• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SLASH: Já myslím že to je něco co si tam přidalo HTC, ale možná se pletu. Každopádně je tu pár věcí na které jsem si u HTC zvyknul co mi na Nexusu 7 chybí, ale nic až tak zásadního...
    SLASH
    SLASH --- ---
    co mi asi najviac vadi na Nexus 7 a porovnavam to s HTC DesireHD, je asi abesencia 4 tlacitiek dole. Ono je to vlastne vina OS, nie az tak tabletu sameho. Najme tlacitko menu, neviem preco to tam v Androide 4+ nenechali? Tlacitko Spat a Home ok , chapem to je bez debaty , ale mat tam to jedno tlacitko co ukaze predtym spustene aplikacie (co sa v 3ke riesilo podrzanim home tlacitka) na ukor tlacitiek menu a search je podla mna strasna blbost a krok spat.. Ano vacsina aplikacii skusa nejake menu soft key stale niekde umiestnit, ale castokrat to umiestnenie je nestastne , na rozlicnych miestach na obrazovke a prve dni som si ich vobec nevsimol ze su tam. Niekedy sa ani neobtazuju ho implementovat aj na takych mietach kde predtym bolo.
    Napriklad.
    V emailovom klientovy, ked ste si klikly na checkbox pri jednotlivych mailoch, tak ak ste klikli na menu button, mohli ste zvolit select ALL. Toto bolo mimoriadne uzitocne ked ste chceli vsetkych 48 emailov oznacit ako precitane. Tu to menu chyba a clovek musi jeden po druhom kliknut 48 krat na checkbox, co je riadna otrava..
    Alebo to bolo tak aj predtym v OS3 a ja som mal to menu tam iba kvoli tomu ze som mal nadstavbu HTC Sense ?
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    TWARR: napodobne, dnes se chci jeste stavit pro nejakej stylus - chci v tom zkusit cmarat a rovnou kouknu po nejakym kejsu, kterej by mohl fungovat i jako stojanej na landscape.
    TWARR
    TWARR --- ---
    FLYBOJ: ja nevim no, mi vibrator sedi k telefonu, ne k tabletu ;) ja ted spis hledam pro nej domecek, vypada to na nakej case logic bazmek
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    TWARR: mohlo by byt:/ jo a casto se o tom nepise, ale nema vibrace.
    Celkove jsem ale spokojen moc.
    TWARR
    TWARR --- ---
    FLYBOJ: jeste kdyby chrome umelo fullscreen mod, kdyz uz ten default droidi browser bez rootu nejde ;))
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    Ja napisu teda taky nejaky dojmy k nexusu 7 16gb.
    Velikostne jsem 7" chtel, tady neni co resit, jednou rukou se da krasne drzet, ale uz si na nem prectu casak v pdfku napr. Zpracovani je heboucky, zadni pogumovana strana je prijemna do ruky a displej nesaha vertikalne az uplne do kraju, takze se da tablet dlanema pridrzovat pri hrani.

Vykon je asi nejvetsi domenou. Na pozadi dokaze bezet gta3 + jina "3d" hra. Do toho browser a tablet s tim nema sebemensi problem.

Libi se mi detaily jako je treba provazanost s desktopem, kdyz pouzivate chrome. Fotky vyfocene telefonem jsou taky okamzite k dispozici z cloudu. Na domaci wifi nepoznm v rychlosti nacitani rozdil od offline.

GPS. To jsem cumel nejvic. V zelezobetonu (v domku) chytne signal bez cekani.

S ofi updatem fmw uz neni locknutej portrait pohled.

Mass storage... muze nekomu chybet, mne to zatim neva. Ve win. pravim cudlem - odeslat - nexus 7. Obrazky se kopci do pictures, analogicky ostatni. Nezname se kopiruje do ne"rootu" storage adresare.

Abych jen nechvalil. Omezena pamet tabletu s nemoznosti sdcek je opravdu na pytel. S tomtomem a mapama evropy (temer 4gb) nebude tablet fungovat jako misto pro filmy a fotky.Tohle chci vyresit nejakym domacim cloudem. Ovsem, jak vyjde clovek ven, nastava problem. Cili, nexus 7 vidim jako dobrou hracku na doma, kde ma potrebne rychlej net.
    SLASH
    SLASH --- ---
    Tak som vcera kupil Asus Google Nexus 7 32GB verziu.. Zatial maximalna spokojnost, vykonnostne super, display super.. Uvidime ako bude to GPSko fungovat v aute. Zatial som si tam dal TomTom a Navigon.. dam vediet.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    H_U_N_T_E_R: díky, čekal jsem větší rozdíl ve prospěch čistě wifi verze, když s tím modulem dělají ostatní takový cavyky... :)

MRAKY: bt popravdě ani nevím, že to umí. sice tablet s 3g mám, ale občas se to hodit může. asi zahloubám v nastavení telefonu, díky za tip :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: a bluetooth to neumi ? bluetooth pan je profil, ktery umi snad vsechno...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    každopádně by mne zajímal reálný poměr prodejů wifi/3G verzí tabletů, ipad bude minimálně pro usa referenční
    HAL_
    HAL_ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Nechápeš - ta hudba/filmy/cokoli se z nich v prvé řadě streamuje, ne jen nakupuje. Nemůžeš soudit podle českých podmínek, západ žije v cloudu, to jen my ve středověku, a tudíž se výrobci nebojí takového ojebávání, ví že prodeje mít budou.

Konstrukčně jednodušší v čem? To je ještě menší investice než za samotný paměťový modul. Slot zabere minimum místa, dá se hned vedle dalších slotů a konektorů které tam stejně jsou, význam by to mělo snad jen v případě že by se některý výrobce rozhodl udělat tablet kompletně uzavřený (a tedy dokonale vodotěsný... to by bylo hodně cool :D).
    Kdyby to mělo vliv na výrobní cenu, tak ty SD karty čínští výrobci nestrkají úplně do všeho, včetně kusů za 50 dolarů. To není konspirace, prostě normální snaha vyrýžovat co nejvíc.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: u mě nasdílená wifi z telefonu jeho baterku neskutečně drancuje - cca co minutu, to jedno procento a to jsem to moc nezatěžoval. takže pro mne je rozdíl, jestli vydržím třeba tři hodiny na 3G síti s tabletem a nebo si za hodinu a půl vybiju telefon, který potřebuji většinou častěji
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KAZATELL: no a telefon ti neumi nasdilet internet prez bluetooth nebo wifi?
    HAL_: no ono je to taky bez karty konstrukcne o dost jednodussi == levnejsi. ja bych na konspirace moc neveril....
    HAL_
    HAL_ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Prostě proto že chtějí donutit lidi k používání iTunes/Google Play/Amazonu - zisky z hardwaru samotného nejsou tak velké jako do budoucna zisky z prodeje obsahu pro něj. , Větší zisky na úkor komfortu zákazníka, to je JEDINÝ důvod, jen proto tam ty SD karty nejsou, a jen proto stojí "větší" varianty několikanásobně víc než jaký je rozdíl v ceně samotné paměti.

"integrovane uloziste je pro vyrobce a koncepci systemu lepsi"
    Ne není, je to úplně jedno, základní paměť tam máš vždy a jestli k tomu jde přidat něco navíc je z hlediska výrobce úplně jedno.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    DEMONOFANARCHY: protoze beztak pristup k te pameti v ramci zarizeni bude zatizeno o 485tisic vice patenty, nez ta blba flashka...
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    MRAKY: nenabízí to všichni. Ale to není podstatné, ten kdo to chce tak si to zřídí. Přecházet mezi operátory zase tak těžké není. Data sou na obou simkách FUP dohromady 3GB jedna je telefon a data druhá je data a je možné psát i sms jen ne hlasový mod...

jde o to že tablet je přenosný a pokud není pokrití wi-fi po většině uúzemí, tak se zase musí řešit spousta kompromisů...

jinak mě nepřipadá že bych nějak připlácel... za 3GB FUP je cena co platím adekvátní a takovéhle FUP je bhužel dneska potřeba teda pro práci s cloudem by bylo lepší tuhle věc zrušit uplně ale co se dá dělat.
    btw nejsem cestovatel ale do práce jezdím vlakem a v práci wi-fi taky nemám
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    CYBERKOTLIK: tak ja nekde cetl, ze je to kvuli tomu aby si lidi kupovali pisnicky z jejich obchodu, svine :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ADAM: to je zkratka nejvetsi demence, kterou zaved ipad a ostatni to od nej prebiraj. pro me je zarizeni bez usb a sd karty neprijatelny, protoze tohle rozhodne nehodlam podporovat
    HLAVNI_KAT
    HLAVNI_KAT --- ---
    Zdravim. Muze mi nekdo poradit jakej mam nainstalovat flash do Samsung Galaxy tab 2 10.1 abych mohl prehravat hry na internetu? Zkousel jsem toho vic ale nic nefungovalo a primo na adobe mi to pise ze pro mne tam nic nemaji..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam