• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    FESTER
    FESTER --- ---
    CROSS: prodat licenci firme ktera chce vyrabet computery na zaklade apple platformy
    CROSS
    CROSS --- ---
    FESTER: hardware business je otevřený, apple si vyrábí (nechává vyrábět) apple hw a jiní výrobci si vyrábějí jiný hw. Fakt nerozumím, co znamená otevřít hw business pro jiné.

Že Apple v minulosti licencoval použití svého OS v HW jiných výrobců? A co jako? Potřeboval zvýšit podíl svého OS na trhu, a nakonec to stejně zařízli. Prostě nechápu, co je špatnýho na tom, že nějakej HW stojí, co stojí. Jedině dobře pro společnosti jako Amazon, který tak můžou přijít s vlastním business modelem a žít z prodeje obsahu.
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    WIL_M: ale jo, tak to klidne smaz :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    jen mám dojem, že už dost mimo rámec diskuze, OT se tomu říká, nebo tak nějak :)
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    jen debata. Nikdo se prece nehada :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    já tušil, že tahle diskuze nedopadne "dobře" :)
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: a naopak me velmi mrzi, ze neni dobra alternativa. Napr. na yahoo, ktery semtam taky pouziju nenajdu o svem oboru shola nic. Bing, nebo treba seznam taky nic. Nemam zkratka dneska jinou moznost. Je to mozna divny, ale je to tak.
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: nehadam se. Jako vyhledavac ho pouzivam, ale jinak mi je k nicemu.
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: aco napr. SGI? Znas ten pribeh? Principialne to samy. Kdyz se neco zapouzdri, shnije to zevnitr.
    FESTER
    FESTER --- ---
    NICTUKU: aha.. paradni vysvetleni ...
    FESTER
    FESTER --- ---
    NICTUKU: tvuj problem ne muj a ze sis zvolil Google je tva choice...

je spousta jinych vyhledavacu...
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: ja vim. IBM ho musel otevrit, protoze nemeli na to to tahnout sami.
    FESTER
    FESTER --- ---
    NICTUKU: PC byl brand.. IBNM brand.. a IBM ho otevrel i pro jine.. prave proto jsou PC tak levny
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: bing ani pomysleni! Zase Microshit! :D
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: pc neni brand, ale spousta souvislych hw standardu. Rozdil mezi pc, Applem, nebo treba herni konzoli je ten, ze pc lze poskladat z x soucastek, kdezto treba toho iMaca dostanes tak jak je a vse co v nem je je odzkouseno a naladeno dohromady. Zkus treba Dell, nebo HP a taky narazis. Nezastavam se Applu. Je mi po tom vcelku prd, ale chapu je v tom, ze maj svy zarizeni odladeny a nechtej je rozhodit uzivatelskou kulnou. Mimojine, kdyz budes pracovat v jakekoliv vetsi firme, napr. se CGI zamerenim, dostanes velmi, velmi tvrde podminky pro pouzivani jejich zeleze a pritom to jsou velmi casto postaveny pc.
    FESTER
    FESTER --- ---
    NICTUKU: tak pouzivej bing .. a budes ve stejne kasi :) pouzivej Yahoo a ve stejne kasi... marketing neni monopol :)
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: google pouzivam jen a pouze jako vyhledavac, ale proc mi tedy ta sajta neustale cpe, abych si zalozil u nich email ucet? Nastavil si ho jako vychozi prohlizec, apod.. ..? To mi smrdi. Uz tak maj o mne tolik informaci, ze by se z toho cloveku zvedl kufr.
    FESTER
    FESTER --- ---
    NICTUKU: zajimave.. tak proc napr EU ma v oblibe vzdy soudit microsoft za monopol ??? :) nco vyrabi Microsoft ovsem po tom taky nikomu nic neni pokud bych to mel brat tak jak vysvetlujes :) na PC preci jde naistalovat fura jineho OS nez od Microsoft :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    NICTUKU: nikdo nerika ze je musis google pouzivat.. muzes treba Yahoo...

CROSS: nemluvim o nejakem prestal vyrabet.. mluvim o tom ze apple by mel otevrit hardwarw business i pro jine...
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    FESTER: sila a vyhody, take jeho nevyhody, iOS systemu jsou prave v unikatnim kovu a jeho doslova primitivite(myslim iOS sam) a diky tomu je tam sviznej a jednoduchej. A jak jsem psal ma i svy chyby a neni jich malo, ale to je pak na uzivateli jestli ho chce nebo ne. A co se cen tyce je cite vec Applu jake jsou a nic do toho nikomu neni. Pokud si to clovek koupi, je to ciste jeho vec a pripadne blbost. Podle toho jak na to kdo kouka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam