• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MORVAGOR: jinak to je zase vyhoda Surface, je tam slot na microSD, takze neni problem tam dat extra 64GB kartu, popripade pamet rozsirit flashkou - je tam regulerni USB konektor.
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    NECROMAN: Tohleto holeni zakazniku na vetsi pameti me u Applu pekne sejri. Podle nej stoji rozsireni o 8,16 i 32 gb stejne - 100e.
    Jesteze vetsina ostatnich vyrobcu ma rozum a ten slot na pametovy karty do tabletu nema problem dat...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NECROMAN: takze rekneme 327USD za nejlevnejsi variantu . hm
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NICTUKU: udajne ceny iPad Mini
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    WIL_M: To mapovani tlacitek je hodne chytre. Za tu cenu je to fajn.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    NICTUKU: pravděpodobnou cenu jsem sem dával nedávno, podle toho článku to na nějaké extra zatopení nevypadalo
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    jsem zvedavej na iPad Mini, hlavne cena pokud se dostane na unosnou miru, mohl by androidu trosku pritopit ...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Archos Gamepad: Tablet pro náruživé hráče za necelé tři tisíce - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/bleskovky/archos-gamepad-tablet-pro-naruzive-hrace-za-necele-tri-tisice-3508

WIL_M
    WIL_M --- ---
    NECROMAN: nfc by mi zrovna v tabletu asi moc nechybělo, zbytek za ty peníze špatný...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    mimochodem ten Surface RT nema ani NFC, GPS ani 3G, jen aby se vedelo. Pry kvuli tomu, ze pres magneziove telo neprojde signal.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DEMONOFANARCHY: navic preorder jen pro 8 zemi, samozrejme bez CR. Jinak cena v Nemecku zakladniho modelu bez klavesnice 479€ - docela masakr.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DEMONOFANARCHY: stoji to zhruba stejne jako transformer TF300 s klavesnici
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Asus PadFone 2 oficiálně představen: Quadcore, LTE, HD displej a lehčí tělo - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/asus-padfone-2-oficialne-predstaven-quadcore-lte-hd-displej-a-lehci-telo-3505

WIL_M
    WIL_M --- ---
    NECROMAN: pamatuju si na masáž když vyšly sedmy, ten WOW efekt v každé velké stanici metra byl fakt maso :)
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    NECROMAN: jeste, ze nejsem cilovka. Ale uz tak me microshit sere na kazdym rohu ...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DEMONOFANARCHY: Microsoft chce utratit za reklamni kampan na Windows 8 a Surface pres miliardu dolaru, tak se pripravte, ze to ted bude na kazdem rohu :)
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    NEVILL: Myslim, ze se tomu nevyhnu, napisu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FLYBOJ: Aha, tak dej pak prosím po nějaké době užívání vědět jestli se tam nedělají škrábance, to by mě docela zajímalo. Pouzdro mám zatím tohle:

Lea GN02 | Alza.cz
    http://www.alza.cz/lea-gn02-d348401.htm

Tablet to myslím ochrání dostatečně, jen je to takové kapku silnější, ale to je holt dáno tou otočnou konstrukcí na patentce, je tam v podstatě jedno vnitřní pouzdro co se dá vyndat. Podívám se možná po něčem šikovnějším, ale prozatím bude stačit.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    NEVILL: Taktez ocekavam behem tototo tydne balicek.. Tu folii zkusim vynechat, spis budu resit nejakym pouzdrem.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Nexus 7 mi dorazil včera, neměl jsem teda příliš času si s ním pohrát, tak jen pár prvních postřehů.

První věc - dával jsem na displej folii, neb co jsem četl tak Gorilla Glass tam není. Koupil jsem folii Brando ze Sunnysoftu, s těmi foliemi mi to nikdy moc nešlo, ale dejme tomu, na druhý pokus se dobrá věc podařila, na jedné straně jsou sice u kraje bublinky, ale to není vidět díky pouzdru. Nahodil jsem tablet, zvolil si češtinu, nalogoval se na svůj účet na Googlu, tablet si postahoval všechny ty aplikace co mám na telefonu (tedy pokud měly kompatibilní verzi), pak si stáhnul i aktualizaci systému. Chvíli jsem si hrál s nastavením, třeba automatická úroveň jasu displeje mi příliš nevyhovuje, na mě je to příliš jasné, takže stejně jako na telefonu si to přecvakávám dle potřeby manuálně na widgetu na ploše. Při otáčení do vodorovné polohy se v menu otočí i ikonky, což se mi líbí. Rozlišení displeje vypadá moc pěkně, ovládání bez problému (odezvu bez folie jsem nezkoušel, ale i s ní se mi zdá v pořádku). Zvuk v pořádku, z reproduktoru určitě lepší než mám na mobilu (HTC Sensation). Mikrofon se zdá dostatečně citlivý, co jsem tak zkoušel Echo na Skypu, video ještě teprve budu zkoušet. Jako prohlížeč je tam Chrome, ten jsem na telefonu příliš nepoužíval, ale není to až takový rozdíl oproti Chromu co mi běží na počítači. Všechno tam běží hodně svižně, ta rychlost je proti telefonu opravdu nezvyklá. Až budu doma budu testovat dál, ale takhle na první dojem jsem docela spokojený... :O)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Alcatel One Touch Evo 7: Sedmipalcový tablet s 3G rámečkem - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/bleskovky/alcatel-one-touch-evo-7-sedmipalcovy-tablet-s-3g-rameckem--3499
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam