Nexus 7 mi dorazil včera, neměl jsem teda příliš času si s ním pohrát, tak jen pár prvních postřehů.
První věc - dával jsem na displej folii, neb co jsem četl tak Gorilla Glass tam není. Koupil jsem folii Brando ze Sunnysoftu, s těmi foliemi mi to nikdy moc nešlo, ale dejme tomu, na druhý pokus se dobrá věc podařila, na jedné straně jsou sice u kraje bublinky, ale to není vidět díky pouzdru. Nahodil jsem tablet, zvolil si češtinu, nalogoval se na svůj účet na Googlu, tablet si postahoval všechny ty aplikace co mám na telefonu (tedy pokud měly kompatibilní verzi), pak si stáhnul i aktualizaci systému. Chvíli jsem si hrál s nastavením, třeba automatická úroveň jasu displeje mi příliš nevyhovuje, na mě je to příliš jasné, takže stejně jako na telefonu si to přecvakávám dle potřeby manuálně na widgetu na ploše. Při otáčení do vodorovné polohy se v menu otočí i ikonky, což se mi líbí. Rozlišení displeje vypadá moc pěkně, ovládání bez problému (odezvu bez folie jsem nezkoušel, ale i s ní se mi zdá v pořádku). Zvuk v pořádku, z reproduktoru určitě lepší než mám na mobilu (HTC Sensation). Mikrofon se zdá dostatečně citlivý, co jsem tak zkoušel Echo na Skypu, video ještě teprve budu zkoušet. Jako prohlížeč je tam Chrome, ten jsem na telefonu příliš nepoužíval, ale není to až takový rozdíl oproti Chromu co mi běží na počítači. Všechno tam běží hodně svižně, ta rychlost je proti telefonu opravdu nezvyklá. Až budu doma budu testovat dál, ale takhle na první dojem jsem docela spokojený... :O)