu pokracoval v prohlubovani hospodarske krize jako pred nim Hoover.
    Hahahaha. Jestli "prohlubovani hospodarske krize" je 58% rust HDP za 8 let (33-40) temer bez naviseni statniho dluhu, tak nevim jak by nekdo popsal kroky nasich soucasnych vlad a jejich dusledky? Nuklearni utok na ekonomiku?

    7) Meli by se zvysit urokove sazby, ne snizit, aby se zamezilo spekulativnimu chovani.
    Tohle by bylo na dlouho, ale urokovy sazby ovlivnujou mnohem vic nez jen to jak moc si lidi muzou dovolit spekulovat. A vzhledem k tomu ze 1% je v pomeru k ostatnim bohatsi nez kdy v historii vesmiru bylo, takze to ze si svi penize budou moct ulozit na trochu vyhodnejsi urok je asi od spekulativniho investovani neodradi.

    8) Americka vlada mela velke banky nechat padnout misto toho je vyplatit.
    S tim jedinym by se dalo souhlasit, ale soucasne by se musela vlada postarat ze to nezpusobi retezovou reakci.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: az se na to kouknes tak si muzem argumentacne zasermovat. dokud jsi to nevidel nema smysl abych se tu rozepisoval o tom na co tu upozornuju a dokladal to tim videem, ktery jsi nevidel, to je zbytecne a hloupe. klidne si pockam az na to budes mit cas.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: hele - sorry, ale teď na to video fakt nemá čas. Schiffa znám a asi tuším, jak bude směřovat jeho argumentace. Večer se kouknu.

    A teď můžeš napsat za sebe, na co že tu upozorňuješ (týdny) - na to stejný jako Schiff v tom videu?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    co kdybys misto opakovany repastovani jiz milionkrat ppsanejch alarmistickejch otazek reagoval na OBSAH videa, ne vsechno co je tam receno? vsiml si argumentace? nebo je to moc tezka anglictina?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: a na co tu tejdny upozoňuješ?


    jen pro upřesnění - i kdyby měl FESTER a další pravdu, a všichni ti protestující do jednoho byli idioti, hipíci, levičáci, feťáci a prasata, jejichž jediným cílem je pošlapat trávník a srát po parcích, tak ten OBSAH KRITIKY HNUTÍ OWS ZŮSTÁVÁ STÁLE ALARMUJÍCÍ, jak dokazují linky zde v klubu.

    * Nebo tobě přijde jednání bank ala GOLDMAN v pořádku?

    * Tobě přijde v pořádku a slučitelné s ústavností, že si tyhle molochy, (soukromé armády, armády lobbistů, korupce, propojení se státní správou) mohou koupit politiky a ty dělají agendu šitou jim na míru?

    * Tobě přijde zdravé a udržitelné, jaké tihle lidé z WS pobírají odměny (násobky průměrné mzdy) a jako nesou (resp. často nenesou) zodpovědnost?

    * Nemluvě o socializaci ztrát a privatizaci nemravných zisků z risku (hypotéky bezdomovcům) - bailouty placené z daní v řádech stovek miliard dolarů.

    * ap. etc. atd. nemám teď čas tu sepsat všechny ty body kritiky...je to v historii toho klubu navíc.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    cernoch v cerne rozhalence je muj hrdina:) krome schiffa teda samozrejme:)

    a je tam krasne videt na co se tu snazim uz par tejdnu upozornit..:)

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    Peter Schiff Speaks for 1 Percent at Occupy Wall Street - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=UGL-Ex1CD1c


    tutu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ALCATOR: je to z toho článku, stačilo ho otevřít. Autorem článku je analytik finančního portálu Finance.cz Petr Gola. Určitě bude rád, když ho upozorníš na chybu. A já taky děkuji za pozorné čtení!
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SCHWEPZ: Nevím, zda kopíruješ, nebo parafrázuješ, ale je tam chyba "Kdyby byl Gini index roven 0, pak by všichni pracovali za STEJNOU mzdu."
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Profesor lingvistiky Noam Chomsky sestavil seznam deseti nejběžnějších a nejefektivnějších strategií využívaných médii k manipulaci veřejnosti.

    Americké sdělovací prostředky používaly a používají velmi účinné metody k ovlivňování veřejného mínění. S jejich pomocí vytvářejí nebo ničí společenská hnutí, ospravedlňují války, zmírňují finanční krize, a dokonce jsou schopné produkovat umělou realitu v kolektivním lidském vědomí.

    Noam Chomsky - 10 strategií manipulace | Budete znát Pravdu!
    http://pravdu.cz/manipulace/noam-chomsky-10-strategii-manipulace
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    SCHWEPZ: Nejvtipnější je když pak renomovaný neo-liberalní expertí (většinou napojeny přesně na ty banky co to způsobili), řeknou že krize byla způsobena přílíš mnoho regulaci špátnyho druhu.

    Jen se podivej co teď hlasájí republikansky kandidati: deregulovat, snižit daně pro nejbohatší, omezit socialni stat.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Bohatí bohatnou, mzdové rozdíly se zvyšují
    http://newsletter.awdcr.cz/nl/article?idNews=341&idArticle=544


    Průměrnou mzdu nepobírá přibližně polovina občanů, jak si někteří občané myslí, ale podstatně méně. V EU přibližně každý třetí. V mimoevropských zemích však ještě méně. V členských zemích OECD se míra mzdové nerovnosti v zemi porovnává podle Gini indexu. Gini index se může pohybovat od 0 do 1. Číme je Gini index pro danou zemi vyšší, tím větší mzdové rozdíly v zemi existují. Kdyby měl Gini index hodnotu nula, tak by všichni zaměstnanci pracovali na čistou mzdu.

    Dle údajů OECD má Gini index nejvyšší hodnotu v Chile (0,49), Mexiku (0,48), Turecku (0,41), USA (0,38), Izraeli (0,37) a Portugalsku (0,35).
    Nejnižší hodnotu má Gini index ve Slovinsku (0,24), Dánsku a Norsku (0,25), Česku, Slovensku, Rakousku, Finsku, Švédsku a Belgii (0,26).
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "After a two-year bipartisan probe, a Senate panel has concluded that Goldman Sachs Group Inc. profited from the financial crisis by betting billions against the subprime mortgage market, then deceived investors and Congress about the firm's conduct."

    ""In my judgment, Goldman clearly misled their clients and they misled the Congress," Levin told reporters before the report was made public late Wednesday."

    "The giant investment bank was just one focus of the subcommittee's probe into Wall Street's role in the financial crisis. The 639-page report — based on internal memos, emails and interviews with employees of financial firms and regulators — casts broad blame, saying the crisis was caused by "conflicts of interest, heedless risk-taking and failures of federal oversight."


    A TO JE JEN ŠPIČKA LEDOVCE ...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAILASH: Všechno je v pořádku, trust your government!!!

    Rozumíš - GOLDMAN SACHS roky pomáhal falšovat Řecku účty, aby se dostali do měnové unie, splnily kritéria....

    A Goldmani věděli, jak na tom skutečnou jsou..proto sázeli mezi tím na krach...

    Senate probe into Goldman Sachs: Senate panel concludes Goldman Sachs profited from financial crisis - Los Angeles Times
    http://articles.latimes.com/2011/apr/14/business/la-fi-crisis-probe-20110414

    A teď? Po krachu?

    Draghi, ex-GOLDMAN A NYNÍ I ŠÉF CENTRÁLNÍ EURO BANKY tiskne penízky, které utopí v bankách.

    Pro některé bankéře rozhodně win-win situace :)
    Ale musíš být v klubu :)

    Odnese to střední a nižší třída!
    Proto třeba francouzská ministryně řekne, že řecko zachrání za KAŽDOU CENU - protože ví, že ona je v pohodě. Jí tučné premie zůstanou, limuzína je odveze ráno do kanclu obloženého týkovým dřevem...je v pohodě.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    SCHWEPZ: Tištění peněz na podporu soukromých firem není okrádání lidí pomocí "zvolených" zástupců?
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Co do četnosti či pravděpodobnosti nemorálního chování. Většina z těch 7 vyzkumů byla experimenty nebo přímá pozorování (např. dražší auta častějí porušují doprávní předpisi a jsou bezohlednější k ostatním učastníkům provozu).

    Sociologicky vyzkum zjišťující objem krádení zatím ne-existuje z metodologických důvodu, protože otázky typu "Kolik jste toho v minulém roce nakradl(v Kč)?" nebývá mezi respondenty populární.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DRAGHI IS HAPPY TO PRINT MONEY FOR BANKERS





    Šéf Evropské centrální banky Mario Draghi

    Mario Draghi ex-vice chairman and managing director of Goldman Sachs



    ECB kvůli krizi nalila do bank dalšího půl bilionu eur. Pro levné peníze si sáhlo přes 800 bank | byznys.ihned.cz - Analýzy a komentáře
    http://byznys.ihned.cz/analyzy-a-komentare/c1-54880420-ecb-kvuli-krizi-nalila-do-bank-dalsiho-pul-bilionu-eur-pro-levne-penize-si-sahlo-pres-800-bank

    Centrální banka ve druhé vlně nabídky tříletých úvěrů bankám "natiskla" 800 bankám nové peníze - 530 miliard eur

    Zejména velké finanční domy nejenže přerostly své státy, ale mají značnou část peněz investovaných v dluhopisech ohrožených zemí, protože léta bylo bráno za fakt, že státní dluhopisy jsou nejbezpečnější a mají jistý výnos. Experti však varují, že krok ECB je riskantní. Jako riziko nevidí ani tak hrozbu vyšší inflace, ale zejména fakt, že na následující tři roky se může evropská dluhová krize uklidnit. Nebude se však jednat o její konec, ale jen odsunutí "k ledu".

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    co do objemu nebo co do pravidelnosti ?:DD

    a kdyz muze tzv prosty clovek , co to kurva je? ukrast 10 000 nebo 10 000 000 da prednost 10000?:-)))))

    tvl novinky rules.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Bohatí a privilegovaní kradou více než prostí lidé, potvrzují sociologové – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/styl/260466-bohati-a-privilegovani-kradou-vice-nez-prosti-lide-potvrzuji-sociologove.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam