• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MRAKY: no, to mě právě napadlo, jestli neexistuje něco, co by vlastně ten film překódovalo pro tablet a poslalo streamem... v PC problém není, to je je pracovní stanice, ta zvládne lecos, ale ta wifi bude asi slabá.. už jen to, že router v tom modemu zvládá LAN jen 50Mbps (možná 100 ale pochybuju).

Ale zkoušel jsem 4GB mkv nahrát přímo do paměti tabletu a stejně se trochu sekal :/
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SUN_VU_KUNG :to nemusi byt problem androidu, ale taky i wifiny. Pokud prejdes na nejake vyssi rozliseni filmu, tak si musis podivat jestli to tva domaci sit zvladne :/
    kdyz uz se chces divat na blueray filmy, apod, tak je vhodne pouzivat transcoding - at uz je to android, nebo ipad.... :
    ja to delam tak, ze si nainstaluju na svoje pc ( v tom seznamu co jsem uvedl je to ten zotac) vlc ( v pripade androidu) airplay ( v pripade ipadu ) a tabletem se pripojuji na dotycny server ... a dostavam uz prepracovane video/fotky - a pokud ten tvuj pocitac to zvladne, tak muzes si to streamovat i po internetu, kdyz sedis nekde venku zastavce...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MRAKY: taky jsem byl trochu zklamaný, když jsem si zkoušel pustit přes wifi do tabletu mkv FULL HD rip filmu, že to android nedává :) Některé se už skoro přehrály bez cuknutí, jiné cukaly až hrůza. Zase je fakt, že FULL HD nemá na tabletovém displeji smysl a stačí HD. Ale i HD mkv se sekají, i v DICE playeru. A protože zrovna můj tablet nemá rozšíření na NTFS a pracuje jen s FAT32, tak do paměti stejně nic většího než 4GB nedostanu, pokud bych nechtěl tablet rootnout, do čehož se mi zatím nechce... Takže souhlas, tablet jako multimediální centrum ne - možná jako ovladač, kterým by se aktivoval stream odněkud někam...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KIKIMURA: predbihas dobu. tablety nejsou schopny rozumne prehravat blueray a jine velke filmy... funguvalo by to jen na jednodussi veci a byl by s tim opruz. navic tohle chce solidni ethernet. ne wifi.

imho stale nejefektivnejsi je koupit si
    -minipc od zotac ( kolem 3x) (maji chipy, ktere umi i bluraye)
    -NAS
    -projektor

a ten tvuj tablet pro jednodussi veci... cena se ti akorat mirne zvedne o ten zotac (nebo neco podobneho)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ntb je na přenos a multimedia zbytečně velký a nepohodlný v porovnání s plackou tabletu. Zvlášť na přenášení z kuchyně do obýváku, do ložnice.

FESTER: Jo tohle vypadá jako zajímavá rada. Akorát ten windows tablet se mi nějak nezdá zatím. Asi bych počkal až na w8, ne?
    FESTER
    FESTER --- ---
    KIKIMURA: porid si server whs2011 a pouzivej windows tablet
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KIKIMURA: nějak nevím, na co potřebuješ ještě tablet, když říkáš, že máte oba notebooky... na multimediální server přistoupíš přece i t ntb, nebo z televize...
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Zdravím, měl bych prosbu otázku. Když tak mě zkuste nasměrovat jinam.
    Chci si doma trochu ujednotit data, síť použití. A narazil jsem na to, že jsou asi výrobci trochu pozadu na moje představy. Ale možná se pletu.
    Chci mít jeden datový server, notebooky máme s ženou oba - to určit na práci no a jedno asi by se dalo napsat multimediální centrum. Z toho mi vychází tablet. Ale jaký?
    Má sloužit (zatím jeden) k pouštění muziky do ozvučení (ze serveru, nebo stream z netu), pouštění filmu na tv. Brouzdání po netu (řekněme základní), ale i třeba najít recept a píchnout si tablet do dokovací stanice na zeď v kuchyni a uvařit. Když přijde návštěva, ukázat fotky nebo je přehrát na tv/projektoru. Nenarazil jsem na možnost přijít, hodit telefon na nabíječku. Ten se přes modrej zub připojí k tabletu a můžu volat přes handsfree, nebo mikrofon z tabletu. (stejný princip jako autoradio) A nemusím telefon sebou telefon tahat.
    Takže funkční centrum. Ale Microsoft zaspal dobu a zařízení nemá. Apple mě moc nepřesvědčuje, android je mladá platforma. Navíc ať chci nebo nechci, vypadá to že budu muset mít doma dva až tři operační systémy a to mi přijde škoda. Ale asi to tak dopadne.
    Co si o tom myslíte?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CMLKA: je v zakladnim baleni verze s klavesnici, prodava se i verze bez klavesnice, ale zrovna u transformera je fakt dobra, obsahuje usb porty, slot na sd + dalsi baterii. Tj nechapu, jak mohli dat minus za to, ze klavesnice neni v baleni, kdyz testovali verzi bez klavesnice :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HONCKA: neni to proto, ze neni v zakladnim baleni? nebo to je u jinyho...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CROSS: jediny, co nechapu, proc u transformera testovali tu verzi bez klavesnice
    CROSS
    CROSS --- ---
    CMLKA: ten test komentovat moc nemůžu, protože ty androidí zařízení neznám, test jako takovej na mě dělá v mezích možností dobrej dojem, tj. žádné výstřelky jako počítání USB portů a podobně, dává celkem přehled, co je k mání a kde co má potenciálně slabší místa.

Souhlasím s tím, co píše HONCKA, na běžné použití je to asi jedno. Pro mě osobně je důležitá bezchybná synchronizace s Macem (a iPhonem), druhej důvod, proč mám iPad je, že prostě přišel první a teď už nemám rozhodně důvod měnit.

Kdyby ses nakonec rozhodla pro iPad, dej tomu ještě dva týdny, jestli/až vyjde iPad 3, bude plno secondhandovejch dvojek. ;-]
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CMLKA: zalezi na pouziti, jestli to chces na zaklad cteni, web obcas pustit nejaky video, tak je to jedno, ja mam ipad, zena ma transformera, kdyby na to existovalo par aplikaci, co potrebuju, tak bych klidne menil
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw muzete treba nekdo okomentovat ty vysledky dTestu, kdo je mate? jestli je to jako blbost nebo ne...ja furt vaham, uz sem se i njeak smirila s tim, ze koupim asi iPad, kterej sem nechtela...cekam, ze az vyleze ten novej, mohl by jeste trochu zlevnit...ale zase telefon mam treba samsung, coz je na prd :(
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    [Breaking] Ice Cream Sandwich Update For ASUS Transformer TF101 Rolling Out Now, Starting With Taiwan
    http://www.androidpolice.com/2012/02/23/breaking-ice-cream-sandwich-update-for-asus-transformer-tf101-rolling-out-now-starting-with-taiwan/
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    Apple iPad 2
    velmi dobře (82 %)

+ velmi dobrý dotykový displej;
    kvalitní obraz, vynikající pozorovací
    úhly; velmi snadné a intuitivní
    ovládání; dobrý prohlížeč internetu;
    největší výběr aplikací; mnoho
    volitelného příslušenství;
    dílenské zpracování; provozní
    doba

- nemá zdířku pro paměťové
    karty; drahé adaptéry pro rozšířené
    možnosti připojení; nepodporuje
    Flash; omezená kvalita fotoaparátu/
    webkamery

Samsung Galaxy Tab 8.9
    dobře (75 %)

+ kompromis mezi velkými
    a malými tablety; velmi dobrý
    dotykový displej; kvalitní obraz,
    vynikající pozorovací úhly; velmi
    dobrý prohlížeč internetu;
    dílenské zpracování; provozní
    doba

- trochu stísněná virtuální
    klávesnice, ale nejde o vážný
    problém; nemá zdířku pro
    paměťové karty; pomalejší
    přenos souborů

Asus Eee Pad Slider
    dobře (73 %)

+ atypický tablet s výsuvnou
    fyzickou klávesnicí a naklápěcím
    displejem; velmi dobrý dotykový
    displej; lépe čitelný pod přímým
    světlem než ostatní, kvalitní
    obraz, vynikající pozorovací úhly;
    velmi dobrý prohlížeč internetu

- fyzická klávesnice by mohla
    být lépe rozvržena, je trochu
    stísněná; těžký; kratší provozní
    doba; nemá GPS
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    CMLKA: hm hm, no dobře a co to bylo za chloupek?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SUN_VU_KUNG: tell us more! o chloupek
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    No, to že to vyhrál iPad už mluví samo o sobě o úrovni takového testu ;)
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    CMLKA: Me take, prosim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam