• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    NEVILL: Myslim, ze se tomu nevyhnu, napisu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FLYBOJ: Aha, tak dej pak prosím po nějaké době užívání vědět jestli se tam nedělají škrábance, to by mě docela zajímalo. Pouzdro mám zatím tohle:

Lea GN02 | Alza.cz
    http://www.alza.cz/lea-gn02-d348401.htm

Tablet to myslím ochrání dostatečně, jen je to takové kapku silnější, ale to je holt dáno tou otočnou konstrukcí na patentce, je tam v podstatě jedno vnitřní pouzdro co se dá vyndat. Podívám se možná po něčem šikovnějším, ale prozatím bude stačit.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    NEVILL: Taktez ocekavam behem tototo tydne balicek.. Tu folii zkusim vynechat, spis budu resit nejakym pouzdrem.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Nexus 7 mi dorazil včera, neměl jsem teda příliš času si s ním pohrát, tak jen pár prvních postřehů.

První věc - dával jsem na displej folii, neb co jsem četl tak Gorilla Glass tam není. Koupil jsem folii Brando ze Sunnysoftu, s těmi foliemi mi to nikdy moc nešlo, ale dejme tomu, na druhý pokus se dobrá věc podařila, na jedné straně jsou sice u kraje bublinky, ale to není vidět díky pouzdru. Nahodil jsem tablet, zvolil si češtinu, nalogoval se na svůj účet na Googlu, tablet si postahoval všechny ty aplikace co mám na telefonu (tedy pokud měly kompatibilní verzi), pak si stáhnul i aktualizaci systému. Chvíli jsem si hrál s nastavením, třeba automatická úroveň jasu displeje mi příliš nevyhovuje, na mě je to příliš jasné, takže stejně jako na telefonu si to přecvakávám dle potřeby manuálně na widgetu na ploše. Při otáčení do vodorovné polohy se v menu otočí i ikonky, což se mi líbí. Rozlišení displeje vypadá moc pěkně, ovládání bez problému (odezvu bez folie jsem nezkoušel, ale i s ní se mi zdá v pořádku). Zvuk v pořádku, z reproduktoru určitě lepší než mám na mobilu (HTC Sensation). Mikrofon se zdá dostatečně citlivý, co jsem tak zkoušel Echo na Skypu, video ještě teprve budu zkoušet. Jako prohlížeč je tam Chrome, ten jsem na telefonu příliš nepoužíval, ale není to až takový rozdíl oproti Chromu co mi běží na počítači. Všechno tam běží hodně svižně, ta rychlost je proti telefonu opravdu nezvyklá. Až budu doma budu testovat dál, ale takhle na první dojem jsem docela spokojený... :O)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Alcatel One Touch Evo 7: Sedmipalcový tablet s 3G rámečkem - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/bleskovky/alcatel-one-touch-evo-7-sedmipalcovy-tablet-s-3g-rameckem--3499
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Videorecenze Tivizen Pico Android: DVB-T TV tuner do kapsy - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/recenze/videorecenze-tivizen-pico-android-dvb-t-tv-tuner-do-kapsy-3443
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    HAL_: uvidíme

iPad Mini pricing appears in German retailer’s internal listing - SlashGear
    http://www.slashgear.com/ipad-mini-pricing-appears-in-german-retailers-internal-listing-14251787/
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    WIL_M: - "O tablety nejde..." I tak bych do cinana nesel. Ne kvuli bezpecnosti. Ano, vim, ze se 99% pro eu vyrobku montuje/vyrabi v Cine, nez me zacnete lincovat:)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    FLYBOJ: to jde spise o politiku a o obchodni boj... bezpecnost v telekomunikacich je obecne nic moc :))
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FLYBOJ: jde o spojovací prvky, ne tablety
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    O tablety nejde a clovek nesmi byt paranoidni, ale pokud to nekomu uteklo - http://www.rozhlas.cz/zpravy/amerika/_zprava/1120418
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    WIL_M: Bacha na cinu..
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    kluci z huawei se snaží, ten 10" full hd je fakt hezkej :)

MediaPad 10 FHD - Huawei Device Co., Ltd..
    http://www.huaweidevice.com/worldwide/productFeatures.do?pinfoId=3411&directoryId=5011&treeId=3290&tab=0
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    MRAKY: v ty velikosti souhlasim. Vyhledavam zarizeni, ktery me nebude limitovat a napr. se na nej muzu divat i z vetsi dalky. V tomto je 9-10" idealnich ...
    HAL_
    HAL_ --- ---
    MRAKY: Je to subjektivní, já naopak znám dost lidí pro které je 7" ideálních a 10" nechtějí ani náhodou - právě proto říkám že jsou to dvě různé kategorie.

Moje potřeby jsou přitom podobné jako tvoje - Nexus je na mě asi moc malý a nemá slot na kartu, takže koukám spíš po nějakém desetipalci. Což bude nejspíš buď Transformer, a nebo (opravdu low-end, i když parametry má taky velice dobré) Cube U9GTV.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: a trebas chybejici karta... to jestli ji 90% potrebuje nebo ne je irelevantni.
    90% lidi nepotrebuje highend.... kompromisy to ma, na druhou stranu pomer cena/vykon je uzasny.
    ale nerad bych tu rozjizdel diskuzi na tema zda je to lowend.
    Osobne bych koupil hned pro sve rodice, pokud by to bylo v CR za tech 200usd... idealni. jednoduche a levne a pritom rychle a bez zbytecnych funkci. ale pro sebe bych si v tuhle dobu hleda neco co ma minimalne 2Giga pameti, slot na kartu ( gsm ani nemusi).... buhuzel ma HAL_ pravdu v tom, ze takove se ted v 7" nedelaji - bud maji vetsi, nebo mensi displej - viz nova SCH-R950, nebo nejaky transformer z tech vetsich

HAL_: no ja se s tebou neshodnu. pouzival jsem cirka 3/4 roku samung tab (7") a predtim ipad - kolem 8..... a po te zkusenosti bych uz sel jen do 10". ano je to velmi prenosne a v nekterych pripadech se to da soupnout do obleku, nicmene ve vetsine jsem na to musel nosit stejnou brasnu jako dneska na 10" asus transformer. a vzhledem k tomu, ze vetsina dokumentu co mam je formatovana na a4, tak rozhodnuti je jasne :) ale ok tohle je subjektivni.
    HAL_
    HAL_ --- ---
    MRAKY: To není jen jeden parametru, to je určující kategorie - snad všichni se tu shodnou na tom že 7" je o něčem jiném než 10", jak co se týče použití, tak mobility.
    A na úhlopříčku 7" prostě Nexus opravdu nabízí snad to nejlepší ze všech (to že nemá microSD není otázka výrobní ceny, to snad nemusím vysvětlovat)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: já tam moc kompromisů teda nevidím, kromě ne zrovna velkého úložiště a chybějícího 3G (imho více než 90 procent zákazníků nechce/nepotřebuje).
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HAL_: no bavime se o tabletech, tak velikost displeje je jen jeden parametr.... kdyz se na nexus 7 podivas, tak se v urcitych bodech rozhodli tak, aby cena byla co nejmensi pri zachovani rychlosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam