• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: nabíjecí proud klesal a klesal, až spad do půl hodiny na nulu. Pokud tablet zapnu, tak po dobu, co se objeví ta baterka s vykřičníkem to dobíjí 500mA, než se to zas pak vypne.

Opatrně jsem sundal zadní kryt, a nějak nevypadá, že by byl nějaký problém uvnitř (žádné známky poškozeného HW). Baterka je natvrdo připájená do základní desky
    FESTER
    FESTER --- ---
    TOOMIX: zkus zmacknout on/off vypinac a drzet to par vterin

napr muj musim podrzet asi 3-5 vterin pak se zavrni a nakonec zacne bootovat firemnim logem a nasledne napisem android
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    to tady mám jak samomluvu...

WIL_M: píchnul jsem to na ten zdroj od PC, mezi to fláknul ampérmetr, a baterka se nabíjí, bere to stabilně 550-600mA, uvidím, co to teda udělá ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: tak jsem to připojil, a pořád stejnej problém, ještě počkám tak hodinu, jestli se to nechytne
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WIL_M: uvidím, kdyžtak bych to mohl ještě zkusit píchnout na zdroj od PC, co tu mám, ten má 5V/30A ;)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    TOOMIX: jestli to má takovejhle adaptér, tak bych ani nečekal, že se to dá nabíjet pře usb. holt někde sehnat obdobnej zdroj a doufat, že to je tím, jinej by Ti poslat mohli
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: uvnitř 4x 1N4007, 4,7uF vstupní elektrolyt, pak ovládací tranzistor JE13007, VF trafo, pár rezistorů, zenerky, 70uF výstupní elektrolyt, prostě taková klasika no.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: konektor vypadá stejně jako na nový nokie, akorát je tak o milimetr tlustší a o 0,5cm delší
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WIL_M: nene, je to podobnej tomuhle (HX-042).

Input 100-240VAC, 0,3A
    Output 5V 2000mA

AC Adapter For Superpad Flytouch 7 VII V11 Android HX-042 Charger Power Cord PSU | eBay
    http://www.ebay.com.au/itm/AC-Adapter-Superpad-Flytouch-7-VII-V11-Android-HX-042-Charger-Power-Cord-PSU-/261056596442

WIL_M
    WIL_M --- ---
    TOOMIX: heh, solid...to je standartní micro usb nabíječka, jo?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    tak jsem to připojil, najednou lup a smrad. Tak jsem rozebral ten AC adaptér, a koukám, co to chlapci udělali, a oni přímo na přívod 220V, před diodovej můstek dali rezistor, kterej shořel. Dle barevnýho značení na něm (červená, červená, zlatá, zlatá nebo hnědá, hnědá, zlatá zlatá) to vypadá na 1,1R nebo 2,2R, nějak mi uniká smysl, proč tam byl...hovno se asi stane, když tam dám propojku, protože nikdy jsem neviděl rezistor před diodovým můstkem...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    TOOMIX: jak píše FURYAN, nabíjení z pc nebrat, je pomalejší a může být nespolehlivé
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Me se vybil tablet a nesel ani zapnout, ani nic. Az po cca. 30 minutach v sitovy nabijecce se probral. Na nabijeni pres usb z pocitace bych vubec nespolehal.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WIL_M: to bych si klidně i troufnul ;) spíš jestli na to moc nepospíchám, a není potřeba to nechat přes noc v nabíječce, aby se to vzpamatovalo.

Co u toho byl nějakej user manual, tak píšou, že první 2 nabití trvaj 6 hodin. Mám to připojený k noťasu už asi 2 hodiny, ale na displeji nic nesvítí. Jedinej nějakej takovej jakž tak popisek z manuálu odpovídající tomuhle obrázku, co to háže, je

Please charge in the following condition
    - The Battery power ICONS shows have no power
    ...
    ...

Každopádně to nechám připojený přes noc, počkám na odpověď prodejce (při dotazu o tabletu odepsal do pár hodin, tak snad to bude stejný), a kdyžtak do toho asi vlezu, protože co jsem koukal poštovný do Hongkongu je cca 200, když to pošlu v obálce a 500, když to bude jako balík
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    hlášku o novém hw bych ani nečekal, to se děje až při zapnutém zařízení. obávám se, že to budeš muset poslat zpět, pokud si netroufáš vyndat a zandat baterku, ale ani to nezaručuju, že zabere
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Dneska jsem ho přivez, vypadá skvěle, ale má to jednu zásadní chybu. Nefunguje. Dělá to pořád stejnou věc, a je jedno, jestli to připojim k síťovýmu zdroji, do kompa, nebo to jen chci zapnout. Komp ani nehodí hlášku o novém HW. Psal jsem na eBay prodejci, zatím čekám na odpověď. Nějaký tip, co s tím? Díky

7" Android 4.0 Capacitive Tablet PC WiFi 3G ARM Cortex A10 4GB HDD 512MB DDR MID | eBay
    http://www.ebay.com/itm/320918493173?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Video122 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=8LSsNNwWVRA
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FURYAN: hele já ten postoj docela dost dobře chápu :) nejsem čtrnáctiletý puboš, pro mne je to cestovní pomůcka taky nahrazující notebook, kde se v rychlosti podívám na mapy, články, maily.. při přesunech nebo na pokoji nějaký ten film

ještě k diskuzi na téma tethering: včera jsem si nasdílel wifi na mobilu, otevřel si dva články s ne mnoha obrázky, pročetl si twitter, napsal mail, podíval se na mapy a během asi dvaceti minut téměř dvacet procent baterky : Xperia Ray
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    WIL_M: Ne, v pohode, ja tablet vyuzivam de facto jen pracovne, a vidim jiny uzitny hodnoty a prakticky prinos v bezne pracovni praxi. Sam v nem mam udaje, ktere denne potrebuju - nastaveni stroju, ucty uzivatelu, pristupovy kody k wifi sitim, hesla k mailum, webovym serverum, dale informace o zakazkach, co je kdy kde potreba, proste neni to pro me jen prohlizec webu a kecani s "kamikama" na fejcpuku... V podstate mi tablet nahradil notebook, ktery bylo dost slozity az nemozny nosit stale s sebou a "pouzivat" ve stoje nekde v poloprazdnym objektu, kde je zrovna nutny natahat novou LAN...

Cili jsem reagoval na "svuj" subjektivni dojem, ze 90% lidi to ma stejne jen jako dalsi hracku, aby nekde v "v bufetu" mezi 14 letymi kamoskami ukazali jen to, ze oni jsou "haj-kost" a pohonili ego. A z tohoto pohledu proste technicky parametry tabletu hodnotit nelze. Ano, asi nemam uplne pravdu, ale pro me je to proste jen dalsi "vrtacka" v kufru s kramama, ktera mi usnadni praci...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FURYAN: to byl jen příklad :) obecně v podnicích to se zásuvkami zase tak růžový nebude mám pocit nebo nevím nač narážíš :)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Ja vim, no, jsem divnej, do bufetu nechodim...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FURYAN: třeba v kfc je wifi a zásuvky ne, co si tak vybavuju. a ano, nexus bez 3G je zajímavý tah

LACHAUER: proč musíš mít nejlepší? není pro Tebe směrodatnější "vyhovující a dostačující pro typ prace, kterou dělám" ? já si pořídil Huawei MediaPad a max spokojenost, snad jediné, co tam nedotáhli do konce, tak je napájení, které nefunguje přes usb
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    7" tablet bez 3G nejak nechapu. Kdyz mam nekde wifi, logicky tam mam i zasuvku, abych si nabil 10" poradnej tablet. A venku, kde bych ocenil velikost 7" tabletu nemam obvykle wifi. U me je Google Nexus 7 bez 3G ponekud WTF.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam