• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    FESTER
    FESTER --- ---
    NECROMAN: celkem by me zajimalo jaky je rozdil v hardware Acer A500 a W500 a nebo stejny hardware a jenom jiny OS

NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Kupuji z druhé ruky Acer Iconia Tab W500 jako gadget pro instalaci Windows 8 Consumer Preview, tak jsem zvědav, jak to poběží a hlavně jak se to vejde na to 32GB SSD :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KIKIMURA: presne tak. do zotacu nahrajes normalni windows 7 a pak cokoliv dalsiho
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Jo ahá, to něco mezi serverem a tv je ten zotac!
    A je schopný mi řešit i ty ostatní věci? Ale to je asi v podstatě o aplikacích, ne?
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Díky za reakci.
    Podle toho co nacházím se k tomu tak dostávám, že by tablet měl být v podstatě ovladač. Chci vlastně takový základ pro "inteligentní domácnost". Ale vypadá to, že mezi serverem a televizí/projektorem bude muset něco co přehrává. Whs 2011, v sobě pehrávání nemá jestli jsem es dobře dočetl. Taky sem zvýšil svoje požadavky an to, že si roztahám po bytě repro (obývák, ložnice, koupelna) a chtěl bych to právě z tabletu ovládat, kde mi to bude hrát. Takže nějaký procesor, nebo "switch" který to bude na základě povelů přepínat. V tabletu vydím výhodu v tom, že je fakt malej placatej a může na net, pověsím ho na zeď do dokovací stanice a může mi zobrazovat jen info o počasí třeba.
    Takže shrnutí struktury: Server - přehrávač televize/projektor?? - cosi na správu ozvučení - ovládací prvek, tablet
    Počítám s tím, že na to budu chtít časem připojit další věci, osvětlení, meteo stanici apod.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SUN_VU_KUNG: jak rikam - vlc. na tabletu si stahni vlc remote a stremuj to k sobe. je to pomerne jednoduche.... transcoding se deje jen v pameti - film zustava v originale a nikam se nic neuklada.

ja mam synology(NAS) a zkousim to streamovat primo z toho NAS. Ale nemam moc casu a nejsem si jist, kolik ten intel , co v tom synology je, toho zvladne.

vetsina krabicek co se prodava pod jmenem router, ma problem is s 30Mbity... je to bida
    FESTER
    FESTER --- ---
    MRAKY:
    SUN_VU_KUNG:

to je Android tablety maji problem s HD bandwith , pokud vim Ipad udajne s tim nema problem

napr satelitni provider TV DirecTV ma app pro Ipad HD a nema pro android.. zduvodnuje to prave kvalitou zobrazeni a feedem
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MRAKY: no, to mě právě napadlo, jestli neexistuje něco, co by vlastně ten film překódovalo pro tablet a poslalo streamem... v PC problém není, to je je pracovní stanice, ta zvládne lecos, ale ta wifi bude asi slabá.. už jen to, že router v tom modemu zvládá LAN jen 50Mbps (možná 100 ale pochybuju).

Ale zkoušel jsem 4GB mkv nahrát přímo do paměti tabletu a stejně se trochu sekal :/
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SUN_VU_KUNG :to nemusi byt problem androidu, ale taky i wifiny. Pokud prejdes na nejake vyssi rozliseni filmu, tak si musis podivat jestli to tva domaci sit zvladne :/
    kdyz uz se chces divat na blueray filmy, apod, tak je vhodne pouzivat transcoding - at uz je to android, nebo ipad.... :
    ja to delam tak, ze si nainstaluju na svoje pc ( v tom seznamu co jsem uvedl je to ten zotac) vlc ( v pripade androidu) airplay ( v pripade ipadu ) a tabletem se pripojuji na dotycny server ... a dostavam uz prepracovane video/fotky - a pokud ten tvuj pocitac to zvladne, tak muzes si to streamovat i po internetu, kdyz sedis nekde venku zastavce...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MRAKY: taky jsem byl trochu zklamaný, když jsem si zkoušel pustit přes wifi do tabletu mkv FULL HD rip filmu, že to android nedává :) Některé se už skoro přehrály bez cuknutí, jiné cukaly až hrůza. Zase je fakt, že FULL HD nemá na tabletovém displeji smysl a stačí HD. Ale i HD mkv se sekají, i v DICE playeru. A protože zrovna můj tablet nemá rozšíření na NTFS a pracuje jen s FAT32, tak do paměti stejně nic většího než 4GB nedostanu, pokud bych nechtěl tablet rootnout, do čehož se mi zatím nechce... Takže souhlas, tablet jako multimediální centrum ne - možná jako ovladač, kterým by se aktivoval stream odněkud někam...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KIKIMURA: predbihas dobu. tablety nejsou schopny rozumne prehravat blueray a jine velke filmy... funguvalo by to jen na jednodussi veci a byl by s tim opruz. navic tohle chce solidni ethernet. ne wifi.

imho stale nejefektivnejsi je koupit si
    -minipc od zotac ( kolem 3x) (maji chipy, ktere umi i bluraye)
    -NAS
    -projektor

a ten tvuj tablet pro jednodussi veci... cena se ti akorat mirne zvedne o ten zotac (nebo neco podobneho)
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    SUN_VU_KUNG: Ntb je na přenos a multimedia zbytečně velký a nepohodlný v porovnání s plackou tabletu. Zvlášť na přenášení z kuchyně do obýváku, do ložnice.

FESTER: Jo tohle vypadá jako zajímavá rada. Akorát ten windows tablet se mi nějak nezdá zatím. Asi bych počkal až na w8, ne?
    FESTER
    FESTER --- ---
    KIKIMURA: porid si server whs2011 a pouzivej windows tablet
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KIKIMURA: nějak nevím, na co potřebuješ ještě tablet, když říkáš, že máte oba notebooky... na multimediální server přistoupíš přece i t ntb, nebo z televize...
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Zdravím, měl bych prosbu otázku. Když tak mě zkuste nasměrovat jinam.
    Chci si doma trochu ujednotit data, síť použití. A narazil jsem na to, že jsou asi výrobci trochu pozadu na moje představy. Ale možná se pletu.
    Chci mít jeden datový server, notebooky máme s ženou oba - to určit na práci no a jedno asi by se dalo napsat multimediální centrum. Z toho mi vychází tablet. Ale jaký?
    Má sloužit (zatím jeden) k pouštění muziky do ozvučení (ze serveru, nebo stream z netu), pouštění filmu na tv. Brouzdání po netu (řekněme základní), ale i třeba najít recept a píchnout si tablet do dokovací stanice na zeď v kuchyni a uvařit. Když přijde návštěva, ukázat fotky nebo je přehrát na tv/projektoru. Nenarazil jsem na možnost přijít, hodit telefon na nabíječku. Ten se přes modrej zub připojí k tabletu a můžu volat přes handsfree, nebo mikrofon z tabletu. (stejný princip jako autoradio) A nemusím telefon sebou telefon tahat.
    Takže funkční centrum. Ale Microsoft zaspal dobu a zařízení nemá. Apple mě moc nepřesvědčuje, android je mladá platforma. Navíc ať chci nebo nechci, vypadá to že budu muset mít doma dva až tři operační systémy a to mi přijde škoda. Ale asi to tak dopadne.
    Co si o tom myslíte?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CMLKA: je v zakladnim baleni verze s klavesnici, prodava se i verze bez klavesnice, ale zrovna u transformera je fakt dobra, obsahuje usb porty, slot na sd + dalsi baterii. Tj nechapu, jak mohli dat minus za to, ze klavesnice neni v baleni, kdyz testovali verzi bez klavesnice :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HONCKA: neni to proto, ze neni v zakladnim baleni? nebo to je u jinyho...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CROSS: jediny, co nechapu, proc u transformera testovali tu verzi bez klavesnice
    CROSS
    CROSS --- ---
    CMLKA: ten test komentovat moc nemůžu, protože ty androidí zařízení neznám, test jako takovej na mě dělá v mezích možností dobrej dojem, tj. žádné výstřelky jako počítání USB portů a podobně, dává celkem přehled, co je k mání a kde co má potenciálně slabší místa.

Souhlasím s tím, co píše HONCKA, na běžné použití je to asi jedno. Pro mě osobně je důležitá bezchybná synchronizace s Macem (a iPhonem), druhej důvod, proč mám iPad je, že prostě přišel první a teď už nemám rozhodně důvod měnit.

Kdyby ses nakonec rozhodla pro iPad, dej tomu ještě dva týdny, jestli/až vyjde iPad 3, bude plno secondhandovejch dvojek. ;-]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam