• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: prostě za začátku to může bejt trochu k nasrání, ale po pár chvilkách se dočkáš tíženýho výsledku. Mě osobně docela baví se s tim různě vyhrávat. Jinak absence 3g je i ainolu trochu na škodu, ten externí 3g dongle je docela nepříjemnej, takže je podle mě nejlepší využívat jako wifi hotspot mobil - android mobily maj ten nástroj už implementovanej a trochu složitější je to s nokií. Ta totiž generuje AD-HOC sítě, který android z neznámýho důvodu nepodporuje.
    Už jsem byl zoufalej, protože mám E6, ale nějaká chytrá hlava na fóru, to vyřešila jednim souborem, co vložíš do adresáře v přístroji. Ale jasně, wifina ti samozřejmě mnohem víc vybijí tablet.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SPYYDY:
    HAL_:
    diky, ja jsme v tomhle lama a nemam moc cas ani zkusenosti si hrat s tema romkama a patrat po forechco a jak, potrebuju aby to slapalo aja to mohl uzivat bez nutnosti se starat o upgrady nedejboze neco spravovat..ale fakt me laka ten microsd slot. na druhou stranu cena HERO 2 je tak 210 dolaru, a navoc az po vanocich, a nexuse muzu mit za 250...

tak nevim.musim to nechat ulezet abych z nadseni neco nekoupil:)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    FEMUR: Není to google, takže se omezením funkcí nesnaží do zákazníka tlačit Google Play :P

Ale nevýhody/ shodné věci - taky nemá 3G, navíc nemá GPS. Ale obojí funguje bez problémů připojené externě.

Na updaty od výrobce se u čínských výrobků kašle, komunita u Ainolů je dost silná a dělá dobré custom romy, takže ty updaty tam jsou taky, jen jejich instalace není až tak jednoduchá jako třeba u Nexusu.

Nad Hero jsem osobně dost přemýšlel, ale spíš čekám na Ainol 10 Captain - čtyřjádro s full-HD IPS displayem a velkou výdrží.
    S Ainol 7 Aurora II mám zkušenosti dost dobré.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: tohle si objednal táta, tak pak můžu říct, jak to vypadá. Co se týče aktualizací, tak pokud už se tak nestalo, tak ainol většinou slibuje možnost aktualizace aspoň na další verzi, třeba u elfa 2 na Jellybean. Jak píšeš, za supernízkou cenu si holt někdo zaplatí trochu jinou daní. Pokud chceš, aby ti všechno fungovalo, musíš tablet rootnout a dát tam nějakou jinou ROM (feyiu, darkelf), což často vyžaduje určitou verzi oficiální softwaru. Jde pak o to najít takovou kombinaci, která ti nebude nijak blbnout. Tzv. ghoust-touching a třeba blbnutí indikace baterky jsou totiž docela častejma jevama. Já jsem naštěstí dosáhl toho, že jsem nahodil první rom (Darkelf 1.0) a všechno mi funguje, akorát mi ve spánku jednou za 10s lupe maličko v repráčku - takže ani to vlastně neni 100%.
    Vzhledem k tomu, jak jsou ainoly tak levný se ale utvořila dost silná komunita lidí, co si pohrávaj se všema záludnostma, vydávaj nový romky, updaty atd., takže ke každýmu problému toho najdeš spoustu na fórech a nakonec to vyřešíš.
    Abych to ale uvedl na pravou míru - abys mohl hrát nejnovější hry a dělat, co bys chtěl, rozhodně to nepůjde tak, že ti přijde domu tablet, ty ho rozbalíš a pojedeš..
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    to zni vsechno az prilis dobre. where is the catch?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    FEMUR: já mám elf 2, ale myslim, že to platí pro všechny modely od něj dál.
    Přes usb lze připojit všmožný zařízení včetně klávesnice, myši, bluetooth (který elf nemá zabudovaný, ale např model hero jo), usb i velký externí HDD včetně zápisu. HDMI funguje v pohodě, slot pro paměťovku minimálně do 32giga.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    no to jste mi dali, koukam ted na ty ainoly, papirove top vypada skvele,
    ale jakej je rozdil v jednotlivejch typech: flame, chrystal , aurora? nasel jsem ted i

Ainol Novo10 Hero Dual Core Tablet PC 10.1 Inch Dual Camera HDMI Bluetooth WIFI 16GB
    http://www.ainol-novo.com/ainol-novo10-hero-dual-core-tablet-pc-10-1-inch-dual-camera-hdmi-bluetooth-gps.html

kterej vypada dost slusne. hodne slusne.

tak se chci zeptat, kdo tu mate aionol nejaky problemy, zkusenosti? rychlost, zpracovani.. a predevsim nekdo tu rikal ze vzhledem k vyrobci a cene se asi nedocka updatu na dalsi android, je to tak?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    respektvie ma a je to pouzitelny?:)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SPYYDY: a ainol tohle vsechno umi? nepriudim jen se ptam pac jsme si chtel nexuse 7 koupit :)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    FEMUR: No, možná jsem to přehnal, každopádně základní verze za 250 euro nemá 3g, slot pro paměťovku, hdmi a co jsem tak četl, tak je i hodně velkej problém s připojením zařízení přes usb - nejde externí 3g modul, často lidem nepřečte externí disk a nemá to možnost zápisu - umí to jen číst..

FEMUR
    FEMUR --- ---
    SPYYDY: ahoj,co znamena mnohemlepsi konektivita neznexus?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    BRUN: Jasný, neni zač. Ten ainol je docela na vzestupu, loňský modely ještě vypadaly dost vtipně, ale ty aktuální už můžou obstát ve značkový konkurenci i zpracovánim.
    Spoustu infa pak tady, ale když máš záchytnej bod, tak to už si asi poradíš sám.)
    Zobrazit fórum - Ainol Novo 7 - Otevřená komunita pro otevřenou platformu • AndroidForum.cz • mobilní telefony
    http://androidforum.cz/ainol-novo-7-f294.html
    BRUN
    BRUN --- ---
    SPYYDY: diky, to vypada dobre. ja jsem se v tom neprebernym mnozstvi no name tabletu na dx k tomuhle vubec neproklikal.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    BRUN: http://dx.com/p/ainol-aurora-ii-7-capacitive-screen-android-4-0-tablet-pc-w-tf-camera-wi-fi-hdmi-black-145233
    Popř. podivej na další věci od ainolu, něco je i na aukru. Já mám elf 2 a když si s tim trochu pohraješ a dáš tam prověřenou romku, je to úplně bez problémů, rozjedeš na tom nejnovější hry atd.
    Má to mnohem lepší konektivitu, než nexus a hardwarově jsou fakt ainoly srovnatelný s tabletama nad 10k, je to ale holt čína, takže třeba můj kus je ok, ale nezaručuju se za to, že nebudeš chvíli hledat romku, která ti nebude hlásit trvale 100% baterie..(
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PengPod, tablet s DUAL BOOT - představení | CDR
    http://cdr.cz/clanek/pengpod-tablet-dual-boot-predstaveni
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRUN
    BRUN --- ---
    SLASH: nexus 7 by byl fajn, ale jednak to je nad budget a je hlavne nedostupnej.
    SLASH
    SLASH --- ---
    TOOMIX:tak mozno asi iba v nejakom vypredaji.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SLASH: nevim nevim...
    8GB verze Nexusu 7 je vyprodaná a pravděpodobně se už nevrátí « Svět Androida Novinky ze světa mobilního operačního systému Android
    http://www.svetandroida.cz/8gb-verze-nexusu-7-je-vyprodana-a-pravdepodobne-se-uz-nevrati-201210
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam