FESTER: To mas naprosto pravdu, ale podle mne pro Ameriku (potazmo Evropu) neni nejlepsi reseni tuhle situaci chapat jako otazku konkurenceschopnosti na urovni statu, a absurdne se tak snazit pripodobnovat Cine ve vecech jako je zivotni uroven obycejnych lidi nebo distribuce moci (tedy i predevsim penez).
To ze se do Ameriky muze vyhodne dovazet a prodavat zbozi vyrobeny za nelidskych az otrockych podminek v Cine je otazka legislativni a ne trzne ekonomicka. Neni nic jednodusiho nez prodej zbozi vyrobeny otroky a prodavany otrokari zakazat/znesnadnit, opacnym spusobem jak ho Reganova administrativa povolila/usnadnila.
Az za mnou prijde nejakej kapitalista a rekne my "Vis co, musis se stat otrokem pokud chces praci, protoze v Cine jsou otroci a ja muzu vyrabet tam. A taky byjsi se mel u mne zadluzit na generace dopredu, protoze ja tebou a dalsimi otroky vyrobeny zbozi vam potrebuju prodavat s profitem. A pak budem uzasne progresivni a konkurence schopna zeme"
Tak mu asi odpovim "Vis co, muj otec, muj deda a vsichni nasi predci tady po generace neco nebudovali a obcas i nebraly zbran do ruky a nebojovali jen proto abych ja se mel hur a byl zas znova nevolnik. Takze je cas abych ctil jejich praci, a jejich pamatku, abych taky sam neco prispel a nechal tem co prijdou po mne a nenechal si od tebe srat na hlavu. Takze zase vezmu zbran do ruky a spolu s ostatnima nazenem tebe a tobe podobny na vor a poslem vas do Ciny, at si tam zijete svuj kapitalistickej sen. Protoze my se tady bez vas obejdem."