• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    tak jdu do nexuse 7, chci se zeptat, posilaj mi ho z US, takze US market varianta, hrozej nejaky problemyx pri pouzivani v evrope?/ neni 3G/
    myslim tim treba omezeni co se tyce google play shopu a tak..
    JIKE
    JIKE --- ---
    WILLOW: poznatek k prohlížečům: k Asusu

-- Dolphin . je rychlý. překvalip mě. méně stabilní při větším nožství dat (příkldaem je klub pro duševně vysmáté a 100+ příspěvků). někdy padne na hubu.
    -- Chrome . o něco pomalejší, ale děsně moc bere paměti
    -- firefox, stejně rychlý jako chrome, bere méně ramky, stabilní, ale pomalejší.
    -- opera - podle kolegy je to děsivý pomalý.

srovnaná v čase načtení : Nyx: diskuse / historie
    - doplhin: 1,6sec
    - firefox: 3,2 sec
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    wau kolik za to.
    SLASH
    SLASH --- ---
    SharpLL-S201A BIG PAD vyzera zaujimavo..
    HAL_
    HAL_ --- ---
    SPYYDY: K tomu vyjíždění - to je špatná fotka. Mě zajímá ta klávesnice pro 10" tablet, která vypadá úplně stejně, ale navíc má packy po stranách, takže u ní už by to vyjíždění hrozit nemělo.

A k tomu jak se na tom píše... právě bych potřeboval buď tohle přímo vyzkoušet, nebo aspoň referenci od někoho kdo ji má (10"). zkoušel jsem jen klávesnici na Transformeru a u ní je to na psaní rozdíl oproti SW hodně velký.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SPYYDY: no nemam moc duveru v takhle levny veci...
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    HAL_: Pokud sis to ještě nekoupil, tak se na to vykašli, popř. klidně ti to věnuju nějak levněji. Psát se na tom nedá o moc líp než na sw klávesnici a tablet z toho vyjíždí. A navíc to vypadá otřesně.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    HAL_: Jo, to jasně, s tim jsem ale neexperimentoval, Elf 2 bluetooth nemá.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: to je příklad teda, jinak jsou samozřejmě lepší modely Ainolu, nějakej flame apod. - ty jsou trošku dražší.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    FEMUR: No v tom případě se jedná o diametrálně jinej cenovej rozdíl. To už bys měl 2 aurory II :
    AINOL Aurora II 7" Capacitive Screen Android 4.0 Tablet w/ Dual Core / TF / Camera / HDMI – Black - Free Shipping - DealExtreme
    http://dx.com/p/ainol-aurora-ii-7-capacitive-screen-android-4-0-tablet-pc-w-tf-camera-wi-fi-hdmi-black-145233?utm_rid=15391208&utm_source=affiliate

120 usd už asi neni cena, kterou bych osobně zaplatil za spolehlivost, to bych těch pár hodin obětoval.)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    HAL_: ja chtel 7, tak jsme srovnaval nexus 7 s aionolama 7, ale pak jsme narazil na hero 10 a velky voci, ale mam zajem o 7 mam malej 13 palc ntb netreba mit 10 palcu tablet:)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    FEMUR: Tak 10" a 7" jsou dost nesrovnatelné kategorie - to srovnávej spíš s Ainol 7 tablet za zhruba 170,- či ještě míň.
    HAL_
    HAL_ --- ---
    SPYYDY: Není lepší pro baterku připojení přes Bluetooth než přes wifi? ;)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SPYYDY: no prave a ja bych celkem rad spolehlivost, dost cestuju, potrebuju na tom cist eytenzivne PDFka a podobne.. nemam cas to pak nekde nejak resit a jestli je rozdil jen 800 tak to mi za tu pripadnou nasranost nestoji a moje prace je drazsi nez 800 za pripadny preinstalovavani:)

HAL_: ja mkoukam na nexus 7:) ten aionol 10 me jen praskl do oci:-)

ad Sd slot, myslim ze bych to mohl snad zvladnout, ad konektivita jak psal SPYYDY tak to resi tydlifon, mam htc:)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    FEMUR: Neprodává se NEXUS 10 za 400-500 dolarů?

Pro tebe bude podle toho co píšeš ten značkový tablet asi opravdu lepší... já bych se přes neexistenci SD slotu a problémy s připojením čehokoli ale nepřenesl.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    FEMUR: Sám bych asi v týhle cenový relaci váhal, protože ten Nexus prostě poprvý zapneš a bude všechno funkční. No a nebo ušetříš 800 stovek (nebo víc) za Ainol a můžeš se mít skvěle, nebo si taky posrat Vánoce.)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: prostě za začátku to může bejt trochu k nasrání, ale po pár chvilkách se dočkáš tíženýho výsledku. Mě osobně docela baví se s tim různě vyhrávat. Jinak absence 3g je i ainolu trochu na škodu, ten externí 3g dongle je docela nepříjemnej, takže je podle mě nejlepší využívat jako wifi hotspot mobil - android mobily maj ten nástroj už implementovanej a trochu složitější je to s nokií. Ta totiž generuje AD-HOC sítě, který android z neznámýho důvodu nepodporuje.
    Už jsem byl zoufalej, protože mám E6, ale nějaká chytrá hlava na fóru, to vyřešila jednim souborem, co vložíš do adresáře v přístroji. Ale jasně, wifina ti samozřejmě mnohem víc vybijí tablet.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SPYYDY:
    HAL_:
    diky, ja jsme v tomhle lama a nemam moc cas ani zkusenosti si hrat s tema romkama a patrat po forechco a jak, potrebuju aby to slapalo aja to mohl uzivat bez nutnosti se starat o upgrady nedejboze neco spravovat..ale fakt me laka ten microsd slot. na druhou stranu cena HERO 2 je tak 210 dolaru, a navoc az po vanocich, a nexuse muzu mit za 250...

tak nevim.musim to nechat ulezet abych z nadseni neco nekoupil:)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    FEMUR: Není to google, takže se omezením funkcí nesnaží do zákazníka tlačit Google Play :P

Ale nevýhody/ shodné věci - taky nemá 3G, navíc nemá GPS. Ale obojí funguje bez problémů připojené externě.

Na updaty od výrobce se u čínských výrobků kašle, komunita u Ainolů je dost silná a dělá dobré custom romy, takže ty updaty tam jsou taky, jen jejich instalace není až tak jednoduchá jako třeba u Nexusu.

Nad Hero jsem osobně dost přemýšlel, ale spíš čekám na Ainol 10 Captain - čtyřjádro s full-HD IPS displayem a velkou výdrží.
    S Ainol 7 Aurora II mám zkušenosti dost dobré.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: tohle si objednal táta, tak pak můžu říct, jak to vypadá. Co se týče aktualizací, tak pokud už se tak nestalo, tak ainol většinou slibuje možnost aktualizace aspoň na další verzi, třeba u elfa 2 na Jellybean. Jak píšeš, za supernízkou cenu si holt někdo zaplatí trochu jinou daní. Pokud chceš, aby ti všechno fungovalo, musíš tablet rootnout a dát tam nějakou jinou ROM (feyiu, darkelf), což často vyžaduje určitou verzi oficiální softwaru. Jde pak o to najít takovou kombinaci, která ti nebude nijak blbnout. Tzv. ghoust-touching a třeba blbnutí indikace baterky jsou totiž docela častejma jevama. Já jsem naštěstí dosáhl toho, že jsem nahodil první rom (Darkelf 1.0) a všechno mi funguje, akorát mi ve spánku jednou za 10s lupe maličko v repráčku - takže ani to vlastně neni 100%.
    Vzhledem k tomu, jak jsou ainoly tak levný se ale utvořila dost silná komunita lidí, co si pohrávaj se všema záludnostma, vydávaj nový romky, updaty atd., takže ke každýmu problému toho najdeš spoustu na fórech a nakonec to vyřešíš.
    Abych to ale uvedl na pravou míru - abys mohl hrát nejnovější hry a dělat, co bys chtěl, rozhodně to nepůjde tak, že ti přijde domu tablet, ty ho rozbalíš a pojedeš..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam