• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: data storaging. Ale je to obecne nadvlada v oblasti medii, reklamy, datovych toku, sledovani informaci a jejich toku. Nasel bys toho vic, nez dost. Kazda z tech firem ma dalekosahly vliv na monstrozni masy lidi po svem. A do toho ksefty s patenty. To je ten nejvetsi hnuj.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    iPad mini 4:3 display unit leaks - SlashGear
    http://www.slashgear.com/ipad-mini-43-display-unit-leaks-17252376/
    FESTER
    FESTER --- ---
    muj point je v tom ze pokud by apple nechal vyrabet jine hardware pro apple tablet OS tak by apple byl donucen rapidne snizit ceni cemuz se ovsem brani a tim padem si muze za sve produkty nechat plati vysoke ceny.

well kazdy to vidime jinak...
    CROSS
    CROSS --- ---
    FESTER: tomu nerozumim, jako že Playstation vyrábí jenom Sony, nebo Blackberry vyrábí jenom RIM? Jsem myslel, že monopol je svázanej s dominantním postavením na trhu.
    FESTER
    FESTER --- ---
    WIL_M: pac nejrozsirenejci neznamena ze maji monopol...
    FESTER
    FESTER --- ---
    CROSS: hardware software... pamatuji si jeden cas kdy Apple otevrel dvere a nechal jine vyrobce delat clones.. pak to rychle skoncili a zase zakazali pac jim to uziralo profit... nikomu nedovoli delat clones tak jak to otevrelo IBM.. mas miliony ruznych vyrobcu PC.. Apple vyrabi akorat Apple
    CROSS
    CROSS --- ---
    FESTER: v čem má apple monopolní postavení?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FESTER: mají nejrozšířenější mobilní systém, nejpoužívanější vyhledávač, velice častý gmail, snažící se g+, rozlezlé google-analytics, picasu atd. je spousta věcí, kde sice nejsou monopolní v pravém slova smyslu, ale velice silní rozhodně.
    FESTER
    FESTER --- ---
    WIL_M: and ?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FESTER: google má svůj virtuální svět na internetu, to je jejich systém. apple vyrábí hw a sw a spojuje je do jednoho ekosystému, google se to pomalu učí taky, ale na železo kašlou, zůstanou dál pouze virtuální
    FESTER
    FESTER --- ---
    NICTUKU: pokud myslis monopol na software tak ano al na druhe strane zas tak monopol to neni... mas i jine OS kteru si na svuj stroj muzes nainstalovat... ohledne hardware situace je jina... Google monopol je v cem ??? zadarmo android ??
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    HAL_: nexus bude odladěnější, s lepší podporou, aktualizacemi. třeba jen to vyřešené napájení - když nepotřebuješ velký výkon, funguješ pouze na jedno jádro ze čtyř. jinak běžný uživatel to ale patrně vůbec nepozná, max třeba tu výdrž a nějaké náročnější aplikace.
    HAL_
    HAL_ --- ---
    JOHNY_G: V čem je o tolik lepší Nexus 7 než čína Ainol Novo 7 Fire?
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: myslis stejne jako Microsoft a Google? :) Je to vsechno stejna pakaz.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    JOHNY_G: za svým Huawei si stojím, ale to má cenovku vyšší než Nexus :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Před pár týdny mi odešel do věčných lovišť PlayBook, a do včerejška jsem místo něj používal Asus Transformer s CyanogenModem, který z něj udělal použitelný tablet. Nějak to ale furt nebylo ono, a když jsem včera od přítelkyně dostal Nexus 7, tak jsem se utvrdil v tom, že tablet prostě musí být sedmipalcový :-). Plus je to fakt poctivá kombinace hardwaru a softwaru. V práci jsem měl v rukou hromady iPadů a androidích tabletů, ale tohle je THE ONE :-). Vyserme se na ty číny, pánové :-).

[konec monologu]
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    pokud by zachovali poměr stran, tak je portabilita trochu horší než u širokoúhlých displejů, svůj 7" dám do kapsy bundy, u iPad mini to hrozit nebude

iPad mini: what we think we know
    http://www.phonearena.com/news/iPad-mini-what-we-think-we-know_id35579
    FESTER
    FESTER --- ---
    apple tezce zneuziva sveho monolniho postaveni....
    HAL_
    HAL_ --- ---
    NECROMAN: Jestli je to pravda (pochybnosti mám stále velké), tak si Apple imho nemálo sere do vlastního. To jim ten Jobs bude hezky rotovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam