• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Co do četnosti či pravděpodobnosti nemorálního chování. Většina z těch 7 vyzkumů byla experimenty nebo přímá pozorování (např. dražší auta častějí porušují doprávní předpisi a jsou bezohlednější k ostatním učastníkům provozu).

    Sociologicky vyzkum zjišťující objem krádení zatím ne-existuje z metodologických důvodu, protože otázky typu "Kolik jste toho v minulém roce nakradl(v Kč)?" nebývá mezi respondenty populární.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DRAGHI IS HAPPY TO PRINT MONEY FOR BANKERS





    Šéf Evropské centrální banky Mario Draghi

    Mario Draghi ex-vice chairman and managing director of Goldman Sachs



    ECB kvůli krizi nalila do bank dalšího půl bilionu eur. Pro levné peníze si sáhlo přes 800 bank | byznys.ihned.cz - Analýzy a komentáře
    http://byznys.ihned.cz/analyzy-a-komentare/c1-54880420-ecb-kvuli-krizi-nalila-do-bank-dalsiho-pul-bilionu-eur-pro-levne-penize-si-sahlo-pres-800-bank

    Centrální banka ve druhé vlně nabídky tříletých úvěrů bankám "natiskla" 800 bankám nové peníze - 530 miliard eur

    Zejména velké finanční domy nejenže přerostly své státy, ale mají značnou část peněz investovaných v dluhopisech ohrožených zemí, protože léta bylo bráno za fakt, že státní dluhopisy jsou nejbezpečnější a mají jistý výnos. Experti však varují, že krok ECB je riskantní. Jako riziko nevidí ani tak hrozbu vyšší inflace, ale zejména fakt, že na následující tři roky se může evropská dluhová krize uklidnit. Nebude se však jednat o její konec, ale jen odsunutí "k ledu".

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    co do objemu nebo co do pravidelnosti ?:DD

    a kdyz muze tzv prosty clovek , co to kurva je? ukrast 10 000 nebo 10 000 000 da prednost 10000?:-)))))

    tvl novinky rules.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Bohatí a privilegovaní kradou více než prostí lidé, potvrzují sociologové – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/styl/260466-bohati-a-privilegovani-kradou-vice-nez-prosti-lide-potvrzuji-sociologove.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---


    Policie a soudní vykonavatelé v noci na úterý vyklidili stanový tábor demonstrantů před londýnskou katedrálou svatého Pavla. Tábor odpůrců sociální nerovnosti před známou stavbou zůstával od poloviny října. Soud ve středu definitivně zamítl jejich odvolání, kterým se chtěli domoci toho, aby v místech mohli zůstat. Podle zpravodajského serveru BBC vyklizení protestního tábora proběhlo z velké části klidně, 20 lidí ale policie zadržela.

    http://www.bbc.co.uk/news/uk-17187180
    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/policie-vyklidila-stanove-mestecko-demonstrantu-v-londyne_226523.html

    Londýnští demonstranti, kteří se nazývají Okupujte Londýn, se inspirovali americkým protestem Okupujte Wall Street a staví se proti rostoucí sociální nerovnosti a vysokým odměnám bankéřů*. Před katedrálou se ocitli víceméně náhodou. Původně chtěli v polovině října obsadit náměstí před londýnskou burzou, ale tam je policie nepustila. Utábořili se proto u sousední katedrály. Před katedrálou dál zůstávalo asi 50 stanů. Agentura Reuters uvedla, že vyklízení tábora začalo krátce po půlnoci a dohlížely na ně desítky policistů. Aktivisté, kterých bylo v místě několik desítek, prý nekladli odpor.

    George Barda, jeden z demonstrantů, který se odvolal proti soudnímu rozhodnutí vyklidit tábor, BBC řekl, že jde o "konec začátku". Nemá totiž prý pochyby o tom, že "s tím, jak se bude ekonomická situace v dalších letech zhoršovat, se bude k hnutí přidávat stále víc a víc lidí". Agentura AP poznamenala, že tábor demonstrantů u londýnské katedrály byl jedním z nejdéle fungujících v rámci protestů proti sociální nerovnosti, které začaly loni na podzim v New Yorku a rozšířily se pak do dalších měst v USA i jinde ve světě. Úřady ve Spojených státech použily při vyklízení protestních táborů i násilí.

    Podle Reuters má londýnské hnutí Okupujte ještě menší tábořiště na okraji londýnské finanční čtvrti City. Další se nachází na jiných místech v zemi.


    ---------------------
    *
    ------------------------------
    * Ha - tak i pravice už si všímá rostoucího fenoménu NESOUMĚŘITELNOSTI
    Je zajímavé srovnat, kolikrát vyšší plat měl vrcholné manažer velkého podniku po válce, v 70's, 80's, 90's..a kolik mají dnes.

    "Platy čtyřiceti vrcholných manažerů v zemi galského kohouta jsou v průměru přibližně třistapadesátkrát vyšší, než je minimální mzda."

    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=734638
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    Predpokladam to ze nejaky Islandsky poslanci prosadili nominaci Bradley Manninga na Nobelovu cenu miru, to tu asi uz probehlo, coz?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    no tak kuci:) tohle je prurez, a me to desne bavi:)

    je v tom wikileaks, USA,radar, letadylka, uz jen nejakej ten coitus a mame pokryto 90 procent auditek na nyxu:)

    vlasten jeste media z toho delaj zase sracku, takze i medialni kluby:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SCHWEPZ: debata o radaru patri spis do klubu o radaru.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: cheche, dohoda byla takova, ze vse budou mit polaci, ale pak zalobboval vondra v DC a oni teda ze kus my. a pak to byla takva hra na honenou a kocku a mys, kdy se neco placlo a medialni realita udelala svoje:)

    source confirmed:)
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Ale nějak se v tom članku nepíše co teda ten Island, ze kterýho byjsme si měli vzít příklad, vlastně udělal. Tak jsem se musel poohlednout jinde:

    Lessons from Iceland - Counting the Cost - Al Jazeera English
    http://www.aljazeera.com/programmes/countingthecost/2011/11/20111112112247893482.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Já nevím, dostanu se k tomu až večer. Zatím jen copy-pasta od ID Lemur. On z toho vytáhnul například tohle:

    o radaru

    "So here is how it played out: Bush's team came to CzR and proposed for the country to be part of the "bmd system". That was all they said. Some officials alluded that it would be the radar. In the Czech government, there was agreement that bmd was imperative. But every piece of formal documentation from the US was incredibly vague and didn't spell out what would actually be coming into CzR as part of the system. It was very strange and confusing. We had never done negotiations like this."

    Tedy:Ten radar (na špionáž Ruska) byl ještě ve vývoji a naši Vondrové nevěděli, co sem vlastně nainstalují a k čemu přesně to bude sloužit. Přesně jak tvrdili někteří sofistikovaní a informovaní odpůrci radaru, např. doc.ing. Hlobil, odborník na radiolokaci z Vojenské akademie v Brně, nebo pan Coyle, "náměstek přes radar a štít" za Clintona.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: hahaha

    1) informace v tom druhym filu jsou spatne:-)
    2) co si tim zasedokazujou? wtf?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ:
    The Global Intelligence Files - List of documents -
    http://wikileaks.org/gifiles/releasedate/2012-02-27.html

    The Global Intelligence Files - Re: [alpha] INSIGHT - CZECH REPUBLIC - BMD, US, Russia, military & more - CZ103 & CZ104
    http://wikileaks.org/gifiles/docs/117802_re-alpha-insight-czech-republic-bmd-us-russia-military-and.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Dosavadní akce Evropské unie podniknuté v rámci boje s dluhovou krizí odvrátily potenciální finanční katastrofu.
    Je však potřeba vybudovat silnější ochrannou zeď* proti šíření nákazy. Uvedl to v noci na ponělí americký ministr financí Timothy Geithner.

    http://byznys.lidovky.cz/evropa-se-vzdalila-financni-katastrofe-tvrdi-geithner-ppx-/firmy-trhy.asp?c=A120227_081840_firmy-trhy_ogo


    Tak když to říká tento "Goldman"....tak to asi bude pravda, ne?

    When Timothy Geithner became US Treasury Secretary, he never left the New York Fed. Here he is being interviewed by Rep. Marcy Kapur and getting a right grilling on his links with Goldman Sachs during the crisis with AIG.
    http://newsjournalworld.wordpress.com/2011/12/10/tim-geithner-goldman-sachs/

    Tim Geithner Will Forever Be Tied to Goldman Sachs
    http://nymag.com/daily/intel/2010/08/tim_geithner_1.html

    Pro další info o propojení zájmů a konkrétních lidí z Goldman Sachs na americkou politiku (kruh MMF - FED - U.S. Department of the Treasury) použijte google, je tam toho dost, OBZVLÁŠTĚ PIKANTNÍ JSOU VÝPOVĚDI PŘED KOMISEMI KONGRESU.

    * silnější ochranná zeď - to asi myslí tenhle krok:

    Evropská centrální banka (ECB) hodlá příští týden, konkrétně ve středu, kdy je únor jednou za čtyři roky o den delší, napumpovat do finančního evropského systému závratnou sumu peněz.
    Ta by se měla pohybovat minimálně v řádech stamiliard eur. Podle jednotlivých analytiků se může jednat dokonce až o bilión eur (asi 25 biliónů korun).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: já jsem ani nevyjádřil žádný svůj názor - zmínil jsem jen, jaký názor měli na aktivity svých bank sami Islanďané...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Server WikiLeaks začne v pondělí se zveřejňováním korespondence amerického výzkumného ústavu Strategic Forecasting (Stratfor), zaměřeného na strategické a bezpečnostní analýzy. Hackeři v prosinci získali asi pět miliónů e-mailů. O plánu zveřejnit korespondenci Straforu informoval zakladatel WikiLeaks Julian Assange."

    "Existují značné obavy, že cíli jejich zkoumání jsou mimo jiné aktivistické organizace, které bojují za spravedlivou věc," řekl Assange Reuters.

    Útok vyšetřuje americká FBI.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: myslim ze tve pravo na nazor ma hranice a tou je tva omezenost. ekonom kohout 1) vi o cem mluvi na rozdil od tebe 2) to je soucasti HN dialogu, smyslem linku clanku bylo upozornit na fakt ze stacily tri roky a Fitch jim zacal zvedat rating a prijal do poolu zemi zpet na uverovej trh.

    to ze ma vetsina na neco nejaky nazor tennazor nedela validnim, jiste je hybnou silou ale nikdo nerika ze je to pak pravda jen proto ze to tvrdi vetsina.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: no sice velmi ontopic.. ale na větu Hlavní část viny padá na hlavu islandské centrální banky pro naprosto neadekvátní měnovou politiku. zřejmě spousta Islanďanů měla jiný názor....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam