• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    HAL_: dík :) mě psal kamarád, co žije v uk, že si to objednal z ebay, tak jsem sem hodil první odkaz, co jsem našel :)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    WIL_M: To je trochu předražené, tady je o tisícovku levnější - http://eshop.mkpc.cz/1000004-7--Ainol-Fire-Dual-Core-1280x800-Bluetooth-TAB02.html
    (odsud mám tu níž zmiňovanou Auroru II)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    MRAKY: Což je ale daný konstrukcí té klávesnice a hlavně její nízkou vahou - normální těžká klávesnice k tomu určitě přikoupit půjde, tohle je ale spíš "kryt s možností psaní".
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    kdo nechce na nexus čekat, tak velice slušná alternativa, tahle firma se celkem snaží

5 490 Kč vč. DPH

http://www.nejtablet.cz/104-7-tablet-pc-ainol-novo-7-flame.html

Ainol Novo 7 Fire Android Tablet PC Dual Core 1.5GHz WIFI HD 2160P Dual Camera Bluetooth 16GB
    http://www.ainol-novo.com/ainol-novo-7-fire-android-tablet-pc-dual-core-1-5ghz-wifi-hd-2160p-dual-camera-bluetooth-16gb.html
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: no to je otazka. do struktury ceny nevidis. co jsem videl v eshopech za silene ceny, tak spise v tom vidim uvodni snahu vytriskat prachy z neceho co muze byt popularni a postupne probuzeni a nastaveni realnych cen. navic fakt ze se nabizi jen 16G verze mi vadi... mohli by prodavat i 8. spouste lidi by to vyhovovalo vic
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    WIL_M: tak nápad je asusu, oni ho jen pokurvili. Nepřítomnost baterky bych překousl. Vadí mi, že tam není kloub -> nezměním úhel podle toho jak mám vysokou židli, nemůžu pracovat na klíně / v posteli
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: cena klesla o 400 ještě před uvedením, takže ano, spadla. bohužel se clem a daní nic neuděláš
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: spadla? Cena v usa je ~4700 za 16G.... takze jeste je o dost drazsi ( ikdyz kolem 5k by to odpovidalo roku zaruky navic)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Nexus 7 ještě není na trhu a už cena spadla pár korun pod 6k :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    MRAKY: true
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    EZEE: ja myslim ze ne.
    a) plne win8 vyzaduji x86
    b) zatim jsem nevidel, ze by win8 byla internet vyrazne jina od win7... a win7 na netbooku (ok 1 rok starem) mi po pul roce pouzivani startuji 5-10 mint. Imho windows vyzaduje vykonny hw. aplikace jsou psane hodne zravym zpusobem a systme je nema sanci omezovat.
    a to nemluvim o baterce, ktera ten vykonny hw musi utahnout...
    winRT je lepsi, ale zase bude zacinat od nuly.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    jestli mě něco štvalo na Huawei MediaPad, tak to, že se nedá nabíjet přes usb a hle, kluci šikovní na to začali vyrábět kabel. aneb o nabíječku na cestách méně :)

USB Charger Power Cable For 7" Huawei Mediapad Tablet *USB Charger Cord Cable | eBay
    http://www.ebay.com/...SB-Charger-Power-Cable-For-7-Huawei-Mediapad-Tablet-USB-Charger-Cord-Cable-/250983608082?pt=PDA_Accessories&hash=item3a6fc9ef12
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    H_U_N_T_E_R: ten koncept=? klávesnice sice nemá uvnitř baterku, ale za ten nápad by měli dostat metál :)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    H_U_N_T_E_R: jo to by nemuselo byt spatne ale ja sem zatim spokojeny i s droidem na transformeru
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    EZEE: ten koncept se mi ani trochu nelíbí. Spíš se těším, až ASUS začne dělat Transformera z W8 a x86
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    NECROMAN: slibují ceny snad od 200$, uvidíme
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    EZEE: myslim, ze jo. Otazkou jen bude, zda bude dobra i cena :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    HAL_: za nějaký slušnější soft na aspoń jemnou aditaci raw bych se nezlobil. takhle jde obrázek exportovat do jpg a upravit v něčem jiném. na rychlou editaci to stačí (momentálně od tabletu nečekám více)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    Já teď pro přítelkyni koupil 7" Aino Aurora II - taková levnější varianta Nexus 7.

Přes víkend jsem si s tím hrál a je to za ty peníze (u nás 4000, z eBay za 3000) vážně paráda - vynikající display, potěšilo mě že když do toho vrazím microSD kartu z foťáku tak to výkonem zvládá bez problémů rychle zobrazovat rawy, na všechno ostatní co jsem s tím zkoušel taky v pohodě, i výdrž dostačující, akorát GPS je jen u trochu dražší verze což mi trochu chybí. Každopádně pořád ještě se nemůžu rozhodnout jestli pro sebe chci 7" a nebo rovnou 10"... ale jako ten menší bych tohle určitě bral.

Na ty RAWy v Androidu - neznáte nějaký dobrý editor a ne jen prohlížeč? (něco co by dokázalo suplovat Camera Raw)

případně nějaké další doporučení hodné aplikace... ;-)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    EZEE: Ještě to nikdo nedržel v ruce, ani se neví kolik bude stát, tak jak si o tom máme něco myslet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam