• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: hlavne v ni byla chyba ;) za kterou jsem se na chvili citil jak blb ;)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: já viděl i tu první odpověď, ale tahle je specifičtější, hezký :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M:
    Inertial navigation system - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Inertial_navigation_system
    ale jen si hraju se senzory. jako idea by to bylo perfektni - neni prijemny, kdyz je kolem tebe sero, viditelnost 3-4 metry, ty jsi v nejakych 15 metrech - tim ani necitis proud, ktery te nekam unasi - a ty mas jen hloubkomer a kompas...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: huh, chceš s tím dělat podmořský fotky?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    nevite nekdo o vodotesnych pouzdrech na tablet/telefon ? vodotesne == 20m a vice...
    CNV
    CNV --- ---
    MRAKY: Manžel je bastlíř a brácha elektroinženýr, tak by to snad šlo :)
    Každopádně jako první příslušenství jdu koupit fólii, tak zamatlanej displej jsem ještě v životě na ničem neviděla :/
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: na internetu je i pinout. takze jestli jsi sikovna, mas sikovne kamarady, tak vsechno jde. android to umi...
    CNV
    CNV --- ---
    MRAKY: Jasně. Eee Pad nemá USB vůbec, jenom v doku. Patrně by se na to taky dala udělat nějaká redukce (předpokládám, že to za čas začnou prodávat). Bylo by fajn moct si do toho strčit flešku, foťák nebo tiskárnu.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: zapomel jsem do listu napsat, ze mam jeste galaxy tab 7 ;) - ten nema HW na usb host, takze se to tam ani hackovanim neda dostat.
    ale smsung 10.1 ma usb host. android to umi a 10.1 na to hw ma. jenze potrebujes special konektor.

takze 10.1 ano, 7 ne.
    CNV
    CNV --- ---
    Mimochodem, Galaxy Tab má prej USB host?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: tady je preklep - "proto ty nejpomalejsi plecky mely android 2.2." melo byt "proto ty nejpomalejsi plecky mely android 2.1"
    CNV
    CNV --- ---
    MRAKY: Dobře, tak já s tím počkám, teprve kdyby to dělalo potíže. Včera jsem měla pozotvíráno všechno možný a nic se nestalo.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: objednano novy (zabaleny)z ebay.com/USA wifi/16G verze.

v androidu by jsi nemela pouzivat aplikace na uzavirani aplikaci - je to, protoze aplikace bezi v androidu v JVM. nevim presne jak to resi touchviz na honeycombu.. na teleonu jsem s tim nikdy problem nemel

CNV
    CNV --- ---
    Tak, už mám doma Eee Pad, po půl roce uvažování impulzivní fofrnákup, jak to mám ráda :)

MRAKY: těch aplikací běžících na pozadí už jsem si všimla. Připomíná mi to starší PDA, tam to taky tak bylo a dala se doinstalovat aplikace na snadnější zavírání. Budu něco takovýho hledat.
    Toho Samsunga máš odkdy? Ve většině e-shopů jsem viděla, že zatím berou pouze předobjednávky?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: mam samsunga 10.1 s androidem 3.1, pak desireHD s 2.3.3, mel jsem nexuse s 2.2 a pak vodafone 845 s androidem 2.1

diskuze o porovnani androidu/ios je vedena casto emotivne a hledaji se hlouposti.
    android smerje k otevrenemu systemu, ktery je schopen zastoupit minimalne netbooky. Z toho vyplyva, ze lze jednoduse dostat se do situace, kdy se android pretizi, bude mit nedostatek pameti, baterky se vybiji rychle. android oproti IOSu je proste vice pocitac - clovek si sam musi byt vedom omezeni - ze na pomalem procesoru nebude mit stejne plynule narocne aplikace/hry.

z pocatku android telefony pouzivaly armv6 procesory, na ktere dodnes neni trebas flash - proto ty nejpomalejsi plecky mely android 2.2.

jak to slo casem
    1....2.1 to nema vyznam popisovat.
    2.1 da se s tim pracovat, ale nedostanes tam ruzne aplikace a vetsinou to bude pomale.
    2.2 byla provedena optimalizace systemu, prohlizece a doslo k opravdu vyraznemu vykonostnimu narustu.
    2.3 asi nejvetsi rozdil je vylepsena integrace kamer - az doted video chat programy musely implementovat vlastni pristup ke kameram == problem s kompatibilitou... . + jeste par dalsich veci.
    2.3.4 android pridal video & voice do gtalku.

3.0 uvodni verze honeycombu... nemel jsem ji v ruce, ale podle reakci zakazniku co si koupili xoom v breznu, tak to byl pekny sht.
    3.1 to mam ja ted v samsung 3.1 a to uz funguje bez nejakych specialnich problemu....
    pouze co bych vytkl je zpusob multitaskingu. proste ty aplikace co bezi na pozadi neustale pribyvaji. v nastavni je tlacitko na jejich ukonceni, ale neni to pohodlne - da se to resit externi aplikaci, nebo touchwiz, ktery ted samsung distribuoval

vznikly 2 vetve - 2.X a 3.X 2.X je opensource - proto spousta vyrobcu vydava zarizeni s 2.X radou - Android je v podstate linuxova distribuce. Takze neni drahe si vytvorit vlastni verzi....
    3.X neni opensource, podle vyjadreni google, google chce cas na vytvoreni urciteho stabilniho prostredi a ted na podzim chce vypustit 4.0, ktera bude open source

aplikace jsou navzajem kompatibilni. Aplikace na android se pisou s relativnim rozmistenim prvku - stejne jako na pc - taky je hromada ruznych monitoru. Na druhou stranu exsituje spousta aplikaci, ktere jsou napsany natvrdo - pak vypadaji spatne na tabletu. Ale to snad bude jen historie. Androidu prospiva, kdyz bude vice ruznych velikosti displeje. programatori si navyknou nepouzivat pevne pozice.

- vetsina programu je psana v dalviku - tudiz jsou kompatibilni s ruznymi zarizenimi. Bohuzel ale existuji taky programy(nektere hry), ktere jsou programovany na dany processor a ty pak budou fungovat jen na androidu s danym processorem.

-hardware urychleni grafickeho prostredi zacina s androidem 3.0. takze telefonni rada se docka az s ice cream - android 4.X... planuje se jeho vypusteni na Q4 tento rok...

tohle jsou vsechna zasadni negativa, ktera me napadaji.... ale obecne vyhod je vice ..... imho ma sanci se dostat i na netbooky. ale chce to poradny offline office ( zadny cloud... Bylo by fajn, kdyby MS uz konecne ty sve wp7 pohrbil

WIL_M
    WIL_M --- ---
    FESTER: dělat tomu ještě window manager, kterej by žral svoje, ble ble :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    jedine co mi vadi je ze nemuzu resize plochu aplikace.. applikace vzdy zabere plne screen... to jest ze by na screen byly videt dve bezici aplikace... mozna Android 4 :) 5, 6, 7... ale to uz asi by bylo zase dalso monstrum OS :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CNV: ohledne padani jsem slysel stiznosti akorat na 3.0
    FESTER
    FESTER --- ---
    CNV: a ze by me padal a byl pomaly ?? zatim me to tak nepripada.. je sviznej i kdyz jedu multitask, navigace, muzika a v pozadi mi stale jede nekolik jinych programu mezi kterymi sa da velice svizne prechazet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam