• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: ;) no ja o tabletu snim docela dlouho a zatim se mi moje prani postupne plni. Ten plny ms office (nebo ekvivalent s jeho schopnostmi) je to co chci dalsi...

no ja chci tablet jako zarizeni ktere neni vykonne jako muj notas s i7 core a 16G pameti a SSD diskem, ale musi zvladnout kancelarskou praci, videokonferenci a jednoduch programy. A zaroven musi byt miniaturni - bez klavesnice, ktera mi stejne zbytecne zabira vetsinou misto....

:D ja vim. zatim nerealne, ale ja se dockam ;)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: že ty chceš je hezká věc, ale jestli Ti to kucka od MS umožní je věc druhá :) spousta zařízení připojitelných přes usb je samozřejmé, ale co chceš k tabletu připojovat? tiskárnu? zvukovku? uf, o tomhle fakt tablety nejsou
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M:
    - ad problem s drivery. Je spousta zarizeni pripojitelna prez usb. O tyhle zarizeni clovek prijde
    - co se tyka nenazranosti - ja chci mit na tabletu plnohodnotne officy ;)

nicmene zasadni problem je v tom, ze MS chce mit tablety jak na arm, tak na intelu. takze i v tomhle bude vznikat nekompatibilita. Zajima me jak to vyresi - jestli budou aplikace automaticky kompilovane pro obe platformy, nebo jako v androidu udelaji nejakou mezivrstvu
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M:
    - ad problem s drivery. Je spousta zarizeni pripojitelna prez usb. O tyhle zarizeni clovek prijde
    - co se tyka nenazranosti - ja chci mit na tabletu plnohodnotne officy ;)

nicmene zasadni problem je v tom, ze MS chce mit tablety jak na arm, tak na intelu. takze i v tomhle bude vznikat nekompatibilita. Zajima me jak to vyresi - jestli budou aplikace automaticky kompilovane pro obe platformy, nebo jako v androidu udelaji nejakou mezivrstvu
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: pořád nechápu v čem je problém, přepisovat drivery proč? budou mít nové pouze pro tato zařízení. a k čemu ta posedlost instalovat nenažrané aplikace z prostředí klasických windows na tablety, které snad nebudou mít ani window manager (i když kousek z videa ohledně task manageru mně hodně zarazil)? tohle nebudou plnohodnotné win, jen jejich "mobile" verze.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: kompatibilitu se starsimi windowsy. chcou aby to mohlo bezet na armu, takze to museli nejak resit. Protoze jina architektura == vsechno od driveru po posledni program se musi predelat - snad krom .NET aplikaci, ktere nepouzivaji kod vazany na x86... na to jak je to velky problem, tak je kolem toho ticho
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: kompatibilitu čeho s čím?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: tak tohle bude evidentne taky zakazane ;)
    by me zajimalo, jak vyresili kompatibilitu. slysel jsem, ze chteli udelat nejakou vrstvu, ktera oddeli aplikaci od procesoru..
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Windows 8 proves there’s more to tablets than iPad - SlashGear
    http://www.slashgear.com/windows-8-proves-theres-more-to-tablets-than-ipad-13179513/

MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: jinak existuje ctecka moon reader -http://www.androidpit.com/en/android/market/apps/app/com.flyersoft.moonreaderp/Moon-Reader-Pro

ten umi cist knihy z softu calibre, ktery si nekde nainstalujes na svuj domaci server. Je to docela efektni a je dost verejnych ebook knihoven na internetu.

ale me se to nejak nikdy nevyplatilo. Precist knihu mi trva par dni minimalne a zkopnuti na lokani disk mi prislo zatim vzdycky jednodussi.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: ano. jsou dva pristupy jak se to programove resi

1)pouzij na brovzdani po windows sharech trebas program "file expert" . ten nejak nacita programove soubor, ktery chces otevrit.
    ale imho to nefunguje vzdy - je to reseno takovym drbanim se prez hlavu - ale ja si tak bezne poustim filmy z win share. ale musi se zadat ip adresa daneho share

2) kdyz mas rootly android, tak v podstate mas v ruce linux se vsemi jeho moznostmi. vyse uvedeny file expert umi pripojit windows share k adresarovemu stromu androidu a jeto...
    CNV
    CNV --- ---
    Dá se z Androida nějak přistupovat na PC - podobně jako jsou na PC "místa v síti"? Mám představu, že si lehnu na gauč, vezmu tablet a přes wifi se budu hrabat ve sdíleným adresáři s knihama a číst si.
    - nemusela bych to kopírovat na kartu a neustále aktualizovat, když si stáhnu novou knížku
    - spousta čteček navíc nějak neumí přistupovat na sd kartu (v EEE padu je jako sdcard označený interní ssd disk, na kartu se přistupuje přes jiný adresář)
    - spousta čteček si chce mermomocí knihy importovat do sebe (= na interní disk)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: hlavne v ni byla chyba ;) za kterou jsem se na chvili citil jak blb ;)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: já viděl i tu první odpověď, ale tahle je specifičtější, hezký :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M:
    Inertial navigation system - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Inertial_navigation_system
    ale jen si hraju se senzory. jako idea by to bylo perfektni - neni prijemny, kdyz je kolem tebe sero, viditelnost 3-4 metry, ty jsi v nejakych 15 metrech - tim ani necitis proud, ktery te nekam unasi - a ty mas jen hloubkomer a kompas...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: huh, chceš s tím dělat podmořský fotky?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    nevite nekdo o vodotesnych pouzdrech na tablet/telefon ? vodotesne == 20m a vice...
    CNV
    CNV --- ---
    MRAKY: Manžel je bastlíř a brácha elektroinženýr, tak by to snad šlo :)
    Každopádně jako první příslušenství jdu koupit fólii, tak zamatlanej displej jsem ještě v životě na ničem neviděla :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam